Mensur Omerbašić

Izvor: Wikipedia Rojalista
Idi na: navigacija, traži
Omerbašićeva seizmička pravilnost: jačina globalnih ~M6+ (tektonskih) zemljotresa doživljava vrhunac pod astronomskim poravnanjima Zemlje sa dva nebeska tijela duže od tri dana, omogućujući negativnu seizmičku prognozu. Otkriće je pokazalo da tektoniku i katastrofalne zemljotrese uzrokuju astrofizikalni fenomeni, umjesto geofizikalnih kako se do tada smatralo. Slika: rezolucija Pravilnosti raste s osjetljivošću litosfere na M6.2+ jake zemljotrese.[1]

**Pogledajte VIDEO o ovom otkriću**

Cover.png
Naslovnica otkrića (proračuna) Rezonance Planete Zemlje: spektri fizičkih mjerenja (pojave M5.6+ zemljotresa) nadmašuju za 350% spektra slučajnih veličina u podudaranju sa svih 72 perioda teorijske rezonance, a naročito u području najjačih energija (gornji panel); apsolutno nadmašuju (donji panel).[2][3]

Cover-Moon.png

Naslovnica otkrića (proračuna) Rezonance Mjeseca: spektri fizičkih mjerenja (pojave potresa na Mjesecu) iz Programa Apollo (1969-1977). Ovaj pokaz Mjesečeve mehaničke rezonance predstavlja prostorno i vremenski nezavisan dokaz mehanističke tektonike ploča i njene univerzalnosti.[4][5]
H o m e p a g e >>PRVO PROČITATI:
O blaćenju ugleda dr. Omerbašića od strane fašističkog monopola Google-a | mirror


Dr.sc. Mensur Omerbašić je polimat i naučnik u oblasti teorijske fizike koji je napravio niz fundamentalnih otkrića u fizici, kosmologiji, geofizici i spektralnoj analizi: prvi izrazio vrijednost gravitacione konstante G (a time i gravitacije) preko brzine svjetlosti[6][7] (što su nagovjestili Einstein[8] i Maxwell[9]) na plankovskim i mehanicističkim razmjerama, te prvi dokazao postojanje (Tegmarkovog) Multiverzuma 1. nivoa[10][11][12][13]. 2013 godine osporio je dodjelu Nobelove nagrade za fiziku 2012 Davidu Winelandu iz Instituta za mjeriteljstvo i standarde SAD-a (NIST) kom je svoje otkriće poslao na verifikaciju 2008, a ovaj isto poslao na objavljivanje kao svoju metodu i za istu nagrađen Nobelovom nagradom. Metodu, koja rješava jedan od najvećih problema fizike - premoštava kvantnu i klasičnu nije teorijski obrazložio.[14] Nobelovac za kvantnu fiziku Brian Josephson složio se u debati s dr. Omerbašićem da postoje zapanjujuće koincidencije u ovom slučaju moguće krađe otkrića koje omogućuje hvatanje elementarnih čestica suspenzijom njihove gravitacije vibracijski.

2016 g., dr. Omerbašić je objavio otkriće Astrofizičkog uzroka tektonike, koje fundamentalno mijenja fiziku, konkretno klasičnu tj. makrofiziku.[1] Otkriće je 31 avgusta 2016 prihvaćeno za objavljivanje u recenziranom naučnom časopisu Earthquake Science (glavni urednik: akademik Chen Yuntai, Kineska Akademija nauka) ali je autor odbio ponudu kao dio protesta protiv načina na koji je naučna zajednica tretirala njega i njegova otkrića - istovjetnog načinu na koji su tretirali Alfreda Wegenera i njegovo istorijsko otkriće. Pošto je međunarodna naučna recenzija odobrila Omerbašićev naučni rad, za sve praktične potrebe se njegovo otkriće može smatrati objavljenim.

Aprila 2019, dr. Omerbašić je obznanio otkriće vanjski (astrofizički) uzrokovane rezonance Planete Zemlje kao jedinog uzroka M6.2+ seizmotektonike.[2] Otkriće je u obliku prvog preciznog proračuna mehaničke rezonance cijele Planete Zemlje. Proračun eliminira kako hipotezu o "transferu/protoku topline" tako i nedavne pokušaje da se "dogovorno utvrdi srednje rješenje priznanjem da transfer/protok topline i mehanička rezonanca možda mogu zajedno dominirati dinamičkim procesima planete Zemlje". Međutim, ne mogu - prema ovom, prvom ikad, proračunu pojasa (72 perioda) superharmoničke rezonance iz fizičkih podataka mjerenja (vremenskih serija zemljotresa). Energetski raspon ovog demonstriranog fenomena sadrži preko 99% cjelokupnog energetskog fonda mehanizma planetarne dinamike (vidi naslovnicu na [2]). Otkriće je objavljeno avgusta 2019, u Journal of Geophysics - najstarijem recenziranom naučnom časopisu za geofiziku (Impact Factor 32.18).[3] Ova demonstracija je konačan dokaz mehaničke globalne seizmotektonike. Njegova (prostorno i vremenski) nezavisna astrofizikalna verifikacija je obznanjena avgusta 2019, u obliku otkrića Rezonance Zemljinog Mjeseca iz analize mjerenja potresa na Mjesecu prikupljenih u okviru Istraživačkog programa Apollo[4], a objavljenja oktobra 2019[5]. To je najvažnije naučno otkriće 2019. godine i najznačajnije geofizičko otkriće uopšte.[15]

Međunarodni biro za tegove i mjere (BIPM) u Parizu, eksperimentalno je 2013-2014 potvrdio Omerbašićevu (prvu ikada) teoretsku vrijednost Newtonove gravitacijske konstante G, 6,675E-11[6], kao 6,6754E-11, konvergirajući joj od 6.6756E-11 iz 2001[16].[17][18][19][20]

Potvrda obara sve prethodne procjene vrijednosti G, i ide u prilog Objedinjujućoj teoriji hiperrezonancije - preostalom kandidatu za objedinjujuću teoriju fizike umjesto oborene Kvantne teorije polja i neuspjele Teorije struna. BIPM ostaje autoritet za jedinice i konstante.

Po saznanju da su mu otkrića i dva patenta prijavljena kod američkih vlasti ukradeni od strane Vlade SAD-a i velikih farmaceutskih korporacija te prodani za preko 500 miliona dolara, dr. Omerbašić je kreirao javni profil kojim se predstavio za "Kralja Bosne" kako bi skrenuo pažnju javnosti na slučaj krađe njegovog intelektualnog vlasništva.[21]. Tako po pravilima međunarodnog pravnog poretka za zemlje prisilno uzurpiranog suvereniteta, dr. Omerbašić je i poglavar bosanske kraljevske dinastije Omerbašića, koja je porijeklom iz Budima[22], pošto je 2010 oživio pravo na suverenitet ("prijestolje")[23] nad Bosnom kao kolijevkom zapadne civilizacije koje je osnivaču loze Omerbašićâ mađarskom princu Boriszu 1141 dodijelio mađarski kralj[24][25], a koje je bilo uzurpirano od 1527[26][27] tj. od uspostave prve okupacione uprave pod dinastijom Otomana.[28][29] Regicidom princa Stjepana Berislavića 1535, koji je bio direktni (paternalno tj. muškom linijom nasljeđivanja) potomak osnivača Bosne vicekralja i bana Borića a matrinalno (ženskom linijom) od majke Jelene Branković još i despot Srbije (regni Rascie despotus)[30], pravo na tri krune (Bosne, Hrvatske, Srbije) prelazi na prinčeve potomke koji ime dinastije mijenjaju u Omerbašić (sem. "osnivač dinastije"; tur. "glavni princ"). Prema tvrdnjama dr. Omerbašića, on je ovim direktni (paternalno) potomak bana Borića od banove smrti i time nosilac prava na "prijestolje" tj. suverenitet Bosne (direktno) i Hrvatske (preko Mađarske Krune), a direktnom linijom nasljeđivanja od princa Berislavića i njegove majke još i nosilac prava na suverenitet Srbije. Iako ne postoje dokazi za te tvrdnje odnosno validnost kraljevske pretenzije, postoje indicije.

Berislavići su pravo oživjeli gašenjem Kotromanića 1463, kad preuzimaju komandu nad vojskom tj. suverenitet nad Bosnom, oslobađajući glavni grad Jajce kao i brojne druge gradove i područja uključujući Srebrenik i Bihać, te povrativši i Borićevu titulu Ban Bosanski.[31] Bosnu Berislavići kao domaći prijestolonasljednici drže slobodnom još skoro cijeli vijek, do 1527[26] i nakon. Ovo je omogućilo pojedinim dijelovima zemlje da ostanu slobodni i preko jednog vijeka, kao npr. Bihaću koji je pao tek 1593. U postupku izbacivanja Turaka iz Evrope, Bosni je 1853 vraćeno njeno legalno ime "Bosna i Hercegovina" (iskv.bos.) od Bosznia Hercegség tj. mađarski za Pinčevat Bosna (eng. Bosnia and Hercegovina[32]) jer je Bosanska Kruna pravo na suverenitet stekla od Mađarske Krune, a Bosna 1527 pravno pokorena kao prinčevat pod prinčevima Berislavićima. U proširenoj pretenziji na Svu Iliriju (lat. IMPERIVM ILLYRIORVM), dr. Omerbašić traži povrat suvereniteta nad Bosnom (Bosnom i Hercegovinom), Hrvatskom, Srbijom, te Crnom Gorom.


Sadržaj

Biografija

Dr. Mensur Omerbašić, po zanimanju naučnik iz oblasti teorijske geofizike, napravio je više fundamentalnih naučnih otkrića u geofizici i teorijskoj fizici. Diplomirao je 1994 najvišom ocjenom na Odsjeku za geodeziju Univerziteta u Sarajevu gdje mu je mentor bio osnivač tog (jedinog u zemlji) odsjeka Abdulah Muminagić, lični kartograf i protéžé Josipa Broza u II svjetskom ratu te načelnik Geodetske službe JNA i predstavnik SFRJ u Međunarodnoj uniji za geodeziju i geofiziku (IUGG).

1995 odlazi u SAD gdje provodi par godina u stručnom radu i usavršavanju na Massachusetts institutu tehnologije (MIT) u Cambridgu, SAD. Zahvaljujući preporuci profesora Muminagića, 1997 započinje postdiplomski na zapadnom geostrateškom Univerzitetu New Brunswick u Kanadi. Nakon što je 2000 oslobođen obaveze da brani magistarsku tezu, 2003 doktorira iz oblasti teorijske geofizike. Tu 1999 dolazi u posjed planova dijela NATO saveza o "piramidama" kraj Visokog, kojim je otac Dejtonskog projekta i bostonski arheolog za Rimsku imperiju Bruce Hitchner, aprila 2006 skrenuo pažnju javnosti od podmetnutih amandmanâ Dejtonskog ugovora koje su domaći akteri trebali dobrovoljno prihvatiti kao osnovu za lažnu republiku tj. mehanizam anektiranja Bosne (BiH) u EU u statusu protektorata dok bi međunarodnopravno i u praksi Bosna (BiH) ostala kolonija primarno za eksploataciju od strane njenih istorijskih osvajača Njemačke, Austrije i Italije.

Nakon obrazovanja provodi deceniju na naučnim i konsalting poslovima u SAD, Kanadi i Bosni. Objavio je desetine naučnih radova s međunarodnom recenzijom, te prezentirao na naučnim konferencijama i pozvanim predavanjima u EU i SAD.

Između ostalih aktivnosti bio je ili jeste član naučnih asocijacija i tijela Internacionalne unije za geodeziju i geofiziku, EU Marie Curie fellow na Institutu za geofiziku Mađarske u Budimpešti, recenzent za međunarodne naučne časopise u fizici i geofizici, te stalni sudski vještak za oblast geofizike. U duhu srodnika mu i poliglote poljskog kralja Jadvige, još je i stalni sudski tumač za engleski jezik te naučni prevodilac[33].

Zalaganjem američkog Senatora Edwarda Kennedya, 2003 postaje državljanin SAD zadržavši pri tome bosansko državljanstvo. Do povratka u zemlju radi kao rukovodeći geodeta Berkeley nacionalne laboratorije u Kaliforniji, SAD[34]. Po pozivu biva 2008 uvršten u Marquisov direktorij Ko je ko u nauci u svijetu (eng. Who's Who in Science and Engineering in the World)[35][36], a 2011 biva pozvan i u Ko je ko u svijetu (eng. Who's Who in the World).

Naučni domet

dr.sc. Mensur Omerbašić
Državljanstvo Bosna, SAD
Narodnost Ilir
Etnicitet Bosanac
Polje Teorijska fizika[7]
Teor.geofizika[37][38][39]
Kosmologija[11]
Viša geodezija
Institucija Institut za geofiziku Mađarske, Budimpešta
Berkeley nacionalna laboratorija SAD-a
Alma mater UNB, Kanada
MIT, SAD
Akademski mentor Petr Vaníček, UNB
A. Muminagić, Sarajevo
Uticali na njega Nikola Tesla
Abdulah Muminagić
Poznat po ● | g | = f (| c |)[7]
● | G | = 6,6750E-11[6]
potvrđeno 2013/2014[16]
● GUT[40]
www.seismo.info
Istaknute nagrade osporio Nobelovu nagradu za fiziku 2012[14]

Doktorat je odbranio 2003 pod mentorstvom vodećeg svjetskog[41][42] geofizičara Petra Vaníčeka.[38][39] [43] Doktorsku tezu mu vanjski ispitivač, vodeći kanadski geofizičar James Merriam, ocjenjuje kao "originalnu u omjeru 90% novog naspram 10% stare materije što je obrnuto od zahtjeva da doktorat mora doprinijeti s najmanje 10% novog znanja". Prema Američkoj asocijaciji univerzitetskih profesora ([1]), riječ je o "izuzetnoj disertaciji, kakva se viđa jednom u par decenija, ili rjeđe".[44]

Američka svemirska agencija NASA i Japanska svemirska agencija JAXA uvrstile su mu jedan od studentskih radova, o satelitsko-inercijalnoj navigaciji, u STI bazu za-svemirsku-misiju-najznačajnijih publikacija iz nauke i tehnologije u svijetu od 1915-danas.[45] Rad je uvršten u stalnu zbirku Nacionalne biblioteke za saobraćaj SAD-a[46], te korišten kao literatura u univerzitetskoj nastavi npr. na William E. Boeing Odsjeku za aeronautiku i astronautiku Univerziteta Washington, SAD.

