Početna strana

Izvor: Wikipedia Rojalista
Idi na: navigacija, traži
RClll.png


Dobro došli na Wikipediju rojalista,
slobodnu enciklopediju Bosanske Kraljevske Porodice.
Trenutno ima 53 kompletne stranice na bosanskom jeziku.
Добро дошли на Википедију ројалиста,
слободну енциклопедију Босанске Краљевске Породице.
Тренутно има 53 комплетне странице на српском језику.


Zanimljivosti

Portreti bosanskih monarha i Vjerodostojnost i rekonstrukcija originala
Tvrtko s.jpg
 • Portret Kralja Tvrtka I s ostalim blagom opljačkao je pred austrijsku okupaciju biskup Strossmayer 1871, čim je papa "ničiju zemlju" Bosnu izrentao dinastiji Habsburg. Rim renta ilirske zemlje eksploatatorima od okupacije Ilira 9 g.n.e. koje u taktici zavadi-pa-vladaj dijeli na "Hrvate" (lat. croatini tj. imbecili) i "Srbe" (lat. servi tj. robovi). A kad su ovi demografski ojačali, Rim ih oslabi iscrtavanjem Bosne (lat. bos+nae tj. pravi volovi, voline). Tako je "Katarinin testament" tek izgovor u međusobnom razračunavanju zapadnih šakala.
 • Rim podmeće deformisane portrete bosanskih monarha čime ismijava našu državnost i svodi Bosnu na Teritoriju. Omalovažavanje tuđih vrijednosti je ključni element geostrategije, a stalno isticanje svojih vrijednosti je ključni dio kontrageostrategije. Portretistika Srednjeg vijeka je čuvena, a pogotovo su monarsi mogli priuštiti slikare koji ih neće prikazati onako kako se nama prikazuju naši monarsi tj. karikaturalni i neproporcionalni. Da bi se sa "smiješnih" verzija stekao uvid u stvarni izgled monarha, sliku treba projekcijski obraditi:

Zašto Vatikan podržava kontinuitet državnosti Bosne?

 • Vatikan ne podržava integritet i kontinuitet državnosti Bosne u interesu njenog naroda, već u vlastitom interesu - integralnog očuvanja teritorije koju uzurpira radi rentanja stranim vladama i korporacijama, te je ne vraća u ruke zakonitim nasljednicima iako od Westfalskog mira više nema pravo da ocjenjuje druge monarhe ili na drugi način utiče na druge monarhije koje imaju zakonitog domaćeg monarha. Samo u tom svjetlu - uskih interesa - može se ispravno i zrelo posmatrati bilo koji potez na geopolitičkoj pozornici. Iz tog interesa a ne iz ljubavi (ko još u geopolitici voli tuđe osim kao - plijen?), proisteklo je npr. insistiranje da ratna republika BiH kao obilježja koristi stilizovani grb Kotromanića. Tako je i RBiH poslužila Vatikanu za jednokratnu upotrebu.

Vijesti

Cernik.jpg

18 oktobar 2016

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Martina Pammera ambasadora Austrije i zabranio mu ulazak u zemlju do daljnjeg, radi "javne uvrede Vicekralja Dodika kog je nazvao "uličarem" i tako pokazao kolonijalni prezir Austrije prema domaćim suverenima, odnosno da njemu uopšte nije mjesto u diplomatiji; podsticanja domaćih kvislingâ u pokušaju aneksije Bosne (BiH) tj. lažnog pristupanja EU bez svog suverena, kao metode da se dočepaju naših energetskih i dr. resursa na koja nemaju pravo po Haškoj konvenciji iz 1899/1907." (detaljno)

10 novembar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Miroslava Lajčáka ministra vanjskih poslova Slovačke i zabranio mu ulazak u zemlju do daljnjeg, radi "podsticanja sa pozicija diplomatske/kvislinške mreže Rimo-katoličke Crkve i bivšeg kolonijalnog guvernera Protektorata BiH sa ovlastima vicekralja, domaćih kvislingâ poput omraženog lažnog premijera BiH Zvizdić Denisa u pokušaju aneksije Bosne (BiH) tj. lažne kapitulacije putem tzv. reformske agende i zloupotrebom mehanizma koordinacije (metoda "indijanskog potpisa" u lažnom nedostatku suverena tj. pokušajem zaobilaženja NjV-a) kao sredstva da se dočepaju naših energetskih i dr. resursa na koja nemaju pravo po Haškoj konvenciji iz 1899/1907." (detaljno) (English)