Naučna otkrića

Omerbašićeve jednačine[6][7]: gravitacija u mehaničkom oscilatoru izražena preko apsolutne brzine svjetlosti, kako je nagovjestio Maxwell, te potom Einstein 1930-ih [8]
Naslovnica Evropskog žurnala za geodinamiku posvećena radu NjV
Naslovnica Computing in Science & Engineering Američkog instituta za fiziku, posvećena radu NjV

Teorijska fizika: prvo izražavanje gravitacije preko brzine svjetlosti (kako su nagovjestili Einstein i Maxwell)

Napravio je više fundamentalnih naučnih otkrića. U Berkeleyu je 2005 izrazio gravitaciju preko brzine svjetlosti[6][7] operacijama nad gravitacijskom konstantom G uzetom izvorno tj. kao konstanta proporcionalnosti, zahvaljujući činjenici da njene fizikalne jedinice nemaju multiverzalno fizikalno značenje (jer ih je Newton dodijelio arbitrarno tj. da bi matematski-fizikalno zatvorio tek svoju odnosno fiziku našeg univerzuma). Ovo izražavanje g preko c je prvi put nagovjestio Albert Einstein 1930-ih kada je naišao na izuzetan odnos između vrijednosti ubrzanja gravitacije g i brzine svjetlosti c. I premda je taj neočekivani odnos nazvao "izuzetnim", u nedostatku objašnjenja Einstein laički zaključuje da bi "ova podudarnost mogla biti potpuno slučajna".[8]

Omerbašićevu teoretsku vrijednost Newtonove gravitacijske konstante iz 2005, od 6,6750E-11 [6], potvrdio je eksperimentalno Međunarodni biro za tegove i mjere (BIPM) 2013, dobivši novu vrijednost of 6,6754E-11. Ova BIPM vrijednost od njihovih prethodnih eksperimenata do danas konvergira Omerbašićevoj, i sada je praktično identična.[17][16][19] Ovo je direktna eksperimentalna potvrda Omerbašićevog epohalnog otkrića i to od strane vodećeg svjetskog autoriteta za fizičke jedinice i mjere.

Čak i prije Einsteinovog nagovještaja izvoda G-preko-c, Maxwell primjećuje, 1870: [Maxwellova teorija] ne dopušta nikakvu akciju na daljinu i umjesto toga pripisuje elektro-aktivnost naponima i pritiscima u sveprisutnom medijumu, gdje su ti naponi iste vrste kao oni poznati inženjerima, a medijum identičan onom u kom se prostire svjetlost. [Ova teorija i teorija elektriciteta Riemanna, Lorenza, i Neumanna] objašnjavaju ne samo fenomene pomoću kojih su izvorno sastavljene, već i druge fenomene o kojima se u to vrijeme nije razmišljalo ili koji tada možda nisu ni bili poznati; obje teorije su nezavisno postigle isti numerički rezultat, koji apsolutnu brzinu svjetlosti izražava preko elektro-veličina. To što naizgled suprotne teorije dijele tako fundamentalnu istinu je činjenica od filozofske važnosti, koju ne možemo ni sagledati dok ne dosegnemo nove naučne visine s kojih će biti moguće uvidjeti istinski odnos između tako različitih fizikalnih hipoteza.[9] Tako je 135 godina kasnije Omerbašić izrazio apsolutnu brzinu svjetlosti preko gravitacije u mehaničkom oscilatoru[6][7], tako otkrivši koji inženjerski koncept (mehaničkog oscilatora) omogućuje objedinjavanje svih sila prirode kako su nagovjestili Maxwell i Einstein.

Kosmologija: prvi naučni dokaz Multiverzuma I vrste i Objedinjujuća teorija hiperrezonancije

Potom je 2012 postavio na to nadovezujuću kosmološku Objedinjujuću teoriju hiperrezonancije[40][10] po kojoj se naš poznati univerzum nalazi pod gravitacijskim uticajem drugog/ih svemira[13] i koja je imala niz potvrda i indikacija[40]. Teorija hiperrezonancije je jedina kosmološka teorija koja ne dopušta mogućnost postojanja crnih rupa. Svemirska misija "Planck", Evropske svemirske agencije (ESA), potvrdila je 2013 da podaci tog premjera cijelog poznatog svemira, u pogledu primordijalnih perturbacija gustoće podržavaju Omerbašićevo fundamentalno otkriće (iz globalnih geofizikalnih mjerenja) o fizici kao potpuno nezavisnoj od razmjere[7]. Osim toga, utvrđeno je da podaci mjerenja iz te Misije ne podržavaju koncept crnih rupa, te nakon propalih pokušaja da se te činjenice interpretiraju bajkovitim "četverodimenzionalnim zvijezdama", otac savremenog koncepta crnih rupa Stephen Hawking s engleskog Univerziteta Cambridge početkom 2014 potpuno je povukao svoje viđenje zauzevši stav da, kao takve, "crne rupe ne postoje" tj. event horizon je imaginacija[47]. Time je otvorio put za prihvatanje Teorije hiperrezonancije kao univerzalne kosmološke teorije. HUT je prvi nagovjestio Albert Einstein 1930-ih, kad je vlastite pokušaje stvaranja objedinjujuće (relativističke) teorije bazirao na elektromagnetnom polju kao posljedici promjena gravitacionog polja.[8] Kako će Omerbašić i otkriti, nebeska tijela se ponašaju kao prisilni mehanički oscilatori (i uistinu sa promjenljivim gravitacionim poljem - koje je u slučaju Zemlje logički uglavnom lunarno-sinodički periodično) koji po definiciji stvaraju vlastita elektro-magnetna polja.[37] Pri tom je pokazano i da nulti period oscilacije tijela nije slučajan broj kako se ranije mislilo.[6]

Umjetnički prikaz Multiverzuma I vrste.

Ubrzo zatim, marta 2014, iz mjerenja na Južnom Polu verifikovana je verzija teorije inflacije rusko-američkog naučnika Andreja Lindea sa Univerziteta Stanford na osnovu rada njegovog kolege Alekseja Starobinskog, čime je navodno potvrđeno postojanje Multiverzuma tj. beskonačno mnogo univerzuma kao npr. naš poznati.[48][49] Ovom potvrdom je i po prvi put naučno oboreno učenje Rimo-katoličke crkve o Genezi, popularizovano kroz kvazinaučnu teoriju jezuitskog svećenika o "Velikom prasku" (eng. Big Bang) kao početku tj. "božijem stvaranju" sveg Svemira. Osim što obara i brojne naučne teorije (npr. o cikličnom tj. širećem-pa-skupljajućem Univerzumu), ovo otkriće predstavlja i potvrdu Teorije hiperrezonancije koja, osim što kao teorija svega (eng. Theory of Everything) prebrođuje jaz između kvantne i klasične fizike, još i prva dokazuje matematski-fizikalno na osnovu najpreciznijih globalnih geofizičkih mjerenja postojanje i Multiverzuma i struna.[13] Ova istorijska verifikacija Teorije inflacije nezavisno rasvjetljava i jedan od glavnih uzroka progona dr. Omerbašića od strane Crkve otkad je 2006 izrazio gravitaciju preko brzine svjetlosti tj. premostio jaz između kvantne i klasične fizike te prvi dokazao postojanje beskonačno mnogo univerzuma tj. Multiverzuma tzv. I vrste.[12][6] Naime, potvrda (Lindeove) inflacije i za njeno postojanje neophodnog Multiverzuma (Tegmarkove I nivoa), predstavlja revoluciju u fizici koja trenutačno poništava ogromnu većinu fizikalnih odnosno kosmoloških teorija.[50] Crkva tradicionalno onemogućuje takve revolucije, npr. Giordana Bruna i dr. Odmah po obznanjivanju BICEP2 rezultata marta 2014, kojim se navodno potvrđuje Lindeova haotična teorija (zamjena teoriji inflacije koje se tvorac Alan Guth odrekao[51]) a kojoj je Multiverzum neophodan uslov, dr. Omerbašić je ustvrdio prvenstvo na naučnu potvrdu Multiverzuma.[52][12][53] Takođe, Omerbašić je prvi istraživač koji je eksplicitno ustvrdio postojanje gravitacionog uticaja drugog univerzuma na naš poznati univerzum: "U slučaju našeg univerzuma, njemu susjedni (oko njega orbitirajući) univerzum uveliko zaklanja gravitacione uticaje ostatka Hiperverzuma na naš poznati univerzum".[6][13] Nakon toga, Laura Mersini-Houghton kao i drugi većinom katolički fizičari poput nje, predstavili su razne ideje kao vlastite bez navođenja izvora, tako plagirajući Omerbašića. Na primjer, Italijansko-španski duo Salvio i Strumia pokušali su plagirati teoretski dio Omerbašićevog fundamentalnog otkrića kojim je ovaj dokazao nepromjenjivost fizike bez obzira na razmjeru, tako što su svoj pokušaj objavili istog dana kad i BICEP2 tim.[54]. Autori su se u tom plagijatu čak usudili koristiti i reference poput one koju navodno potpisuje Benito Mussolini (njegove riječi "Ne zanima me!"), što svjedoči o njihovoj zloj namjeri tj. predumišljaju u činjenju plagijarizma. Ovo, zajedno sa sinhronizacijom objave BICEP2 rezultata, znači da je krađa Omerbašićevog intelektualnog vlasništva od strane rimo-katolika odnosno Crkve te Jezuitskog reda kao njihovih organizacija koje se naukom kao i čovječanstvom bave na najbizarnije zamislive načine, bila planirana u koordinaciji sa voditeljima BICEP2 i drugih projekata. Ispostavilo se tako da je velika krađa Omerbašićevog otkrića, tj. u svim njegovim fundamentalnim aspektima: kvantnom, kosmološkom i teoretskom, uistinu tj. van svake sumnje pokušana. Kao i uvijek tokom proteklih milenija, glavni motiv Crkve i ovaj put je usmjeriti ljudsko znanje tako da isključivo Crkva manipulira čovječanstvom, sad putem nove Geneze, zasnovane na pogrešnim interpretacijama Multiverzuma, te kultu ličnosti Alana Gutha koji je već izjavio da nije ateista, što ga čini izborom Crkve za novog gurua nauke (lažno) kalibra Einsteina. Inače, sam Einstein je bio zloupotrebljen u tu svrhu od strane Crkve i kontroliranih medija do te mjere da se raznim dosjetkama pokušavao izvući iz takve manipulacije, ali bezuspješno. Tako su čuvene njegove izjave poput "Otkako su matematičari napravili invaziju na Teoriju relativiteta ni sam je više ne razumijem", potom pokazivanje jezika u kameru, itd.

Drugi naučnici koji su razotkrili BICEP eksperiment i inflatornu kosmologiju kao prevare

Danas na sreću imamo poznate fizičare i kosmologe kao što je koautor inflatorne kosmologije (koju je u međuvremenu napustio) Paul Steinhardt s Univerziteta Princeton, a koji priznaje da su "otkriveni ozbiljni propusti u analizi BICEP2 mjerenja, što pronalazak gravitacionih talasa kao potvrdu te kosmologije pretvara u suprotnost tj. izostanak pronalaska", uz to čak razotkrivši inflatornu kosmologiju kao eksplicite prevaru: "inflatorna paradigma je toliko fleksibilna da je imuna na eksperimentalne i opservacijske testove".[55] Drugim riječima, kosmološka inflacija je nedokaziva, i svi napori u naizgled tom smjeru mogu biti jedino pokušaji prevare. Neki u Steinhardtovom nastupu vide lični interes, npr. u činjenici da je u međuvremenu postao proponent alternativne teorije inflaciji, zvane Ciklična teorija ali koja je takođe neuspješna u tvrdnjama da se univerzum(i) navodno skuplja(ju) i širi(e). Takođe, Steinhardt i drugi protivnici inflacije često griješe na način na koji griješe i zagovornici - izjednačavaju inflaciju sa Multiverzumom pri čemu ovi drugi to predstave kao svoj željeni dokaz u korist inflacije, a ovi prvi kao njihov dokaz protiv.

Vrijedi napomenuti da su Omerbašićeve jednačine nekompletne, pa iako izražavanjem (vrijednosti) G preko c nezavisno od vremena i razmjere (energije) uistinu dokazuju postojanje Multiverzuma, one ne preciziraju i način postanka Multiverzuma; Omerbašić je stoga kompletan skup svih mogućih Multiverzuma nazvao Hiperverzum. Tako nema osnove za vjerovanje da Multiverzum nastaje isključivo u procesu kosmičke inflacije.[56] Naime u (nekim) verzijama teorije inflacije, Multiverzum je tek njihov usputni tj. nepredviđeni rezultat, ali ne cilj. Osim toga, većina verzija teorije inflacije uopšte ne zahtijevaju Multiverzum, pa ga čak nemaju ni kao usputni rezultat.

Teorija struna: prvi dokaz paradigme teorije struna

Teorija hiperrezonancije i njena glavna jednačina: | g | = f (| c |) demonstrirale su stvarnu prirodu "akcije na daljinu", otkrivši da je ova akcija posljedica preciznog matematskog (bezdimenzionalnog) odnosa tj. oscilatorno-orbitalne baždarenosti međuplanetarnog medija. Ta akcija ne zavisi ni od razmjere niti same fizike (našeg) univerzuma budući da su korištene tek proporcije i odnosi tj. izvedene jedinice. Ovo je prvi dokaz paradigme Teorije struna - o oscilatornoj umjesto čestičarske stvarnosti prirode - budući da je strunovina jedini poznati medij koji bi bio u stanju prenijeti i potom održavati oscilatorno-orbitalne odnose između nebeskih tijela preko razdaljina kao što je npr. Zemlja-Mjesec kako je pokazano u Teoriji hiperrezonancije.

Kvantna fizika: prvi dokaz Einsteinovog viđenja kvantne fizike ("-Bog se ne kocka")

Otkrićem [37] da nulti period vibracije nekog tijela nije slučajan broj kako se ranije vjerovalo, te da se gravitacija može izraziti preko brzine svjetlosti i to i na mehanicističkim i kvantnim razmjerama[7][40], po prvi put je naučno dokazao nikad osporenu tvrdnju Alberta Einsteina da je cijela kvantna fizika prividna i lokalno stvarna[57]. Kako je pokazano, kvantna fizika je onakva kakvom je Einstein pretpostavio jedan vijek ranije tj. primarno nusprodukt sekundarnih, rezonantnih efekata plima u sistemu Zemlja-Mjesec koji prirodno teži da nametne vlastita rezonantna svojstva kao zajednička svim česticama unutar sistema. Ovo trivijalno stvara utisak čudesnosti tj. fenomena "isprepletenosti", "dejstva na daljinu" i dr. za koje kvantni fizičari tvrde da postoje u svijetu čestica. Stoga je kvantna fizika objektocentrična: ponašaće se u skladu s različitim ali još uvijek naizgled (ili čak sličnim) stohastičkim pravilima u različitim sistemima međusobno oscilatorno-orbitalno djelujućih nebeskih tijela.

Teorijska geofizika: prvi dokaz rezonantne sprege astronomskih poravnjanja i jakih (M6+) potresa

U teorijskoj geofizici dr. Omerbašić je dokazao ključnost mehanizma georezonance i syzygy poravnanja u genezi tektonike odnosno jakih (M6+) potresa[37][7][58] što je takođe nezavisno potvrđeno[59]. Uspjeh otkrića uzročno-posljedične sprege syzygy poravnanja i uvećanja masene rezonance Zemlje (kao sekundarnog efekta gravitacijskih utjecaja, prevenstveno Mjeseca), koja za posljedicu ima tektoniku i jake (M6+) zemljotrese, može se pratiti uživo od 2011 na projektnoj Internet stranici www.seismo.info.[40]

Izučavanje klime

Dao je i doprinos izučavanju promjena klime na Zemlji, između ostalog 2006 g. oborivši[60] članak vodećeg američkog fizičara Richarda Mullera kojim se u vodećem naučnom magazinu Nature tvrdilo postojanje periodičnih kataklizmi koje navodno dovode do izumiranja skoro sveg života na Zemlji. Osporavajući članak[60] je pobudio znatnu pažnju pa ga se konstantno uzima kao značajnu referencu u novim istraživanjima kao i preglednim člancima stanja u nauci (eng. reviews)[61][62][63][64][65]

Australijski naučnici Robert Baker i Peter Flood otkrili su 2015 da Omerbašičevi periodi u kompendijumu Sepkoskog (svjetskih fosila) imaju solarno porijeklo, eliminišući mogućnost periodičnih galaktičkih uzroka masovnih izumiranja na Zemlji.[64] To znači da naša galaksija Mliječni put ne krije uzroke hipotetički periodičnih masovnih izumiranja na Zemlji, tj. ona nisu periodična; ovo otkriće okončava višedecenijsku debatu sa Mullerom - u korist Omerbašića.[66]

8 juna 2018, Omerbašićev naučni rad koji prezentira glavne posljedice (nezavisne potvrde tima australijskih naučnika) za geofiziku i izučavanje klime je prihvaćen za objavljivanje u Paleontological Journal (Glavni urednik: Alexei Yu. Rozanov sa Paleontološkog instituta Ruske akademije nauka)[67].

Ostala otkrića uključuju period od ~3600 godina u taloženju berilijuma (Be-10) iz uzoraka dubokih jezgri leda sa stanice Vostok na Antarktiku, od koristi u izučavanju paleoklime na Zemlji.

Osporavanje Nobelove nagrade za fiziku za 2012

Alfred Nobel.png

Godine 2013 osporio je Nobelovu nagradu za fiziku dodijeljenu 2012 Davidu Winelandu, uposleniku Američkog instituta za standarde i mjeriteljstvo (NIST) kom je 2008 na verifikaciju poslao svoje otkriće sa izvodom gravitacije preko brzine svjetlosti kojim se prebrođuje jaz između kvantne i mehanicističke fizike. Otkriće je pokazalo vezu između kvantne mehanike i klasične fizike, na osnovu koncepta mehaničke rezonance. Kad se primijeni na tijela Sunčevog sistema, konkretno njihove gravitacijske/plimne efekte, taj koncept rezultira u matematičkom odnosu koji povezuje Newtonovsku gravitacijsku konstantu (time fiziku uopšte) i brzinu svjetlosti na makroskopskim (tj. na kojim egzistira čovjek) i kvantnim razmjerama. Umjesto da izvrši verifikaciju otkrića, Wineland je isto tri mjeseca iza toga poslao u žurnal Nature, objavivši ga kao vlastito i za koje je onda nagrađen bez teoretske osnove.[14][68]

Veliki britanski fizičar i nobelovac u oblasti kvantne fizike Brian Josephson složio se u debati s dr. Omerbašićem da je "uistinu značajna podudarnost" to što postoje samo dvije veličine u fizici s vrijednošću od 369.2: proporcija gravitacijske rezonance data eksplicitno u vidu jednačine u radu poslanom Winelandu, te afinitet (mjera oslobođene energije tokom "česticotresa") argona kao baš onog gasa od svih mogućih koji je Wineland upotrijebio u laseru za prebrođavanje makroskopskog i kvantnog svijeta hvatanjem čestica čija se gravitacija na opisani način može poništiti vibraciono.

Motiv za krađu intelektualnog vlasništva

I dok je Wineland na opisani način plagirao kvantni dio Omerbašićevog otkrića, Salvio i Strumia su pokušali plagirati teoretski dio istog, a Mersini i Guth kosmološki. Pošto su svi rimo-katolici ili su kao Guth u najmanju ruku iskazali lojalnost Crkvi, što uzorak čini isključivim tj. karakterističnim, očito je i da Omerbašićevo epohalno fundamentalno naučno otkriće Crkva posmatra na isti način kao i Multiverzum I vrste, tj. kao apsolutnu prijetnju i opasnost za njihove najunosnije poslovne investicije, tzv. Genezu te legendu o Isusu. Opasnost je utoliko veća pošto je Omerbašić dokazao nepromjenljivost fizike s promjenom razmjere, što s obzirom da je dokaz izveden bez obzira na univerzum, može značiti isključivo Multiverzum I vrste i nikako II vrste kako je Omerbašić naveo Crkvu da pogrešno vjeruje. Iz te zablude Crkve rezultirali su i gore navedeni pokušaji Crkve da plagira Omerbašićevo otkriće "u dijelovima", te pokušaji Crkve da na osnovu kvantnih i sl. bajkovitih koncepata kreira Genezu v.2.0, naravno bezuspješno. Upravo ta varijacija tj. zabluda je Omerbašiću uglavnom i omogućila da javno razotkrije Crkvu u pokušaju krađe njegovog intelektualnog vlasništva.

Crkva je konzistentna u svojim zločinima pljačke intelektualnog vlasništva kad god ono ugrožava njene temeljne interese tj. interese oligarhije kojoj Crkva služi kao maska za enormna bogaćenja globalnom pljačkom prirodnih, ljudskih i dr. resursa. Tako Crkva tradicionalno nastoji kontrolirati i fundamentalna otkrića o gravitaciji. Naime, kao što su katolički svećenici dizajnirali kosmologiju ("Velikog praska") kao nedorečenu disciplinu, čime je ostavljena mogućnost za postojanje "Nebesa iznad", te kao što su i savremenu seizmologiju (koja se naziva i jezuitska nauka) kreirali kao nedorečenu, čime je ostavljena mogućnost postojanja "Pakla ispod", Rim odnosno Crkva istorijski od Antike do danas pod kontrolu stavljaju i fundamentalna otkrića o gravitaciji kako bi mogućnost "lebdećeg duha/anđelâ" ostala otvorenom.

Krađa otkrića da Mjesec "uzrokuje" M5.6+ zemljotrese

Dr. Omerbašić je kompletirao svoje otkriće nove paradigme geofizike (o astrofizikalnom porijeklu tektonike) u proljeće 2016. Nakon polaganja istog u depozitorij nerecenziranih naučnih radova[1], podnosi svoje otkriće za objavljivanje magazinu Nature. Ubrzo zatim Nature odbija da rad objavi, poslavši istovremeno i ciničnu zahvalnicu za inspiriranje drugih na otkrića: "Vaša otkrića bi vrlo vjerovatno mogla biti stimulirajuća za druge koji razmišljaju o takvim pitanjima".

Ta cinična poruka dobila je svoj pun smisao jeseni 2016, kad magazin Nature Geoscience objavljuje dio Omerbašićevog otkrića, gdje se tvrdi da Mjesec "uzrokuje jedino M5.6+ zemljotrese". Tvrdnju je iznijela grupa japanskih autora, koji su bliski saradnici grupe autora iz SAD koji su tokom prethodne decenije provodili javne/online kampanje ciljanog blaćenja dr. Omerbašića. Autori članka u Nature Geoscience podnijeli su "njihovo" otkriće odmah nakon što je Nature odbio da objavi otkriće dr. Omerbašića, pa su oni ili njihovi saradnici vjerovatno bili recenzenti Omerbašićevog otkrića za Nature. Dr. Omerbašić je zatim optužio navedena i dr. lica za krađu intelektualnog vlasništva i korupciju, objavljujući optužnicu na znanje naučnoj zajednici i najširoj javnosti.

Epohalno otkriće astrofizikalnog uzroka tektonike i M6.2+ zemljotresa

2016 g., dr. Omerbašić je objavio otkriće Astrofizičkog uzroka tektonike, koje fundamentalno mijenja fiziku, konkretno klasičnu tj. makrofiziku.[1] Otkriće je 31 avgusta 2016 prihvaćeno za objavljivanje u recenziranom naučnom časopisu Earthquake Science (glavni urednik: akademik Chen Yuntai, Kineska Akademija nauka) ali je Omerbašić odbio ponudu kao dio protesta protiv načina na koji je naučna zajednica tretirala njega i njegova otkrića - istovjetnog načinu na koji su tretirali Alfreda Wegenera i njegovo istorijsko otkriće. Pošto je međunarodna naučna recenzija odobrila Omerbašićev naučni rad, za sve praktične potrebe se njegovo otkriće može smatrati objavljenim.


Pretenzija

Mirovna konferencija u Haagu 1907, plenarno zasjedanje.
HaaskeKonvencije 1899i1907.jpeg
Predsjednik SAD Theodore Roosevelt za inicijativu za održavanje Konferencije u Haagu dobio je Nobelovu nagradu za mir 1906.

U skladu s odredbama međunarodnog dinastičkog prava za restauraciju silom uzurpiranog suvereniteta, dr. Omerbašić je 2010 obnovio pretenziju kraljevske porodice Berislavić na sveilirsku krunu, odnosno krune Bosne, Hrvatske te Srbije pojedinačno. U skladu s odredbama međunarodnog prava, pretenzija u vidu pravnog zahtjeva je postavljena pred odgovarajućim međunarodnim tijelima odnosno uzurpatorima suvereniteta Bosne. Ista je uz većinu prateće dokumentacije stavljena i na uvid javnosti, u periodu između 2010-2013, putem saopštenja za javnost kao i putem Interneta.[69]

Između ostalih, pretenzija se zasniva i na odredbama niza međunarodnih konvencija koje garantuju pravo na restituciju monarhije tj. prava na suverenitet uzurpiranog regicidom, npr. članu 55. Haaške konvencije iz 1899. Pravo na silom uzurpirani suverenitet nikad ne zastarijeva i za to postoje brojni primjeri. Npr. Izrael je restaurisan nakon 2000 godina zahvaljujući imemorijabilnosti antičkog Izraela tj. "vječnog narodnog sjećanja" na isti, a ne radi Holokausta koji i pored sve tragičnosti nema međunarodnopravnu snagu. Osim toga, pravo monarha na suverenitet uzrpiran silom i regicidom ne zastarijeva sve dok ga se monarh ili njegov nasljednjik sam ne odrekne. Npr. iako je Gibraltar nadomak Španije, ipak je monarh V.Britanije suveren te teritorije zahvaljujući komadu papira starom preko 300 godina, koji mu to pravo daje i kog se prava nijedan britanski monarh nikad nije odrekao.

Krajem 2012, tada još uvijek princ prijestolonasljednik, dr. Omerbašić donio je Decembarski zakon kojim je preuzeo suverenitet Bosne i Hercegovine[70], da bi potom u skladu s međunarodnim dinastičkim pravom preuzeo titulu naslovnog suverena te tako postao Kralj Bosne i Sve Ilirije[71][23].

Po isteku razumnog roka od godinu dana nakon proglašenja Decembarskog zakona, Kralj Bosne je 1.1.2014 poništio tzv. Deklaraciju BiH o suverenosti iz oktobra 1991, koja je služila kao izgovor za nastavak uzurpacije suvereniteta. Time je proces povratka suvereniteta nepravedno i prisilno izvlaštenom suverenu po međunarodnom pravu okončan.

Ustrojstvo monarhije je utvrđeno Ustavnim aktima Kraljevine koje je Kralj u periodu 2010-2013 donio u skladu s pravilima međunarodnog dinastičkog i drugih prava za restauriranje monarhije uzurpirane okupacijom uz prisilu i regicid. Ustrojstvo se zasniva na kraljevskim pravima koje je Kralj preuzeo:

  • ius imperii (pravo apsolutnog upravljanja i vladavine nad nekom teritorijom ili jurisdikcijom)
  • ius gladii (pravo apsolutne poslušnosti podanika i upravljanja oružanim snagama)
  • ius majestatis (pravo veličanstva tj. poštivanja titula i insignija)
  • ius honorum (pravo priznavanja titula, zasluga i prava).