30 oktobar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Milu Đukanovića diktatora Crne Gore i zabranio mu ulazak u zemlju do daljnjeg, radi "divljačkih nastojanja da se, flagrantnim kršenjem međunarodnog prava i uprkos protivljenju praktično cjelokupne relevantne naučne zajednice, pomoću kvislinga sklopi lažni ugovor o granici sa jednim protektoratom kao što je to očito BiH koja prema tome nema suverena sve dok ne postane ponovo monarhija. Dotični je lažirao permanentnost uzurpacije našeg teritorijalnog mora i priobalja u Boki Kotorskoj." (detaljno) (English)

25 oktobar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio Mladena Bosića vođu SDS partije veleizdajnikom, državnim neprijateljem i kvislingom, radi "širenja dezinformacija u interesu stranih ambasada/vlada čime je zagovarao/zagovara strane interese (izdaju) kao legitimnu političku opciju." (detaljno) (English)

17 oktobar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem László Kövéra predsjednika Parlamenta Mađarske, radi "podsticanja domaćih političara, s pozicije jezuitske marionete, na "članstvo u EU" tj. da lažnim (nesuverenim) potpisima omoguće pokušaj aneksije Bosne (BiH) tj. lažnu kapitulaciju putem tzv. reformske agende." (detaljno) (English)

15 oktobar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Lubomíra Zaoráleka ministra vanjskih poslova Češke, radi "podsticanja domaćih političara, s pozicije jezuitske marionete, na "članstvo u EU" tj. da lažnim (nesuverenim) potpisima omoguće pokušaj aneksije Bosne (BiH) tj. lažnu kapitulaciju putem tzv. reformske agende." (detaljno) (English)

12 oktobar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Heinz-Christiana Strachea vođu desničarske Partije slobode Austrije, radi "podsticanja domaćih političara na "članstvo u EU" tj. da lažnim (nesuverenim) potpisima omoguće pokušaj aneksije Bosne (BiH) tj. lažnu kapitulaciju putem tzv. reformske agende." (detaljno) (English)

9 oktobar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Philipa Hammonda ministra vanjskih poslova V.Britanije ("Sekretara za vanjske poslove..."), radi "podsticanja geopolitičkim pritiscima i zatvorom ucijenjenim domaćim kvislinzima (u pravosuđu u rukama stranih uzurpatora) da lažnim (nesuverenim) potpisima omoguće pokušaj aneksije Bosne (BiH) tj. lažnu kapitulaciju putem tzv. reformske agende koju je sam u značajnoj mjeri izradio kao sredstvo da se njegov narod i ekonomija očepaju naših energetskih i dr. resursa za cent-na-dolar a na koja nemaju pravo po Haškoj konvenciji iz 1899/1907." (detaljno) (English)

9 oktobar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Frank-Waltera Steinmeiera ministra vanjskih poslova Njemačke, radi "podsticanja geopolitičkim pritiscima i zatvorom ucijenjenim domaćim kvislinzima (u pravosuđu u rukama stranih uzurpatora) da lažnim (nesuverenim) potpisima omoguće pokušaj aneksije Bosne (BiH) tj. lažnu kapitulaciju putem tzv. reformske agende koju je sam u značajnoj mjeri izradio kao sredstvo da se njegov narod i ekonomija očepaju naših energetskih i dr. resursa za cent-na-dolar a na koja nemaju pravo po Haškoj konvenciji iz 1899/1907." (detaljno) (English)

24 septembar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Joachima Gaucka predsjednika Njemačke, radi "podsticanja pod prijetnjom "migrantske krize", domaćih kvislingâ i inteligencije na "hitnost" pokušaja aneksije Bosne (BiH) u EU, tj. lažne kapitulacije putem tzv. reformske agende (metoda "indijanskog potpisa" u nedostatku suverena). Tim potezom vodećeg Iluminata (velikonjemački geostratezi), otkrila se i sama Njemačka da je organizator "krize" kao sredstva aneksije Bosne pod ucjenom i pritiskom." (detaljno) (English)