Gornja prava teoretski podrazumijevaju apsolutističku monarhiju zato što pravo Njegovog veličanstva na suverenitet potiče iz predwestfalskog perioda odnosno predrevolucionarne etape u razvoju društva. Međutim, u želji da svom narodu podari modernu stabilnu monarhiju slobodnih i ravnopravnih ljudi, po uzoru na zapadnoevropske, NjV je u ustavotvorne akte ugradio i mehanizme prenosa ovlasti na svoj narod, pa se u praksi radi o parlamentarnoj austavnoj monarhiji koja nije kodificirana kao ustavna jer nema jedan ustav već niz ustavnih zakona; npr. ustavno rješenje Velike Britanije.

Titule

Prema Ustavotvornim aktima iz 2010-2013 a u skladu s međunarodnom pravom Kralj može dodjeljivati plemićke titule kao i vršiti restituciju tj. ponovno uvođenje u (plemićko) pravo bosanskog plemstva čija prava su po automatizmu oživljena s obnovljenom pretenzijom na "prijestolje" tj. suverenitet.

Odnos kolonijalne uprave prema pretenziji

Grb Arpada, nasuprot grbova kadetskih im tj. izvedenih dinastija Kotromanića i Berislavića Doborskih (Grabarskih) (koji se od XVI v. javljaju kao Omerbašići). Međutim, originalnu arpadovsku crvenu boju u grbu Kotromanića zamijeniće Franjevci anžuvinjskom plavom u svom falsifikatu Fojnički grbovnik iz XIX v i grb dodijeliti nepostojećoj porodici "Kotromanići Tvrtkovići", dok će Kotromaniće preimenovati u "Kotromanoviće" a originalne crveno-bijele pruge promijeniti u žuto-plave. Time su, kao i skrivanjem istine o Borićevom identitetu, sakrili i istinu da pravo na suverenitet nad Bosnom potiče od Mađarske Krune i kao takvo je najstarije na Balkanu, dok su sva druga prava njemu podređena i iz njega izvedena. (Danas se zna da je Bosansko srednjovjekovno pravo zasnovano na ugarskom i rimskom pravu, što je očito u bosanskom javnom pravu (uvođenje u upotrebu pečata, način nasljeđivanja očevine, i dr.), ustroju i organizaciji banske odnosno kraljevske vlasti te samom funkcionisanju kraljevske kancelarije, kao i u definisanju onih najvažnijih - svojinskih, vlasničkih odnosa.[72]) Iz istog razloga su Berislaviće iz Grbovnika izostavili iako su ovi Bosnu držali slobodnom još cijeli vijek nakon 1463. Bosanski Franjevci su poznati manipulanti, npr. falsifikovali su i Ahdnamu, podmeću lažni kostur prošlog kralja Tomaševića, itd. Radi sektašenja i korupcije su ih inostrani Franjevci javno osudili. Slika: grbovi bosanskih vladarskih loza izvedeni su iz grba mađarske vladarske dinastije Árpád. I grb Berislavića izveden je iz grba Árpáda ali na način da Berislavići priznaju nadsuverenitet Kotromanićima ali se ni ne odriču prava na Bosnu - koje su i aktivirali 1463-1535.
Grb tzv. Kancelarije visokog predstavnika - a zapravo prikriveno kolonijalnog (uvijek katoličkog i sa Cezarovim zlatnim, a ne mirnodopskim heraldičkim vijencem koji je zelene boje) guvernera sa klasičnim apsolutističkim tj. nadsistemskim ovlastima jednog vicekralja.

Kolonijalna[73] uprava, koja u Bosni vrši servis vlasti za Vatikan (kao kolonizatora putem šest uvijek katoličkih guvernera "visokih predstavnika"), uglavnom ignoriše pretenziju iako se radi o prvorazrednoj pravnoj materiji. Isti tretman je i od strane režimskih medija iako takva vijest u slobodnim zemljama uvijek ima prvorazredan značaj i pobuđuje veliku pažnju javnosti.

Ti mediji istovremeno pokušavaju oblatiti ugled NjV, koji je npr. na molbu novinara Seada Numanovića za intervju za ekstremno turkofilni dnevni list Avaz, odobrio 15.1.2014 standardni autorizovani intervju u integralnoj formi tj. bez izmjena. To je novinar bez obrazloženja odbio pa se očigledno radilo o pokušaju blaćenja a ne profesionalnom novinarstvu. Npr. zapadni mediji pristaju na autorizovane intervjue po automatizmu, kao američki Web portal Yowusa.com CNN-ovog producenta Marshalla Mastersa kojem je Njegovo veličanstvo dao jedan takav intervju na engleskom jeziku[74].

Korumpirano pravosuđe i političke marionete Engleske (Srbije) te Vatikana (Hrvatske), predvođeni "plemićkim" begovskim a sefardskim lozama koje je zloglasni papa Bordžija 1500 doveo da, zamijenivši elitocidom pobijenu domaću elitu, budu kapoi Bosne za geostrateški interes Vatikana (koji Iliriju renta strancima od okupacije 9 g.n.e.), čitavu deceniju su dr. Omerbašiću sprečavali radni angažman na jedinom Odsjeku za geodeziju u zemlji a koji je, kao i cijela zemlja, bio bez takvog kadra, nakon čega je to mjesto čak popunjeno lažnim kadrom podložnim manipulaciji.

Istovremeno uništenjem državne Geodetske uprave i državnog Geodetskog zavoda (skidanjem s budžeta uprkos daytonskom ugovoru koji je institucijama SR BiH garantovao kontinuitet), ove klike nastojale su ugasiti tehničke kapacitete Bosne za dokazivanje suvereniteta te na taj način razbiti hiljadugodišnju državu a da za to ne snose istorijsku odgovornost. Naime, jedine tri institucije koje po međunarodnom pravu imaju kapacitet tehničkog dokazivanja suvereniteta u Bosni (putem državne tj. Više geodezije) su Geodetska uprava, Geodetski zavod, te Odsjek za geodeziju u Sarajevu tj. njegova Katedra za višu geodeziju. Pošto su prve dvije institucije sistema skidanjem s budžeta dovedene do samozatvaranja kao međunarodnopravno preduslov za dobrovoljni prestanak unutrašnjeg suvereniteta (nad teritorijom), Katedra je sistematski uništavana metodom preglasavanja od strane nestručnih lica na "matičnom" fakultetu koja su većinom građevinske struke.[75]

Kršenjima ljudskih prava, što su u slučaju Njegovog veličanstva potvrdili Helsinški komitet, Ombudsmeni BiH i Kantonalni sud u Sarajevu pravosnažno, ove klike sistemskim gušenjem prirodnih i ljudskih potencijala kao i invazijskom pljačkom privrede agoniziraju Bosnu i njene ljude koje tako drže u grču tj. nemoćne da situaciju ikada sagledaju cjelovito.

Presuda kolonijalnog "Ustavnog suda BiH"

Presuda kojom se tzv. Ustavni sud kolonije "BiH" proglasio nenadležnim po apelaciji Njegovog veličanstva kojom se tražila i zaštita državne Geodetske uprave i Geodetskog zavoda.

Odlučujući po apelaciji Njegovog veličanstva za zaštitu ljudskih prava i sloboda kandidiranog lica, kojom se između ostalog tražila i zaštita državne Geodetske uprave te državnog Geodetskog zavoda (zagarantovana klauzulama Dejtonskog ugovora o preuzimanju institucija SRBiH), "Ustavni sud BiH" je apelaciju proglasio "inkompatibilnom s Dejtonskim ugovorom". Da bi se stvorio imidž domaće presude tj. lažnog suvereniteta (pošto onaj stvarni očito uzurpira Vatikan putem "OHR-a"), sudsko vijeće je bilo petočlano (kompletno domaće) i predsjedavao mu je sam predsjednik Suda, Miodrag Simović. S obzirom da je odlučivalo pet domaćih i nijedan sudija-stranac, presuda je i priznanje da je podjela "BiH" i domaći projekat.

Izvod iz presude gdje se Sud pozvao na predmet Lorenz Habsburg-Lothringen v. Republika Austrija.

Tražeći pravni osnov u međunarodnom pravu, taj ad-hoc sud se pozvao na predmet Princ Lorenz Habsburg-Lothringen protiv Republike Austrije, u kom je presuđeno protiv tužitelja Princa od Belgije i Nadvojvode austrijskog[76], tj. da dinastija Habsburg ima pravo na položaj suverena (Predsjednika) Austrije, ali joj taj položaj zakoni EU ne garantuju. Kako "BiH" kod presuđivanja nije bila član EU a Dejtonski ugovor koji usvaja neke od zakona EU nije bio ratifikovan, Sud je priznajući EU zakonodavstvo nastupio kao kolonijalni servis pa presuda međunarodnopravno nema snagu.

Ova presuda najvišeg pravosudnog organa kolonijalne uprave je i dokaz koliko je pravo Njegovog veličanstva dr. Omerbašića na suverenitet Bosne neupitno. Presudom, koja negira kontinuitet državnosti "BiH" sa "SRBiH" pa time i sa svim prethodnim oblicima bosanske države, te vlasti su pokušale presedanski a neovlašteno izmijeniti suštinu Dejtonskog ugovora.

Ponuda za "Bosanskog Mandelu"

Nelson Mandela kao pijun Billa Clintona i jezuitskog kapitala, u ulozi koju je npr. Ibrahim Rugova igrao za Slobodana Miloševića i njegove jezuitske huškače. Nasuprot tome, kao krajnje nečasnu i ispod digniteta jednog naučnika te kao nečuvenu uvredu za međunarodno pravo i bezuslovno pravo na suverenitet koje ne podliježe nikakvim pregovorima, NjV je odbio ponudu jezuitskih kolonizatora da za njih igra ulogu Mandele, Rugove i sl. kolonijalnih pijuna.
  • Krajem 2013 i početkom 2014 godine, Njegovom veličanstvu je putem više posrednika u više navrata Vatikan ponudio ulogu "Bosanskog Mandele". Riječ je o tzv. Južnoafričkom modelu kojim se zloupotrijebi nekog patriotu kog kolonizator prethodno odabere za decenijski progon i ugnjetavanje, pa kad odabrani više nije u stanju izdržati pritiske, u završnici ga se navede da prihvati "mesijansku ulogu" navodno spasioca svog naroda. Pri tom se "spas" sastoji u skidanju kolonijalne ljage s kolonizatora, dok se u stvarnosti tj. makroekonomski malo toga promijeni u korist koloniziranog naroda. Naprotiv, osim što se eksploatacija nastavi po nešto blažem modelu ali većinom za iste vjekovne strane vlasnike, bivša kolonija je još i dužna odreći se prava na potraživanje kolonijalnih odnosno okupacionih reparacija. Samo u slučaju austrougarske kolonizacije 1878-1918 na primjer, i to samo od sirove drvne građe tj. ne računajući rude odvožene za tu namjenu izgrađenom željeznicom, vrijednost opljačkanog šumskog blaga prema detaljnim inventurnim podacima britanskih obavještajaca (primarni istorijski izvor) iznosi preračunato u današnju vrijednost preko 1100 milijardi Eura.[77][78]

Njegovo veličanstvo je takav prijedlog naravno odbio[79], pošto se pretenzija NjV-a na suverenitet zasniva na preciznim odredbama međunarodnog prava, koje u ovom slučaju garantuju bezuslovno pravo na suverenitet pa nikakvi pregovori oko jednog tako jasnog prava ne dolaze u obzir. Osim toga, niko nema ni moralno pravo da se u bilo čije ime a pogotovo ne u ime cijelog naroda, odriče naknada za kolonijalnu eksploataciju koja je trajala i prije i nakon austro-ugarske okupacije, a traje i danas uglavnom putem austrijskih banaka. Ne manje važan razlog je, kako je NjV po odbijanju ponude podsjetio javnost, i to što je za nesumnjivo najteža krivična djela kao što je krijumčarenje bosanskih prirodnih bogatstava (trupci, rude, energija), po već proglašenim dijelovima Zakonika Kraljevine predviđena smrtna kazna, a koju bi u slučaju da Bosna ponovo postane monarhija, Krunin tužilac morao zatražiti protiv svih šest kolonijalnih guvernera sa svojevremeno neograničenim ovlastima (vicekralja). Pošto su svi oni, dakle nimalo slučajno, stranci-katolici, očito je riječ o uzurpaciji našeg suvereniteta od strane države Vatikan po osnovu lažnog testamenta nuptijalne (udajom) kraljice Katarine.

Naime, testament Katarine je pravno nevažeći jer ne samo da su Otomani sigurno pogubili njenu djecu (iz očitog razloga tj. kad i ostale Kotromaniće prijestolonasljednike) onemogućujući je tako u korištenju svog prava na regenstvo, nuptijalne kraljice nisu nikad i ni pod kojim okolnostima niti imale pravo na suverenitet, pa isti nisu ni mogle prenositi na druga lica. Katarinin testament je tek izgovor pošto ona ne samo da kao kraljica udajom nije stekla pravo na suverenitet (pa ni da ostavlja Bosnu bilo kome, a najmanje papi s kojim nije bila u krvnom srodstvu) i bila je žena predzadnjeg a ne zadnjeg kralja iz dinastije Kotromanića, nego u trenutku njegovog regicida (kao već tada udovica i godinama tek princeza) nije bila ni majka prijestolonasljednika što bi je po Crkvinom odnosno kanonskom pravu moglo učiniti regentom. Osim toga, ona je sigurno u tom trenutku bila ostala i bez svoje djece koju su Turci bez skoro imalo sumnje ubili kad i ostale Kotromaniće, budući da ne bi imali motiva da ubiju ni ostatak dinastije da su ostavili djecu koja tu dinastiju mogu nastaviti. Iako je tada bilo uobičajeno da se djecu može otkupiti kada bi ih Turci u nekoj opsadi zarobili, Katarina je više puta odlazila na granicu sa Turskom da pregovara oko otkupa, međutim nije nikad uspjela djecu čak ni vidjeti što je takođe bilo sumnjivo. Na kraju, čak i da su joj djecu ostavili u životu, odnosno kako legenda tvrdi "odveli u Stambol gdje su djeca primila islam", to bi ustvari bilo potvrda da oni nisu niti bili prijestolonasljednici (pošto se kanonsko pravo odnosi isključivo na katolike i nepovratno prestaje čim se nosilac takvog prava odrekne katoličanstva), a time ni Katarina regent. Naprosto, ne postoje niti teoretske šanse da je njen testament validan. Crkva je izmislila mit u kom su Otomani djecu Katarine ne samo poštedili nego da su ih čak na svom dvoru odgojili. Očito, Crkva je isključivo pomoću tih fabrikacija i mogla tvrditi da je Katarina bila regent u ime prijestolonasljednika. Vatikan nikad nije vidio Bosnu kao bilo šta osim lak plijen, i misliti bilo šta drugo o odnosima u geopolitici je do kraja naivno. Namjera Vatikana nije ni tada kao ni danas bila sačuvati Bosnu radi nas, već radi njih.