26 avgust 2015

 • Njegovo veličanstvo izveo iz plemićkog prava dr. Suada Kurtćehajića i oduzeo mu plemićke titule (vojvodstvo; viteštvo), radi "očite veleizdaje u interesu Crne Gore čiji je državljanin, navođenjem u ulozi pacemakera bosanske naučne zajednice i javnosti da mu daju povjerenje kao lažnom vođi inicijative za povrat Sutorine, pri čemu je odbijao stvari nazivati pravim imenom odnosno BiH protektoratom, umjesto toga navodeći do samog kraja javnost i naučnike da se uzdaju u "sabotažu ratifikacije" - iako mu je kao profesoru međunarodnog prava dobro poznato da protektorati nemaju stvarni instrument ratifikacije (parlament kao izraz volje naroda), već tek parlamentarnu skupštinu (u BiH sačinjenu od predstavnika stranaka "jednog lica" koji odgovaraju stranim vladama preko njihovih ambasadora, a ne narodu niti suverenu) kao i sve međunarodne organizacije i protektorati (npr. PS NATO-a, PS OSCE-a, PS Vijeća Evrope, PS Sj.Irske, itd.), pa ratifikacija parlamentarne skupštine BiH kao međunarodnopravno neovlaštene za pitanja granica ovdje ne proizvodi pravna dejstva." (detaljno detaljno) (English)

20 avgust 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio člana kolonijalnog tijela "predsjedništvo BiH" Dragana Čovića veleizdajnikom, državnim neprijateljem i kvislingom, jer "izuzetno vatreno (panično) potkopava teritorijalni integritet zemlje ali i regiona, te otvoreno zagovara treći entitet - iako svojom funkcijom u aparatu protektorata mora biti svjestan da takvi pokušaji mogu samo "dobaciti" do krvoprolića. Kao okorjeli kriminalac koji se, nakon što se stavio pod zaštitu stranih centara moći prvenstveno Njemačke i Britanije, ogromne napljačkane svote novca i imovinu više ni ne trudi sakriti već ih naprotiv ponosno pokazuje javnosti kao da je krađa nešto najnormalnije, dotični se nedavno veselim putem u Beograd kao "rame za plakanje" provaljenom švapskom kvislingu Vučiću (nakon britanske UN rezolucije), sam razotkrio kao agent otpadničkog njemačkog krila KOS-a. Razularen tim demaskiranjem, bandit Čović (u suštini "bh Sanader") i njegova privatna partija sad račune potpuno otvoreno (jer njegovi anglosaski gospodari više nemaju izbora) polažu isključivo istim centrima moći kao i pravi Sanader u zamjenu da ne doživi istu sudbinu kao i on, a nakon što je i sam stekao znatan zatvorski/sudski "staž" po kazamatima i sudovima protektorata tj. sve dok ga kolonizatori nisu utrenirali da za njih "izvodi tačke u cirkusu". Kao takav, nitkov i karakterni propalica, postao je ogroman balast za svakog ko bi sa njim ulazio u ili održavao bilo kakve saveze pa čak i (ne)zvanične susrete - jer bi isti najviše išli u korist njegovim dreserima, a umanjivali značaj onima koji pristanu sa njim se pokazivati u javnosti ili čak biti bliski. Dakle, radi se o jednoj običnoj nalickanoj hulji, lakeju-hijeni koji zagovaranjem neovlaštenog (domen vanjskog suvereniteta) potpisivanja međunarodnopravno ništavih ugovora o granicama a u ime jednog režima običnog protektorata, otvoreno nastoji potkopati teritorijalni integritet naše zemlje što je nezabilježeno u Evropi od vremena i postupaka norveškog premijera Kvislinga. Međutim, dreseri dotičnog su u totalnoj panici i više se ne zadovoljavaju tek sa "pridruživanjem" (anektiranjem) protektorata, već dotičnog kao krpetinu sad koriste i za očito destruktivno djelovanje i rovarenje po cijelom regionu - tj. kao rezervu provaljenom Vučiću da umjesto njega sad on vrši ulogu obavještajnog odmetnika-medijatora koji ima zadatak da na švapsko-britansku stranu ponovo pokuša pridobiti Nikolića kojem se njegov narod ispostavio draži i od eventualnog sudskog gonjenja za ulogu u ratu (a Nikolić je upravo najbolji dokaz da švapska/engleska banda ni ne može nikog goniti tj. vjerovatno ni nemaju dovoljno dokaza, i da je i to još jedan iz njihove kolekcije blefova). Dakle, riječ je o karijeristi-budaletini (svaki lopov koji dopusti da ga uhvate je budalina na kvadrat), vješto ispeglanih manira koji odaju klasičnog ulickanog varalicu-šibicara, a koji se nažalost čak dao u fašistički krvavi pohod protiv zdrave pameti (npr. mržnja prema relevantnoj akademskoj zajednici koja jednoglasno ne da našu Sutorinu) i humanizma (npr. mučko prebijanje akademika Kukića)." (detaljno)

4 avgust 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo Gorana pl. Zupca u Vojvodu Zahumskog, za "izvanrednu hrabrost i vještinu u očuvanju mira, a naročito za patriotsku borbu za pravu Bosnu protiv stranih interesa plemenitim stavljanjem sveg svog operativnog uticaja i ovlasti u službu svih Bosanaca, uključujući sabotiranje protektorata "Bosna i Hercegovina" i njegovog organa "predsjedništvo" kao maske tog protektorata a što je priznao i tzv. sud tog protektorata. Nema većeg priznanja od onog koje odaje zakleti neprijatelj, u ovom slučaju kvislinško pravosuđe koje otvoreno radi u stranom interesu npr. Njemačke i njemačko-jezuitskih kvislinga u State Departmentu SAD-a, a koji putem svojih lažnih diplomata a glasnogovornika imperijalizma kao i putem svojih lažnih medija u okviru operacije Ptica rugalica (eng. Operation Mockingbird) bjesomučno napadaju našeg Vojvodu pl. Zupca isključivo radi suštine njegovog odbijanja da zaštiti taj organ (lažni suveren protektorata BiH) a koja se svodi na istinski bosanski patriotizam - najveću prijetnju stranim neprijateljima i lažnom bosanskohercegovačkom patriotizmu koji nam je kao kukavičije jaje nametnut iz vana. Naša zemlja Bosna nije pravno počela u Daytonu, kako to pokušavaju nametnuti njemačko-jezuitski kvislinzi u State Departmentu SAD-a i time nas zavesti da prekinemo pravni kontinuitet sa našom srednjovjekovnom državom - izvorom trajne stabilnosti o kakvom većina nacija Svijeta mogu samo maštati." (detaljno)