Odmah po odbijanju prve ponude, kolonijalni guverner Valentin Inzko je javno nastupio i to u programima Državne (kolonijalne) televizije, BH1 i FTV, dana 9.1.2014 te odmah potom i 10.1.2014, gdje je prijekornim tonom i u nadmenom maniru objavio da "Bosna nema Mandelu"[80], "izbori se moraju održati"[81] (što je suprotno njegovom kao i prethodnom stavu EU koja je do tad prijetila nepriznavanjem izbora ako se ne izmijeni Izborni zakon, ali je to prestalo biti važno pošto im je propao "plan Mandela") i "BiH 50% izvoza ostvaruje u Austriju i 40% u Italiju"[80], što se odnosi uglavnom na trupce kao najveću stavku u izvozu generalno, a usljed bagatelne cijene se može smatrati isključivo krijumčarenjem. Tako je od 1995-2013 iz kolonije "BiH" izvezeno trupaca za dobit od oko 10 milijardi KM, dok njihova stvarna vrijednost koju su nakupci ostvarili na međunarodnom tržištu premašuje 1000 milijardi KM. Prema podacima kolonijalne "Vanjskotrgovinske komore BiH" (zadužene za inventuru kolonijalne pljačke), samo u periodu 2004-2010 izvezeno je godišnje u prosjeku i do pet puta više sirove građe negoli gotovih proizvoda (namještaj i dr.) što govori i o glavnom cilju kolonizacije, a uz zaradu od jedva 3 milijarde KM[82], što je na globalnom crnom tržištu međutim premašilo vrtoglavih 300 milijardi KM u samo tih 5 godina. Ovo dramatično povećanje izvoza sirovog drveta je i znak panike u redovima kolonizatora, čija pljačka je sve evidentnija, pa su tako npr. već početkom 2014 čitave bosanske planine u potpunosti tj. divljački ogoljene.

Održavanje opštih izbora oktobra 2014 (kojima kolonizator inače opravdava svoj višedecenijski ostanak), do tad je bilo upitno usljed vještački stvorene konfuzije i nefunkcionalnosti državnog aparata, kako bi kolonizator mogao primijeniti pomenuti Južnoafrički model, tj. predati suverenitet Njegovom veličanstvu pod gore navedenim a za Bosnu tragičnim uslovima. Time bi se naime omogućio nastavak kolonizacije pod maskom "privilegovane trgovinske razmjene" dok bi prethodne pljačke dobara bile zaboravljene.

Bosansko blago skuplje od nafte: trupci, rude, energija, industrija, nafta/plin
Američka vojska nadzire krijumčarenje sirove drvne građe u Afghanistanu.

Prema premjeru bosanskih šuma 1987-1999, kojeg je finansirala Svjetska banka, a koji je obavljan u pratnji NATO snaga i tokom ratnih dejstava, tim naučnika s Univerziteta Fairbanks u Aljasci je bosanske trupce, uz one sjevernokanadske, ocijenio kao "još jedine na planeti Zemlji koji većinom spadaju u 0-tu kategoriju drvne građe" kad je riječ o makroekonomskim globalnim investicijama.[83] Takva građa garantuje postojanost predmetima izrađenim od iste i do jednog milenija, a pošto su takvi trupci na sjeveru Kanade 10-11 mjeseci na godinu okovani ledom tj. većinom nedostupni za eksploataciju, profit od bosanske drvne građe kupljene na globalnom crnom tržištu premašuje (uz jednaka ulaganja) profit od nafte i do 100 puta. Tako je, prema pomenutom tajnom izvještaju britanskih obavještajnih službi, bosanska građa već do 1919 godine bila izvezena u preko 200 zemalja svijeta, u kojim je većina radnih i životnih prostorija vladara te najimućnijih institucija i pojedinaca opremljena namještajem od bosanskog drveta.[77] Istovremeno s ratnim dejstvima NATO je vršio i gravimetrijski premjer kolonije od koristi za utvrđivanje duboko-podzemnih rezervoara nafte, gasa, vode, kao i termalnoenergetskih te mineralnih potencijala.

Nekoliko godina nakon zaključenja Dejtonskog ugovora, Vlada SAD-a je Univerzitetu naredila da ukloni sve izvještaje o tom premjeru s univerzitetskih Internet stranica. Pisani protest akademskog osoblja radi "u Sjedinjenim Državama nezabilježenog miješanja Vlade u akademske slobode" je iz građanskog prkosa ipak godinama stajao na Internet stranici Univerziteta, sve dok sa smjenom univerzitetskog rukovodstva i taj protest nije bez objašnjenja uklonjen.

Jedan od glavnih kanala krijumčarenja bosanskih trupaca na globalnom crnom tržištu bio je Internet portal www.timber.com, na kojem se od 1997 moglo potpuno anonimno trgovati bosanskom drvnom građom i to u neograničenim količinama i za neograničene iznose. Nakon što je na zahtjev više zemalja Interpol pokrenuo istragu protiv vlasnika, stranica je prestala s radom. Međutim, crno tržište je nastavilo funkcionisati na prikrivenije načine, uglavnom putem zaštićenih Internet foruma i grupa kojima se može pristupiti isključivo "po preporuci". Oglasi na www.timber.com su bili zapanjujuće jednostavni i svaka transakcija je omogućavala trenutačnu višemilionsku zaradu, a sadržaj oglasa je bio krajnje volšeban npr. "Prodaje se 120 šlepera (40 t po šleperu) trupaca prvoklasnih (sa zalihe Krivaje), cijena total $10000 fiksno, isporuka 7 dana, transport osiguran u bilo koju luku na Jadranskom moru + pretovar dodatno (jednokratna radna snaga obezbjeđena)", i sl. Kako je već napomenuto, ista roba je na crnom tržištu usljed kvaliteta 0-reda bosanskog drveta, odmah po izvozu vrijedila i do 100 puta više.

Kao jedan od glavnih motiva kolonijalnog jarma "BiH" ne treba smetnuti s uma ni industrijske kapacitete koji su tradicionalno jedan od najvažnijih segmenata privrede "BiH". U tom kontekstu treba posmatrati i vještačko obaranje cijena fabrika i dr. industrijskih postrojenja od 1995, s očitim ciljem lažne privatizacije radi otimanja narodnih dobara za kasniju preprodaju svjetskim "velikim igračima" po međunarodnotržišnoj cijeni tj. za profit novim domaćim "vlasnicima" a u biti nakupcima industrije naveliko.

Austrijske paljevine Sarajeva 1699 i 1878 u kontekstu paljevine gradova FBiH 2014
Paljevina Sarajeva 2014, zgrada Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo u plamenu.
  • Samo dva dana po odbijanju Njegovog veličanstva da pristane na ponovljenu ponudu za ulogu "bosanskog Mandele"[84], kolonizatori poduzimaju stravične nasilne akcije konzistentne s onim koje su poduzimali protiv patriota i u XVII i XIX vijeku. Tako po uzoru na paljevinu Sarajeva 1699 princa Eugena Savoyskog, te onu s početka austro-ugarske agresije 1878, podmetnuti demonstranti su 7. februara 2014 izveli paljevine u Sarajevu (i drugim gradovima FBiH radi zavaravanja patriota navođenjem da povjeruju u "ukidanje kantona", "povratak Kraljevine Bosne" i dr.) u pokušaju pokoravanja volji Vatikana i Beča na taj, već uhodani način. Volja Vatikana i Beča ovdje se sastoji u finalizaciji Projekta Dayton - uništenju Bosne getoiziranjem njenih dijelova s većinski muslimanskim stanovništvom, nakon što su propali perfidni pokušaji da se isto postigne "paketima" ustavnih promjena, zloupotrebom presude u predmetu Sejdić-Finci za Bosnu nenadležnog evropskog suda, itd.
Paljevina Sarajeva 2014, "Predsjedništvo BiH". Zapaljen je samo jedan dio zgrade i to onaj sa 18 prostorija u kojima je držana dokumentacija, a među njima samo jedna od prostorija i to baš ona u kojoj je nepropisno držana arhiva Ministarstva finansija Zemaljske vlade BiH iz okupacije 1878-1918[85], s dokumentima od koristi za potraživanje kolonijalnih reparacija austro-ugarske okupacije. Stoga se najvjerovatnije radi o sabotaži u kojoj je požar i podmetnut s namjerom uništenja baš te arhivske građe.

Da bi stavio do znanja o čemu je riječ, odmah po paljevini u kojoj je kao njen očito glavni cilj izgorio dio arhiva sa 230 kutija dokumenata Ministarstva finansija Zemaljske vlade BiH [85], od koristi u potraživanju kolonijalnih reparacija za okupaciju 1878-1918, austrijski guverner je u intervjuu za bečki Kurier zaprijetio "upotrebom EU vojne sile" i najavio da će "Austrija povećati broj vojnika u BiH"[86]. Pored toga, visoki zvaničnik EU Jelko Kacin je odmah po izbijanju prvih nereda u Tuzli 7.2.2014 (prije postojanja i naznaka paljevina Sarajeva i dr.) izjednačio iste s "početkom puta BiH u EU" [87] pa je unaprijed znao za paljevine i saučesnik je u zločinu.

Osim paralele s istorijskim paljevinama, na Austriju kao mogućeg počinioca i 2014 upućuje to što je tad zapaljena zgrada "Predsjedništva BiH" kao simbola lažne samouprave ali nije zapaljen i OHR kao stvarno sjedište apsolutne vlasti. Naime, apsolutističkom kontrolom pravosuđa tako da ne djeluje, upravo je OHR doveo društvo u stanje očaja, načinivši opciju revolucije poželjnom za mase ali ne za njihove već za svoje istorijski konzistentne ciljeve "konačnog rješenja" za Bosnu tj. kulminaciju Projekta Dayton jezuitskog arheologa-specijaliste za Rimsku imperiju Brucea Hitchnera, koji je očito i angažovan radi specijalističkog znanja u dizajnu starorimskih okupacionih kampanja iscrpljivanja, ovdje "Ilira" (Bosanaca).


To lažno rješenje sastoji se u navođenju domorodaca da iscrpljivanjem "sami" pristanu na cementiranje cjelovite tzv. Države BiH (kolonije centralizovane u stranom interesu). Ili, ako to nije izvodivo, u komadanju u dvije opet kolonije po principu "FBiH u konfederaciju s Hrvatskom po Washingtonskom sporazumu a RS Srbiji po principu uvažavanja takve secesije FBiH", ali kao i uvijek u istoriji tek privremeno tj. kao destabilizirajući faktor Srbije i Hrvatske. Treće lažno rješenje koje se kao Damaklov mač drži otvorenom "opcijom" radi strašenja protivnika dvaju navedenih "opcija" (dvaju načina za dobrovoljnu kolonizaciju), jest navodno stvaranje nove nezavisne države pripajanjem muslimanskih teritorija Bosne i Sandžaka, što je neozbiljna opcija za naivne koju mnogi podrugljivo nazivaju "Bošnjakistan" (po uzoru na takav presedan pravno neodrživog pa time istorijski privremenog karaktera, "Kurdistan"), pošto za razliku od prethodnih dvaju nije nigdje čak ni kodificirana pa uopšte nema međunarodnopravnu osnovu, i samo potpuni analfabeti mogu povjerovati u tu mogućnost kao i u "četvrtu" (verziju treće) u koju neki vjeruju neki a to je formiranje nezavisne države Bošnjaka samo od dijelova kolonije "BiH".

Naime, osim što istorijsko iskustvo ukazuje na to, pravno gledano sve te tri (ili četiri) "opcije" su lažne tj. privremenog karaktera jer se kose s međunarodnim pravom tj. već postojećom Kraljevinom Bosnom, koja međunarodnopravno nije nikad prestala postojati. Tako se od uspostave prve okupacione administracije nad Bosnom 1527, sve okupacione uprave do danas smjenjuju putem međunarodnih konferencija tj. dogovorno da bi se uzurpacija silom oduzetog suvereniteta održavala na međunarodnopravno ispravan način sve dok se ne stvore uslovi za povrat u pređašnje pravedno stanje (Kraljevine Bosne). Međunarodno pravo se naime ne zasniva na nasilju niti dobrovoljnosti, već na precizno utvrđenim pravilima koja svijet čuvaju od globalne anarhije kao najteže moguće. Austrija je npr. u Bosni kršila i krši međunarodno pravo koje ne dopušta eksploataciju silom uzurpiranih teritorija, pa prema pomenutom tajnom primarnom istorijskom izvoru britanskih obavještajaca o austro-ugarskoj okupaciji Bosne 1878-1918, gdje je većina prihoda išla u kasu Austrije a ne Mađarske: Iako to javno ne priznaje, Austrija Bosnu u unutrašnjoj službenoj komunikaciji smatra kolonijom[77], što je dokaz kršenja međunarodnog prava od strane Austrije, i pravni osnov za potraživanje kolonijalnih reparacija. To pravo ne zastarijeva i može se relativno lako ostvariti po povratu na pređašnje stanje tj. Kraljevinu Bosnu, ali ne ni na jedan drugi režim nakon Kaljevine Bosne, kao npr. R BiH koji je čak, suprotno vjerovanju nekih, usljed nepravilnog prenosa uzurpacije suvereniteta toliko nelegalan da za međunarodno pravo uopšte nije ni postojao[88].