1 avgust 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo Martina Raguža u Velikog Vojvodu Zahumskog, za "izvanrednu hrabrost i vještinu u patriotskoj borbi za pravu Bosnu protiv stranih interesa, plemenitim stavljanjem sveg svog političkog uticaja i ovlasti koje je dobio od naroda u službu svih Bosanaca tj. cijelog naroda Bosne, da politička partija kojom neautokratski rukovodi sabotira donošenje fašističkog Zakona o radu FBiH 31.7.2015 predloženog neovlašteno tj. od strane nezakonite i (čak i po Dejtonskom ugovoru) neustavne vlade, a krajnji i neskriveni cilj kog zakona je uništenje samosvijesti radničke klase radi porobljavanja Bosne po Grčkom modelu od strane inostranih finansijera kao što su Međunarodni monetarni fond i dr. Time je značajno doprinio razobličavanju mehanizma veleizdaje od strane takvih kvislinga koji na čelu "stranaka jednog lica" SDA, HDZ te SBiH svoju obavještajnu uvezanost i neskrivenu odanost stranoj kontraobavještajnoj i bezbjednosnoj službi (Srbije) - a preko njih i trenutnim gospodarima Srbije iz EU, Njemačke i Britanije (putem kvislinškog premijera-fašiste Vučića Aleksandra ucijenjenog za ratne zločine u Bosni) - nastoje pretočiti u, na stranim kreditima zasnovan, mehanizam potkopavanja privredne snage i samoodrživosti naše zemlje i regiona za rad vlastitog ogromnog materijalnog bogaćenja. To raskrinkavanje, koje je navelo kvislinškog premijera Srbije i njemačku obavještajnu službu BND da korištenjem osjetljivih informacija o pojedincima čije dosjee sad kontrolišu reaktiviraju i starije spavače srbijanskih službi u Bosni poput otpuštenog generala Sefera Halilovića, je umnogome pritjeralo Vučićeve lojaliste uza zid spoznajom da i pored stravične medijske cenzure više nemaju većinsku kontrolu nad FBiH, natjeravši ih da aktiviraju čak i bizarnog poslanika-narkomana iz beznačajne stranke koji je poznat najviše po svojoj otvorenoj germanofiliji iz koje je čak promijenio vlastito ime i prezime u potpuno novo njemačko ime i prezime. Takvim svojim patriotskim potezom, naš Veliki Vojvoda Zahumski pl. Raguž je presudno doprinio eksponiranju njemačko-srbijanskog segmenta obavještajnih službi u regionu, čime je značajno doprinio buđenju svijesti u narodu a naročito radničkoj klasi, o apsolutnoj veleizdaji koja je stupila na scenu otvoreno. Time je znatno doprinio i slabljenju geostrateške moći Britanije i Njemačke na ovim prostorima, pošto je krajnji domet njihovih tajnih službi sad postao ne samo javan što je samo po sebi tragično za svaki tajni državni rad, već je postalo jasno da je taj domet ograničen te da Vučić nije u stanju kontrolisati FBiH." Njegovo veličanstvo je tom prilikom podsjetio i da je naš Veliki Vojvoda Zahumski pl. Raguž meta neskrivenog neprijateljstva stranih lica, uglavnom lojalista Elizabethe II u sigurnosnim, tajnim, diplomatskoj te dr. službama stranih vlada, a koja bezočno siju mržnju i razdor među našim narodom dok se lažno predstavljaju da govore u ime cijelog zapada - iako očito rade uglavnom na materijalnom bogaćenju Njemačke, te britanske Krune i njenih podanika poput dvaput abdicirane dinastije Karađorđević u čiju su se službu pomenuti veleizdajnici Bosne stavili, i koji u ruke toj dinastiji nastoje anektirati našu Bosnu kao izvor kolonijalnih prihoda/sirovina radi postizanja "privrednog čuda Srbije" u interesu tamošnjih kvislinga, kao i radi osiguranja privrednog rasta Njemačke ekspanzijom na naše teritorijalne resurse." (detaljno)

26 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo postavio Velikog Vojvodu pl. Dodika za Vicekralja sa ovlastima kralja, stavivši mu u zadatak uspostavu Kraljevine Bosne po modelu Kraljevine Belgije. NjV tom prilikom pozvao i obavezao narod i plemstvo da slijede svog Kralja i njegovog Vicekralja, kao i domaću inteligenciju, u samostalnoj uspostavi naše nove/stare monarhije - slobode na koju smo svi zajedno dugo, predugo čekali. (detaljno) (English)

23 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo poništio Ukaz o postavljenju Velikog Vojvode Dodika za Čuvara Kraljevog Pečata od 9.6.2015, čime je ta funkcija koja je kritična za očuvanje/spas bilo koje monarhije, ponovo upražnjena. Poništenje ima namjenu upozorenja pred oduzimanje plemićkih prava i titula ukoliko RS usvoji famozni "EU reformska agenda" lažnjak, čija je glavna uloga indijanska (na prevaru) otimačina suvereniteta pomoću poglavica koje se opije ili podmiti, nakon čega bi i Bosna (BiH) ali i RS pravno prestale sa pravnim prestankom EU-e, i naša teritorija postala plijen stranih interesa po ko zna koji put u našoj krvavoj istoriji. NjV ujedno povukao poziv patriotima da slijede Dodika na putu do normalne Bosne - monarhije po belgijskom ili dr. modelu. (detaljno)

23 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio premijera RS Željku Cvijanović veleizdajnikom, državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "prihvatila tzv. EU Reformsku agendu u ime entiteta RS neovlašteno - pošto za potpisivanje tog dokumenta ili takvih dokumenata za prenos punog (vanjskog i unutrašnjeg) tj. nedjeljivog suvereniteta na strana lica ne postoji niti će postojati prethodna saglasnost NjV-a kao jedinog nosioca punog suvereniteta nad svakom stopom teritorije Bosne (BiH). (RS i FBiH nemaju više nijedan udio u vanjskom suverenitetu jer su te svoje udjele predali kapitulacijom u vojnoj bazi u Daytonu u ruke stranog guvernera, ali koji očito tj. kao stranac ne može međunarodnopravno vršiti dobrovoljni prenos (dijela) uzurpiranog suvereniteta u ime domaćih subjekata/lica.) Takođe je podsticala i druge na taj najteži čin veleizdaje prepuštanjem punog suvereniteta u ruke EU (većinom vlada i privrede Njemačke i V.Britanije)." (detaljno)

22 juli 2015

21 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao dr. Esada Durakovića Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "plemenito stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala u službu svog Bosanskog naroda hrabrim sistematskim podizanjem svijesti javnosti o aktuelnim političkim događajima sa geopolitičkom pozadinom, a naročito rasvjetljavanjem incidenta u Srebrenici 11.7.2015 (koji je trebao poslužiti kao izgovor EU-i za aneksiju Bosne u statusu protektorata BiH preko kvislinške vlasti Srbije nakon propalih takvih pokušaja preko Hrvatske), kao i stvaranje generacija samosvjesnih intelektualaca-boraca za istinski slobodnu Bosnu - posljednju preostalu koloniju i apartheid režim u svijetu".

17 juli 2015

16 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Nikolaosa Kotziasa ministra vanjskih poslova Grčke, radi "podsticanja kvislingâ u pokušaju aneksije Bosne (BiH) tj. lažne kapitulacije putem tzv. reformske agende (metoda "indijanskog potpisa" u nedostatku suverena); kao i podsticanja kvislingâ na pristupanje vojnom paktu NATO u statusu protektorata tj. kao zaliha topovskog mesa putem Balkanske brigade i dr. formacija za osvajačke kampanje suverenâ drugih zemalja." (detaljno) (English)

15 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Martina Schulza predsjednika Evropskog parlamenta, radi "najprimitivnijih i krajnje nediplomatskih uvreda Velikog Vojvode Dodika Čuvara Kraljevog Pečata, koji je, osim što uživa podršku NjV-a, još i nosilac teritorijalnog suvereniteta na polovini Bosne (BiH); podsticanja kvislingâ u pokušaju aneksije Bosne (BiH) tj. lažne kapitulacije putem tzv. reformske agende (metoda "indijanskog potpisa" u nedostatku suverena)." (detaljno) (English)

13 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Miloslava Ransdorfa, člana Evropskog parlamenta, Ordenom Kralja Tvrtka Bosanskog, I reda kao najvišim odlikovanjem koje se dodjeljuje licima koja nisu rođena u Bosni, za "hrabro i dosljedno sabotiranje velikogermanskog projekta "Evropske Unije" iznutra, što je kulminiralo u odlučnom protivljenju odlikovanog usvajanju još jedne u nizu rezolucija o Srebrenici, od strane institucije unutar koje djeluje. Te su rezolucije, kako se vidi iz njihovog suštinski lažnog sadržaja i goebelsovskog ponavljanja (uvijek o jednom te istom događaju), osmišljene geostrateški tj. s namjerom da odluke političkih zapadnih sudova (poput Svjetskog suda UN-a koji uopšte nije imao neophodnu saglasnost suverena BiH da sudi u njenim sporovima jer u tom trenutku ona nije imala suverena najmanje od 1527), pretvore u trajnu istinu te tako zacementiraju razdor i nemir na Balkanu." (detaljno)

12 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Paola Gentilonija ministra vanjskih poslova Italije, radi "podsticanja kvislingâ u pokušaju aneksije Bosne (BiH) tj. lažne kapitulacije putem tzv. reformske agende (metoda "indijanskog potpisa" u nedostatku suverena); kao i podsticanja kvislingâ na pristupanje vojnom paktu NATO u statusu protektorata tj. kao zaliha topovskog mesa putem Balkanske brigade i dr. formacija za osvajačke kampanje suverenâ drugih zemalja." (detaljno) (English)