Mjesec dana nakon paljevine kolonijalnog arhiva 1878-1918, sarajevska policija je na osnovu neoborivih forenzičkih dokaza (video-snimaka) uhapsila 22-godišnjeg Nihada Trnku iz Sarajeva s prebivalištem u Salzburgu, Austrija. Trnka je priznao izvršenje i dan kasnije je prebačen u pritvor kolonijalnog Tužilaštva BiH gdje mu je određeno maksimalno zadržavanje, u trajanju od 30 dana.[89][90] Bordžijin sefardski klan Trnke su jedan od preostalih 10-ak klanova Vatikanovih "čuvara Tamnog vilajeta", npr. medijski eksponirani režimski ekspert za ustavno pravo tj. sudija Vrhovnog suda u koloniji, Kasim Trnka. Trnke su malobrojni klan, tj. svi su u srodstvu. Ovaj klan Vatikan strateški premješta iz Hercegovine u Sarajevo 1940, s dolaskom ustaške okupacione vlasti. Mlađi članovi ovih klanova istorijski odrađuju strateški najvažnije poslove nasilja kojima se mijenja tok istorije tj. Vatikan ostvaruje geostratešku prednost. Npr. mladi pripadnik klana Mehmedbašića je u ulozi glinenog goluba u Sarajevskom atentatu 1914, bio planiran kao atentator (tada 27-godišnjak i uzor golobradim omladincima iz fiktivne "Crne ruke"), ali se navodno u zadnji čas predomislio te u fokus gurnuo maloljetnog Gavrila Principa koji je kao Srbin poslužio Vatikanu tj. dinastiji Habsburg za izgovor za I svj. rat, preko krize sa Srbijom. Mehmedbašić je potom neobjašnjivo pobjegao iz zatvora nakon samo 2 dana, i nikad mu nije suđeno. Prema svjedočenju Brozovog ratnog obavještajca i štićenika, pukovnika Abdulaha Muminagića, Mehmedbašić će kasnije u predstavi vlastitog lažiranog ubistva od strane ustaša u Sarajevu 1943, nestati sa scene kako bi mu se, pošto je nakon Staljingradske bitke marta 1943 postalo jasno da Njemačka gubi rat, mogao dati novi identitet za nadolezeći komunizam. S obzirom na ovo ponavljanje pokušaja da se izrežira tok istorijskih događaja, postoji realna opasnost i od bijega Trnke iz zatvora, odnosno traljavog tužilačkog postupka ili sudskog procesa kojim bi ga se oslobodilo krivice. Međutim nakon otkrića neoborivih dokaza protiv Trnke, nema nikakve sumnje da su iza uništenja kolonijalnog arhiva stajale države Austrija i Vatikan. One su jedine imale i motiv, pa su tako zloupotrebom erupcije narodnog nezadovoljstva tj. tek drugi dan demonstracija izveli pokušaj sabotaže naplate kolonijalnih reparacija nakon što je, kako je naprijed navedeno, Njegovo veličanstvo odbio za njih igrati ulogu domaćeg "mandele".

Dodatni motivi za rekolonizaciju i anarhiju 2014 - pojava ozloglašene Royal Dutch Shell u FBiH pred nemire

Parodija na logotip Shell, boraca za zaštitu životnog prostora.

Osim zadržavanja uloge servisera kolonizatora, dodatni motiv domaćih vlasti kao najkorumpiranijih u Evropi u izazivanju haosa paljevinama 2014 (požar u "predsjedništvu BiH" je očito sabotaža jer je izgorila samo arhiva od koristi za naplatu kolonijalnih reparacija 1878-1918) leži i u, netom pred izazivanje haosa započetom, poslovnom partnerstvu između vladajuće SDP i ministarstva energetike (SDA) s jedne, te Royal Dutch Shell s druge strane, preliminarne vrijednosti 700 miliona KM samo u početnoj fazi a ugovorne vrijednosti koja se mjeri u stotinama milijardi. Shell je multinacionalna korporacija poznata po okrutnim metodama ulaska u zemlje sa zalihama stijenske nafte. Stijenska nafta se eksploatiše za to razvijenom fracking metodom (izazivanja pukotina u podzemnoj stijenskoj masi ubrizgavanjem ogromnih količina vode pomiješane s otrovnim hemikalijama) veoma štetnom po okolinu i zdravlje ljudi. Fracking je stoga zabranjen u mnogim uređenim zemljama poput Francuske i Bugarske, pa čak i u Shellovoj Holandiji. (Npr. fracking metoda je bezbjedna u Sj. Americi usljed tanje Zemljine kore, dok je u Evropi izuzetno štetna usljed znatno deblje kore i time skoro totalnog zagađenja podzemnih eko-sistema.) Nestabilne zemlje predstavljaju mete za korporacije poput Shella koja podmićivanjem korumpirane vlasti dolazi do novog profita. Značajno je istaći da su nemiri i krenuli iz Tuzle kao tradicionalno odane SDP (grad) i SDA opciji (kanton), te da je policija imala naredbu ne reagovati dok su navijačke grupe, koje su uvijek pod kontrolom obavještajnih službi, neometano palile i rušile.

Npr. poznate metode koje Shell koristi u Nigeriji, uključuju podmićivanje domaćih vlasti koje su zemlju bacile u anarhiju i time "očistile prostor" gdje onda pod nadzorom paravojnih milicija koje siju nasilje i strah u narodu Shell nesmetano izvlači stijensku naftu bez straha od posljedica. Da je Nigerija uređeno društvo, štete po okoliš i zdravlje ljudi koje je Shell tamo napravio do 2013 bi korporaciju odvele u bankrot: naime, za 50 godina koliko traje eksploatacija u Nigeriji kao 8-om izvozniku nafte u svijetu, desilo se preko hiljadu incidenata izljevanja nafte u okoliš. Ukupno se tako u rijeke, oranice i džunglu Nigerije izlila količina nafte koja 50 puta premašuje onu iz najpoznatije naftne katastrofe Exxon Valdez, 1989[91][92][93]. Tada je naime Exxon korporacija presudom Vrhovnog suda SAD-a morala platiti 507,5 miliona dolara kazne i šteta, te 2,5 milijarde dolara troškova čišćenja.[94]

Očit je onda motiv i za Shell, koja se "iznenada" pojavila baš pred nemire, da "investira" 700 miliona KM u podmićivanje do kraja korumpirane vlasti u FBiH što treba shvatiti tek kao avans. Kako se vidi na primjeru Nigerije, očekivani profit primjenom metoda eksploatacije koje koristi Shell, može se ostvariti isključivo ako vlasti za Shell prethodno izazovu stanje potpune anarhije, u kom samo tako Shell niko neće držati odgovornim na način i u obimu koji je zadesio npr. Exxon i druge naftne korporacije za nemar na zapadu.

Akademik prof.dr. Sulejman Redžić, vodeći regionalni ekolog pronađen mrtav 2013 tj. s pojavom Shella (ubijen razapinjanjem pa davljenjem). Nedugo zatim Centar za ekologiju i prirodne resurse kog je osnovao Redžić 2002, je zatvoren.

Osim uništenja kolonijalne arhive iz 1878-1918 kao glavnog motiva Vatikana i Beča za paljevine u Bosni 2014, glavni motiv Vatikana, Beča i Berlina za upuštanje Shella u Bosnu je kao i uvijek do sada. Naime, kad god bi u Bosni narasla samosvijest Vatikan bi Bosnu naprosto izrentao nekom stranom kolonizatoru, pa su se tako ovdje međunarodnopravno tj. dogovorno putem konferencija ali uvijek jednokratno smjenjivali: Ottomani, Habsburzi, Windsori (Karađorđevići pa Broz u ulozi vanjskog diktatora) te Savoyi, a na kraju sve završilo sa OHR-om kao prikrivenom upravom Vatikana što je postalo očito tek pred kraj kad se shvatilo da su njenih šest upravnika uvijek stranci-katolici. Vatikan je ocijenio da je samosvijest Bosanaca stasala ponovo historijski kad je 2006 pao tzv. Aprilski paket, koji je bio zamišljena kulminacija Projekta Dayton arheologa Hitchnera za ukidanje hiljadugodišnje državnosti Bosne. Od tog trenutka, uloga OHR je povlačenjem guvernera Schwarz-Schillinga sa scene aktivnog tumača Dejtonskog ugovora prerasla u neprijateljsku nečinjenjem, čime je pripremljen teren za dolazak Shella kao novog zakupca Bosne pošto danas ulogu nekadašnjih nacija-kolonizatora vrše "multinacionalne korporacije". Da su paljevine u FBiH 2014 uistinu bile plan Vatikana da Bosnu ponovo izrenta nekom ko će je pretvoriti u pakao u kom ni region ne bi ostao pošteđen jer nafta ne poznaje granice a Shell obzire, potvrđuje i to što je visoki funkcioner EU Jelko Kacin unaprijed znao da se radi o događaju diplomatski najvišeg nivoa.

Pored toga što pojedini nelustrirani komunisti i eks-sefardske porodice pape Bordžije otvoreno rade za kolonizatora u zamjenu za očucanje privilegija iz komunizma i ranije, Bosna (BiH) je takođe i zadnji preostali apartheid na svijetu, gdje 10%-tna rimo-katolička manjina u saradnji sa šest uvijek rimo-katoličkih guvernera sa apsolutističkim ovlastima vicekralja (u ime pape uzurpatora suvereniteta), gazduju svim strateškim segmentima društva: finansijama i trezorima, zemljišnom administracijom, medijima (cenzura), pravosuđem, policijom i pojedinim bezbjednosnim strukturama, vojskom, i dr. Njihov primarni cilj jest prigrabiti teritorije Bosne (BiH) kao zemlje zasute resursima, ili u najmanju ruku teritorije FBiH-polovice, u korist većinski rimo-katoličke ali kreditno pokorene Hrvatske čiji je dug od preko 100 milijardi BAM jedan od najtežih po glavi stanovnika u Evropi, rame uz rame sa grčkim. Vatikan je naime bio žirant Hrvatskoj, tako što je kod njemačkih i dr. banaka založio bosanske resurse koje uzurpira (i po Haaškoj konvenciji iz 1899 nema pravo da eksploatira - vidi narednu sekciju) kao kolateral za ogroman dug Hrvatske te veleljepnu izgradnju te zemlje i njenog glavnog grada Zagreba na našoj muci i znoju - baš kao Austrije i Beča nekad.

Pomenute najnevjerovatnije metode koje Shell koristi da bi se preko lokalnih političara prvenstveno bošnjačkih pozicionirao na tržište "FBiH", a koje očigledno uključuju ratove 1991-1995, postratovsku bijedu i neimaštinu (stopa nezaposlenosti preko 60% što je evropski rekord), kao i atentate npr. na akademika prof.dr. Sulejmana Redžića vodećeg ekologa koji je pronađen ritualno razapet pa zadavljen 2013 što koincidira s pojavom Shella u regionu, indicija su da stvarni interes vlasnika Shell korporacije u relativno male zalihe nafte u regionu nisu tek u proklamovanom interesu za naftu. Naime, ubistvo akademika Redžića ima isti motiv kao i ubistvo vodećeg nigerijskog ekologa Kena Saro-Wiwa koji se u toj zemlji borio protiv Shella. Tako s obzirom na navedeno, kao i geopolitičku istoriju regiona, nafta bi mogla biti izgovor za pripremu pozornice za novi svjetski rat poput onog iz 1914. I u tom slučaju, kao i za rat iz 1938, istorijske interpretacije uzroka svjetskih ratova uglavnom se zasnivaju na sukobu interesa velikih sila oko svjetskih prirodnih resursa, a pošto je ruska naftna kompanija Zarubezhneft već ušla u "RS", čini se da je pozornica za svjetski rat bila opet postavljena, što je okončano dolaskom na vlast predsjednika SAD-a Donalda Trumpa čiju pobjedu su Vatikan i njegovi američki kvislnizi (Jezuiti, Opus Dei i dr. pod komandom bivšeg potpredsjednika Bidena direktno odgovornog za krvavi raspad Jugoslavije) spletkama nastojali sabotirati, te je predstavljali kao vlastitu što je bio još jedan u nizu blefova Vatikana u čemu njihovoj vještini nema premca. Nedugo nakon atentata na akademika Redžića, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, član Glavnog odbora SDA, zatvorio je vrlo uspješan i u zemlji jedinstven Centar za Ekologiju i prirodne resurse kog je osnovao akademik Redžić još 2002, čime se pokušava ugasiti znatan dio uspomene na našeg velikog naučnika.

Nelegalnost eksploatacije podzemnih bogatstava, po Haškoj konvenciji iz 1899

Bilo kakva koncesija na eksploataciju prirodnih resursa, izuzev šume i poljoprivrednih proizvoda (oboje isključivo uz pravičnu naknadu), je nelegalna po pravilima međunarodnog pravnog poretka, npr. Članu 52 i Članu 55 Haaške konvencije iz 1899. Naime, Bosna tj. njena današnja pravna nasljednica Bosna i Hercegovina, je okupirana silom a njen suverenitet uzurpiran i prenošen na međunarodnim konferencijama, u skladu s gore pomenutim i drugim pravilima.

Skoro da nema sumnje da je Kraljevina Nizozemska omogućila Srebreničke egzekucije pomoću Holandskog bataljona i njihove nečuvene uloge u tom regionu 1995, te da je potom sutkinja iz Kraljevine V. Britanije u ulozi predsjednika Međunarodnog suda u Haagu, uticala da se presudi genocid; sve sa istim geostrateškim ciljem. Naime, ta dva čina su teško objašnjivi pojedinačno (prvi predstavlja tešku povredu Ženevskih konvencija, dok je drugi dosudio "opštinski genocid"), ali su zajedno kreirali realan potencijal za dugoročnu destabilizaciju pomenutom antičkom osvajačkom geotaktikom Zavadi pa vladaj (dugoročna mržnja), te tako šansu za grabežom bosanskih Dinarida po Nigerijskom modelu "nestabilnost kao preduslov za neodgovornost", a radi hidrauličkog frakturisanja (eng. fracking) od strane Shella kao kompanije koja specijalizira u toj krajnje nehumanoj i po okolinu uništavačkoj eksploataciji stijenske nafte, i u kojoj je većinski udio upravo u rukama nizozemske i engleske Krune. Od svih zemalja umiješanih u Bosanski rat 1990-ih, najbizarnije su se ponašale upravo Britanija i Nizozemska .[95]

Genocidni plan za dovlačenje Shella u Bosnu mogao bi imati i daleko širu pozadinu odnosno motiv: prema jednom američkom univerzitetskom profesoru u emisiji "FTV" Centralni zatvor iz sredine 2000-ih, postoji nevjerovatno užasavajuća geostrategija Kraljevine Nizozemske kojom planira preseliti cjelokupan holandski narod u Bosnu u narednih vijek ili više, usljed projektovanog porasta nivoa mora koji će kako se vjeruje progutati većinu teritorije Nizozemske. Da bi taj plan uspio, prvo se Bosance moralo navesti u izgnanstvo pomoću Shella koji bi primijenio nemilosrdno pojačani Nigerijski model sa milionima izljevanja nafte širom zemlje.

Gubitak uzurpacionih prava Beča i Vatikana vlastitom pohlepom (eng. by own acquiescence) u Velikoj poplavi 2014

Početkom maja 2014, Bosnu, Hrvatsku i Srbiju zahvatila je stogodišnja poplava koja je započela i dobila momentum u Bosanskim planinama. Poplava je otpočela pomjeranjem klizišta te posljedično "plimnim tsunamijem" podzemnih voda koji je ubrzo zahvatio praktično cjelokupan Crnomorski sliv tih triju zemalja. Nakon višednevnih plavnih pljuskova, došlo je do naglog i lančanog pokretanja desetina hiljada klizišta u visokoj Bosni. Ovaj fenomen, nezabilježen tokom 150 godina koliko postoji meteorološka služba u Bosni, u potpunosti je uništio na hiljade zidanih i aseizmički osiguranih građevina, kuća, mostova, asfaltnih puteva te dr. objekata kako visokogradnje tako i niskogradnje. Stotine ljudi je izgubilo život ili nestalo, a preko 100000 raseljeno iz svojih domova. Prve procjene šteta kretale su se između 5-10 milijardi Eura, odnosno cjelokupni godišnji budžet kolonije "BiH".

Većina ovih klizišta su novoformirana, pa su katastrofalne posljedice ove poplave iz 2014 očito uzrokovane prvenstveno erodiranim reljefom planinske Bosne. Ovo je rezultat dominantno nekontrolisanog austrijskog i italijanskog krijumčarenja bosanskih trupaca od 1878-1918 te 1995-2014, koje je priznao i kolonijalni guverner u svom javnom nastupu na Državnoj (kolonijalnoj) televiziji BH1 09.01.2014.

Prema odredbama međunarodnog pravnog poretka, poput Haaških konvencija, Beč i Vatikan su tako izgubili "pravo" uzurpacije tj. uprave nad zemljom i narodom uzurpiranog suvereniteta, za kolonije zaštitnim pravnim mehanizmom kolonizatorove vlastite pohlepe (eng. by own acquiescence) tj. nedopuštenom prekomjernom eksploatacijom prirodnih bogatstava koja se otrgla kontroli toliko da je počela evidentno ugrožavati ne samo uzurpiranu zemlju a njeno stavnovništvo dovela na rub biološke propasti, već je i cijelom regionu zaprijetila lančano pošto prirodne katastrofe ne poznaju političke granice. Time je kolonijalizam u Bosni okončan de jure. Kao svojevrsno priznanje svog prekršaja u međunarodnopravnoj areni, kolonizator je pokušao minimizirati vlastitu odgovornost za ovu nezabilježenu katastrofu, pa su tako kolonijalni guverner odnosno kvislinške vlasti proglasile tek 1-dnevnu žalost u koloniji "BiH", iako su u njoj posljedice ove prirodne katastrofe bile daleko veće nego u Hrvatskoj i Srbiji koja je npr. proglasila 3-dnevnu nacionalnu žalost.


Geopolitička otkrića: ljudsko žrtvovanje u savremenom dobu

Sir Isaac Newton.

2013 godine dr. Omerbašić je obznanio bez sumnnje najstariju tajnu geopolitike, za kojom su dugo ali bezuspješno tragali mnogi istraživači uključujući Sir Isaaca Newtona i druge koji su, u potrazi za takvim tajnama obično pominjanim u antičkim tekstovima, pokušali rasvijetliti tzv. Biblijske šifre i druge navodne izvore. Newton je proveo većinu svog vremena zalazeći duboko u područja alhemije i okultizma.[96] Kao visoki vladin dužnosnik, Newton je tragao za geopolitičkim više nego za teološkim tajnama.

Uistinu, tajna koju je dr. Omerbašić obznanio predstavlja dokaz van svake sumnje da Jezuitski red (Isusovci) Rimo-katoličke crkve kao navodno smrtnog neprijatelja Engleske, kao i geostrateški rivali poput Framasonerije i Iluminata te u novija vremena IRA-e, Al-Qaede te ISIS-a, vrši najpodlije akte nasilja: zametanje ratova i genocida, organizovanje terorizma i atentata, itd. Dokaz se zasniva na korištenju tzv. antičke numerologije, uglavnom neparnih (primarnih) nasuprot parnim brojevima, kao kriterijumu za odabir ljudskih "žrtvenih jaraca" te vremena i lokacije za likvidacije takvih političara i monarha, umjetnika ili građana uopšte.

Kako se ispostavilo, a kako su istoričari nedavno ustvrdili, "Isus od Nazaretha" je vjerovatno bio fikcijski lik kojim se slavi rimskog imperatora Caesara (IVLIVS CAESAR); Crkva kroz svoje rituale i obilježja tj. heraldiku obožava tog čovjeka-boga, rimskog imperatora istih iniciajala kao i fikcijski "Isus" (IESU CHRISTO).[97]

Budući da dokaz seže u prošlost iz vremena Antičkog Rima, motiv za takav način manipulacije svjetskom istorijom očigledno je uglavnom materijalistički i usmjeren ka ostvarivanju i uvećavanju bogatstva pojedinaca i grupa koji djeluju u skladu sa finansijskim interesima Crkve. Tako Crkva služi tek kao geopolitički "ljepak" kojim se, navodno raspala, Rimska imperija, održava i danas putem katoličkih i inače lojalnih vladinih dužnosnika uključujući ministre odbrane (rata) te vanjskih poslova.

Dokaz je van svake sumnje, jer se zasniva na posmatranju karakterističnih grupa uzoraka te poređenju nasilnih događaja (ratova, atentata i dr.) unutar uzoraka, a kroz različite i drugačije nepovezive istorijske ere ili geografske lokacije. Dokaz se može naći na Internet stranici Tajna svih tajni (The Secret of All Secrets).Vladarske titule
Prethodnik:
Kralj Tomašević
Kralj Bosne
2010-
Nasljednik:

Prethodnik:
Princ Berislavić
Kralj Sve Ilirije
2010-Plemićke titule
Prethodnik:
Joannes Omerbasich
Vojvoda dubočački
2010-
Nasljednik:Izdvojeno

 Authority Control:
 Kolekcije naučnih radova:
 Autorizovani medijski izvori:


Vezano


Reference

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Mensur Omerbashich (2016) Astrophysical cause of tectonics. U: HAL Archives, vodeći frankofonski depozitorij (CNRS - Centre national de la recherche scientifique, Pariz Francuska) za ubrzanu diseminaciju rezultata istraživanja kredibilnih naučnika i utvrđivanje prava prvenstva na naučna otkrića za koja ne treba recenzija: izvodi jednačina, opažanja astronomskih pojava, nove naučne teorije zasnovane na podacima ili mjerenjima, materijalna otkrića npr. nepoznatih organizama i fosila, i dr.
  2. 2,0 2,1 2,2 Omerbashich, M. (2019). Earth Body Resonance. Preprint deponovan u CERN zenodo depozitorij, vodeći depozitorij za ubrzanu diseminaciju rezultata fizičkih istraživanja kredibilnih naučnika i utvrđivanje prava prvenstva na naučna otkrića za koja ne treba recenzija: izvodi jednačina, opažanja astronomskih pojava, nove naučne teorije zasnovane na podacima ili mjerenjima, materijalna otkrića, i dr., 18. april.
  3. 3,0 3,1 Omerbashich, M. (2019). Earth body resonance. Journal of Geophysics 63(1):15-29.
  4. 4,0 4,1 Omerbashich, M. (2019). Moon Body Resonance. Preprint deponovan u CERN zenodo depozitorij, vodeći depozitorij za ubrzanu diseminaciju rezultata fizičkih istraživanja kredibilnih naučnika i utvrđivanje prava prvenstva na naučna otkrića za koja ne treba recenzija: izvodi jednačina, opažanja astronomskih pojava, nove naučne teorije zasnovane na podacima ili mjerenjima, materijalna otkrića, i dr., 18. april.
  5. 5,0 5,1 Omerbashich, M. (2019). Moon body resonance. Journal of Geophysics 63(1):30-42.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 6,5 6,6 6,7 6,8 6,9 Mensur Omerbashich (2006) Springtide-induced magnification of Earth mantle resonance causes tectonics and conceals universality of physics at all scales, str.18, arXiv.org, Vodeći svjetski depozitorij (Cornell Univerzitet, New York SAD) za ubrzanu diseminaciju rezultata istraživanja kredibilnih naučnika i utvrđivanje prava prvenstva na naučna otkrića za koja ne treba recenzija: izvodi jednačina, opažanja astronomskih pojava, nove naučne teorije zasnovane na podacima ili mjerenjima, materijalna otkrića npr. nepoznatih organizama i fosila, i dr.
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 7,6 7,7 7,8 Mensur Omerbashich (2008) Scale Invariability. arXiv.org, Vodeći svjetski depozitorij (Cornell Univerzitet, New York SAD) za ubrzanu diseminaciju rezultata istraživanja kredibilnih naučnika i utvrđivanje prava prvenstva na naučna otkrića za koja ne treba recenzija: izvodi jednačina, opažanja astronomskih pojava, nove naučne teorije zasnovane na podacima ili mjerenjima, materijalna otkrića npr. nepoznatih organizama i fosila, i dr.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 Wilfried Schröder, Hans-Jürgen Treder (1997) Einstein and geophysics: Valuable contributions warrant a second look, EOS, Transactions American Geophysical Union 78(43):479–485, 28. oktobar (PDF)
  9. 9,0 9,1 Niven, W.D. (Ed.) (2003) The Scientific Papers of James Clerk Maxwell, Vol.2, Dover phoenix editions, Phoenix Edition Series. ISBN 0486495612, 9780486495613.
  10. 10,0 10,1 Hyperresonance Unifying Theory and the resulting Law, Journal of the European Royal Society, Vol. 1, p. 5-11. SAO/NASA Astrophysics Data System, www.adsabs.harvard.edu.
  11. 11,0 11,1 Omerbashich, M. (2012) [=E22451112HA Hyperresonance Unifying Theory and the resulting Law], Journal of the European Royal Society 1(1):5-11.
  12. 12,0 12,1 12,2 Omerbashich, M. (2014) "Big Bang downgraded to a bang in the first scientific proof of Multiverse, by Omerbashich (2006)", Journal of the European Royal Society (3)1:3-4.
  13. 13,0 13,1 13,2 13,3 Alan Gray (2012) Is Our Universe Tidally Engaged With Another Universe? (bos. Je li naš poznati Svemir u plimnoj interakciji s drugim svemirom?), Newsblaze.
  14. 14,0 14,1 14,2 Alan Gray (2013) Did David Wineland and Serge Haroche Steal Idea For The Nobel Physics Prize? (bos. Jesu li David Wineland i Serge Haroche ukrali ideju za Nobelovu nagradu za fiziku?), Newsblaze.
  15. The most important scientific discovery of 2019: seismic universe, J. Geophys. 63(1):43-44
  16. 16,0 16,1 16,2 Terry Quinn, Harold Parks, Clive Speake, Richard Davis (2013) Improved Determination of G Using Two Methods, Phys. Rev. Lett. 111:101102; Slika 3.
  17. 17,0 17,1 Omerbashich, M. (2015) Theoretical Value of Newtonian Constant G Confirmed by the International Bureau of Weights & Measures in Paris, France. Journal Of The European Royal Society 4(1):3-4.
  18. Omerbashich, M. (2015) Theoretical value of Newtonian constant G confirmed by the International Bureau of Weights & Measures in Paris, France, Harvard ADS, Cambridge MA, USA.
  19. 19,0 19,1 Bosanska Kraljevska Porodica An experimental estimate of gravitational constant G coinciding with modeled value of G, Saopštenje za medije 14.12.2004
  20. Bosanska Kraljevska Porodica Bureau of Weights and Measures confirms Omerbashich theoretical value of Newtonian gravitational constant G, Saopštenje za medije 17.12.2004
  21. Omerbashich: Public styling, www.linkedin.com
  22. Palavestra, Vlajko (1981) Bilješke o historijskim predanjima i toponomastici u gornjem Podrinju. Naše Starine XIV XV, str.136
  23. 23,0 23,1 Bosnian Royal Family constitutes Kingdom, orders great powers to return usurped sovereignty to Dr. Mensur Omerbashich, saopštenje za javnost, 27.09.2010, NewsWIRE.
  24. Bálint Hóman (1938) Geschichte des ungarischen Mittelalters I, Berlin, str.391. "Godine 1158, Vojvoda Ladislav dolazi u Bizant, u čijem je Bosanskom vojvodstvu Geza znatno ranije već postavio Bana Borisa za Regenta." To regentstvo je bilo upravo u ime Vojvode Bosanskog princa Ladislava koji je 1137 dobio Bosnu kao maloljetnik tj. u 6-oj godini života.
  25. Nada Klaić (1994) Srednjovjekovna Bosna: Politički položaj bosanskih vladara do Tvrtkove krunidbe (1377 g), Grafički Zavod Hrvatske, Zagreb, str.48-49. ISBN 9536112051, 9789536112050. PDF Klaićeva citira Hómana po kom je Banus Boris dobio Bosnu od Géze II na upravu kao Regent, pa odmah zatim identifikuje Bana Borisa kao princa Borisa Kalamanosa. Regentstvo je bilo u ime maloljetnog princa Ladislava, vojvode Bosanskog, ali koji po punoljetstvu 1149 nikada nije preuzeo vlast nad Bosnom, čime je ista trajno postala Borisova.
  26. 26,0 26,1 Pinson, Mark [1993] (1996). The Muslims of Bosnia-Herzegovina, the Historic Development from Middle Ages to the Dissolution of Yugoslavia, Second, United States of America: President and Fellows of Harvard College ISBN 0-932885-12-8. Pristupljeno URLu 2014-08-01. “The Ottomans conquered Bosnia in 1463; ... though last fortress in Herzegovina was to fall in 1481, and in Bosnia Jajce under Hungarian garrison actually held until 1527”
  27. Živković, Pavo i Brandić, Marija (May 2007)"Usora i Soli u prva dva stoljeća turske prevlasti". Povijesni zbornik: godišnjak za kulturu i povijesno nasljeđe 1: 53; 58. Pristupljeno URL adresi dana 2014-08-01.
  28. Jeste li znali da je Bosna i Hercegovina kraljevina? Bljesak.info, 10.12.2012.
  29. Bosanski princ prijestolonasljednik smijenio visokog predstavnika. Source.ba.
  30. Ivo Vukcevich (2013) Croatia 2: Ludwig Von Gaj Opposes Croatia's Hungarian Heritage, Xlibris, 352pp. ISBN 978-1483652221
  31. Bojanovski, Ivo (1981) Dobor u Usori (Sjeverna Bosna) (Rezultati arheoloških istraživanja 1969-1973). Naše Starine XIV XV, str.27, fusnota 51.
  32. MARC Code List for Countries, Library of Congress. United States Congress. Washington, D.C.
  33. Joanne Nova (2010) The Skeptic's Handbook on Climate Warming, the 10th translation (Bosnian-Serbo-Croatian) - by Dr. Mensur Omerbashich.
  34. Berkeley Lab Ex-employees Directory.
  35. Mensur Omerbashich, Encyclopedia article: Marquis Who's Who, WorldCat database.
  36. Marquis Who's Who, Online Directory
  37. 37,0 37,1 37,2 37,3 Mensur Omerbashich (2007) Magnification of mantle resonance as a cause of tectonics. Geodinamica Acta, Vol. 20, No. 6, pp.369-383. Taylor & Francis Publishing.
  38. 38,0 38,1 Mensur Omerbashich (2003) Earth-model Discrimination Method. PhD Dissertation, University of New Brunswick, ProQuest - OpenThesis.
  39. 39,0 39,1 Omerbashich, Mensur (2004) Earth-model Discrimination Method, PhD Dissertationm University of New Brunswick. Library and Archives Canada.
  40. 40,0 40,1 40,2 40,3 40,4 Mensur Omerbashich (2012) Hyperresonance Unifying Theory and the resulting Law (bos. Objedinjujuća teorija hiperrezonancije i posljedični zakon), Journal of the European Royal Society, Vol. 1, No. 1, pp. 5-11. (Kompletan članak dostupan na prethodnom linku, sa bilješkama uključujući potvrde Teorije položen je u: HAL Archives, vodeći frankofonski depozitorij (CNRS - Centre national de la recherche scientifique, Pariz Francuska) za ubrzanu diseminaciju rezultata istraživanja kredibilnih naučnika i utvrđivanje prava prvenstva na naučna otkrića za koja ne treba recenzija: izvodi jednačina, opažanja astronomskih pojava, nove naučne teorije zasnovane na podacima ili mjerenjima, materijalna otkrića npr. nepoznatih organizama i fosila, i dr.)
  41. Čuveni svjetski geofizičari.
  42. Čuveni svjetski geodeti.
  43. Omerbashich, M. (2007) Earth-model discrimination method, ProQuest Publishing Co., Ann Arbor, United States. ISBN: 9780494068793 PDF
  44. Barbara Lovitts (2005) How to Grade a Dissertation. Academe, Vol. 91, No. 6, pp. 18-23.
  45. Mensur Omerbashich (2002) Integrated INS/GPS Navigation from a Popular Perspective. NASA-STI Catalog #20020041935.
  46. Mensur Omerbashich (2002) Integrated INS/GPS navigation from a popular perspective. Journal of Air Transportation, Vol. 7, No. 1.
  47. Stephen Hawking: 'There are no black holes' by Zeeya Merali, Nature News, 24 January 2014, doi:10.1038/nature.2014.14583.
  48. Our Universe May Exist in a Multiverse, Cosmic Inflation Discovery Suggests, Miriam Kramer, 18.3.2014, www.space.com.
  49. WTF is … the multiverse? BICEP2's flex, inflation and ... quantum physics, Richard Chirgwin, 18.3.2014, The Register, United Kingdom. www.theregister.co.uk.
  50. Gravitational-wave finding causes 'spring cleaning' in physics, Nature 21.3.2014 | doi:10.1038/nature.2014.14910.
  51. Guth's recanting of inflation theory, Wikipedia članak o Alanu Guthu.
  52. B-mode News by Peter Woit, Department of Mathematics, Columbia University.
  53. Big Bang downgraded to a bang in the first scientific proof of Multiverse, by Omerbashich (2006), The Bosnian Royal Family's Press Room.
  54. Salvio, A. and Strumia, A. (2014) Agravity Arxiv.
  55. Blockbuster Big Bang Theory Under Scrutiny Due To... Dust, by Roger Highfield, Newsweek 16.6.2014, updated 30.7.2014.
  56. Paris Bureau of Weights Confirms Omerbashich Theoretical Value of Gravitational Constant G, Google News, 23.12.2014.
  57. Princip lokalizma: Einstein-Podolsky-Rosen paradoks.
  58. Mensur Omerbashich (2011) Astronomical alignments as the cause of ~M6+ seismicity. arXiv.org, Vodeći svjetski depozitorij (Cornell Univerzitet, New York SAD) za ubrzanu diseminaciju rezultata istraživanja kredibilnih naučnika i utvrđivanje prava prvenstva na naučna otkrića za koja ne treba recenzija: izvodi jednačina, opažanja astronomskih pojava, nove naučne teorije zasnovane na podacima ili mjerenjima, materijalna otkrića npr. nepoznatih organizama i fosila, i dr.
  59. Ioannis Pappos, Konstantinos Raikakos, Basiaka Eirini, Tsixli Anastasi, Moumtzidou Panagiota, N. Selikas, A.C. Boucouvalas (2011) A Planetary Alignment Solar System Simulator for Earthquake Research. Department of Telecommunications Science and Technology, University of Peloponnese, Tripoli, Greece.
  60. 60,0 60,1 Mensur Omerbashich (2006) Gauss-Vaníček spectral analysis of Sepkoski compendium: no new life cycles. Computing in Science and Engineering, Vol. 8, No. 4, pp. 26-30. (Oponirajući rad članku: R.A. Rohde & R.A. Muller (2005) Cycles in fossil diversity. Nature, Vol. 434, pp. 208-210.)
  61. Smith, A.B. (2007) Marine diversity through the Phanerozoic: problems & prospects. Journal of Geological Society, Vol. 164, No. 4, pp. 731-745. A Bicentennial Review. - Dvovjekovni pregled najvažnijih dostignuća u nauci.
  62. Bailer-Jones, C.A.L. (2009) The evidence for & against astronomical impacts on climate change & mass extinctions: a review. International Journal of Astrobiology, Vol. 8, pp. 213-219.
  63. Aberhan, M., Kiessling, W. (2012) Phanerozoic marine biodiversity: a fresh look at data, methods, patterns and processes. Earth and Life, pp.3-22. ISBN 978-90-481-3427-4.
  64. 64,0 64,1 Baker, R.G.V., Flood, P.G. (2015) The Sun-Earth connect, SpringerPlus 4:285. Vidi naročito Tabelu 1
  65. Erlykin, A.D., Harper, D.A.T., Sloan, T., Wolfendale, A.W. (2017) Mass extinctions over the last 500 myr: An astronomical cause? Palaeontology 60(2):159–167
  66. Omerbashich, M. (2015) Milky Way does not cause periodic mass extinctions on Earth, DOI: 10.13140/RG.2.1.1163.7603. U: HAL Archives, vodeći frankofonski depozitorij (CNRS - Centre national de la recherche scientifique, Pariz Francuska) za ubrzanu diseminaciju rezultata istraživanja kredibilnih naučnika i utvrđivanje prava prvenstva na naučna otkrića za koja ne treba recenzija: izvodi jednačina, opažanja astronomskih pojava, nove naučne teorije zasnovane na podacima ili mjerenjima, materijalna otkrića npr. nepoznatih organizama i fosila, i dr.
  67. Omerbashich, M. (2019) On solar origin of alleged mass-extinction periods in records of natural data. Rad prihvaćen za objavljivanje u Paleontological Journal (Editor-in-Chief: Alexei Yu. Rozanov, Paleontological Institute of the Russian Academy of Sciences).
  68. Detailed dispute of 2012 Nobel Prize for physics. (Detaljno obrazloženje osporavanja Nobelove nagrade za fiziku za 2012 sa dokazima: korespondencijom, datumima, podudarnim fizikalnim veličinama, nezavisnim mišljenjem i dr.)
  69. Jeste li znali da je Bosna i Hercegovina kraljevina?! 10.12.2012
  70. Bosanski princ prijestolonasljednik smijenio visokog predstavnika
  71. VIAF International Authority Database record censored by US Library of Congress https://viaf.org/processed/LC%7Cnb2014019221
  72. Drino, Dž. (2010) "Tešanjska povijesna razmeđa - susret srednjovjekovnih kultura Ugarske i Bosne (Ogled o uplivu ugarskog prava u pravo srednjovjekovne Bosne)". Anali Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici 5:119-127
  73. Chossudovsky, Michel (1996) Economic War Crimes: Dismantling Former Yugoslavia, Recolonizing Bosnia-Herzegovina. Global Research, July 15, 2017 (Global Research, 19 February 2002), first published in: Covert Action Quarterly 56, Spring 1996. (bos. Ekonomski ratni zločini: Demontaža Jugoslavije i rekolonizacija Bosne-Hercegovine)
  74. Ekskluzivni interview s dr.sc. Mensurom Omerbašićem, Marshall Masters, Yowusa.com, 1.6.2011.
  75. Dr. Mensur Omerbašić (2012) Službena ocjena doktorske disertacije kandidata Medžide Mulić. Građevinski fakultet Sarajevo.
  76. Prince Lorenz of Belgium, Archduke of Austria-Este, Wikipedia.
  77. 77,0 77,1 77,2 Intelligence Report: Bosnia and Herzegovina, Confidential Report No.10, February. Historical Section, Foreign Office UK, 1919. (bos. Bosna i Hercegovina: povjerljivi obavještajni izvještaj broj 10, za februar. Historijski odjel Ministarstva vanjskih poslova V. Britanije, 1919.)
  78. O‘Donoghue, J, Goulding, L., Allen, G. (2004) Consumer Price Inflation since 1750. Economic Trends 604:38-46.
  79. Bosnian Titular King Rejects Vatican Offer To Play Bosnian Mandela For Restoring Bosnian Kingdom, (Bosanski kralj odbio ponudu Vatikana da za njih igra ulogu "Mandele", Saopštenje za javnost Bosanske Kraljevske Porodice, 6.2.2014. PRLOG
  80. 80,0 80,1 Interview V. Inzko, BH1 program Radio-televizija BiH, 9.1.2014 (13m15s). (Puni URL: http://www.bhrt.ba/90.html?&no_cache=1&L=tmcltozttju&tx_ssgenericrenderer_pi1[uid]=4417) U međuvremenu video uklonjen s Web stranice kolonijalne ("federalne") televizije.
  81. Interview V. Inzko, Dnevnik Radio-televizije FBiH, 10.1.2014 (6m03s). U međuvremenu video uklonjen s Web stranice kolonijalne ("državne") televizije.
  82. Izvozna strategija drvnog sektora BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH (vidi: Tabela 7). (Napomena : dokument je u međuvremenu uklonjen sa web stranice kolonijalnih vlasti, a drugdje lažno preimenovan iz "izvozne strategije" u "razvojnu strategiju".)
  83. Bader, H., Balser A. Bosnia forests assessment: using Satellite Remote Sensing to foster inter-entity cooperation in Resources Management. US Institute of Peace Workshop in Virtual Diplomacy, Nov. 17, Washington DC, USA, 2000.
  84. Bosnian Titular King Rejects Vatican Offer To Play Bosnian Mandela For Restoring Bosnian Kingdom, saopštenje za javnost, 05.02.2014, PRLOG.
  85. 85,0 85,1 Zgrada Predsjedništva na listi ugroženih nacionalnih spomenika, Internet portal Klix, 13.2.2014.
  86. Inzko: "EU-Truppen, wenn die Lage eskaliert", intervju, Kurier 8.2.2014.
  87. Intervju: Jelko Kacin, BH1, 7.2.2014.
  88. The World Factbook, Central Intelligence Agency (CIA), sekcija: "Government - former" (bos. "bivši režimi").
  89. Uhapšen Nihad Trnka zbog paljenja zgrade Predsjedništva BiH, 7.3.2014. RTV Federacije BiH. U međuvremenu vijest uklonjena s Web stranice kolonijalne ("federalne") televizije.
  90. Trnka priznao, Hatibović negirao paljenje zgrade Predsjedništva BiH, 9.3.2014. Glas Srpske, Banja Luka.
  91. Poison Fire, Maweni Farm Documentaries, TV film o ozloglašenoj korporaciji Shell i njihovim prljavim metodama eksploatacije stijenske nafte u Nigeriji.
  92. Amnesty accuses Shell of making false claims on Niger Delta oil spill, Reuters 7.11.2013.
  93. Nigeria oil firms 'deflect blame for spills', says Amnesty, BBC 7.11.2013.
  94. Exxon Qualified Settlement Fund.
  95. Brendan Simms (2002) Unfinest Hour: Britain and the Destruction of Bosnia, Penguin, 496 pp. ISBN 0140289836
  96. Dobbs, J. (2002) The Janus Faces of Genius: The Role of Alchemy in Newton's Thought. Cambridge University Press, ISBN 0521524873, pp.376.
  97. Carotta, F. (2005) Jesus was Caesar: On the Julian Origin of Christianity. Published by Aspekt, ISBN 9059113969, pp.509.