12 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Lauru Boldrini predsjednicu donjeg doma Parlamenta Italije, radi "podsticanja kvislingâ u pokušaju aneksije Bosne (BiH) tj. lažne kapitulacije putem tzv. reformske agende (metoda "indijanskog potpisa" u nedostatku suverena); kao i podsticanja kvislingâ na pristupanje vojnom paktu NATO u statusu protektorata tj. kao zaliha topovskog mesa putem Balkanske brigade i dr. formacija za osvajačke kampanje suverenâ drugih zemalja." (detaljno) (English)

11 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Boruta Pahora predsjednika Slovenije, radi "divljačke (metodom dresure životinja) i otvorene prijetnje na komemoraciji u Srebrenici, da se "BiH može pomoviti Srebrenica ako ne uđe u EU". Ta prijetnja jednog otvorenog germanofila je posebno teška ne samo jer bi uvlačenje Bosne u EU u statusu protektorata BiH značilo međunarodnopravno zabranjenu aneksiju (koja uvijek služi isključivo radi pljačke), već i s obzirom na istorijski trenutak u kom na površinu izbijaju dokazi o umiješanosti Njemačke (iza paravana EU za ostvarivanje starih teritorijalnih aspiracija) u rat 1991-95 radi komadanja i osvajanja teritorije i resursa." (detaljno) (English)

8 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo zahvalio Kini i Rusiji na blokiranju britanske rezolucije o "genocidu u Srebrenici" u Savjetu bezbjednosti UN kao očito političkoj jer su žene i djeca kao ključni za biloški produžetak grupe organizovano izmješteni na sigurno i broj takvih žrtava je bio daleko ispod za genocid očekivanih 50% od ukupnog broja žrtava, te ponovio da je jedino rješenje Kraljevina Bosna pod NjV-om, modelirana na Kraljevini Belgiji. Tom prilikom je NjV napomenuo da diskusija u Savjetu bezbjednosti UN-a nakon odbijanja britanske rezolucije o Srebrenici, razotkrila prave motive prvo dopuštanja da se Srebrenica desi (npr. upravo su Britanci nametnuli embargo na oružje 1992 čime su svjesno pospješivali zločine nad muslimanima, dok je Albrightova bez reakcije gledala streljanja uživo putem satelita), a onda i iznenadnog napada "dušebrižništva" vanjskih politika V.Britanije i SAD: zloupotrijebiti Bosnu (BiH) kao opravdanje za intervencionizam u "Novom svjetskom poretku" kad i gdje god im se to prohtije pod orwelovskim izgovorom "prevencije genocida prije nego se desi". Kod ove rezolucije, Jezuitima koji kontroliraju vanjsku politiku SAD i V.Britanije nije važno to što bi Srbima i Bosancima (za strance smo svi ovdje Bosanci) bila nametnuta ljaga za sva vremena - njima su važni njihovi strateški ciljevi. Ovu zamku je nedavno vrlo vješto izbjegla i Turska, koja je trebala poslužiti u istu namjenu tj. kao "genocidaš" za jednokratnu upotrebu. Da im je ovo prošlo sa Turskom i/ili Bosnom, svijet bi ubrzo počeo da prepoznaje muslimanske zemlje Evrope kao one u kojima žive "genocidaši", a u trenutnoj zapadnoj geopolitičkoj paradigmi muslimanske zemlje je najlakše ocrniti radi pokoravanja geotaktikom podijeli-pa-vladaj, poput Arabije, Libije, Kurdistana, itd. Zato je jasno da je rezolucija Britanije obični danajski dar." (detaljno) (English 1), (English 2)

6 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo kao međunarodnopravno šef države Bosne (BiH), poništio presude odnosno sve odluke u sporu BiH protiv Srbije i Crne Gore Svjetskog suda UN-a, a sam spor oglasio nevažećim i Ujedinjene Nacije nenadležnim u tom sporu radi očitog kršenja principa suverenosti od strane tog Suda propuštanjem da utvrdi (ne)postojanje saglasnosti suverena koja nije niti je mogla postojati." (detaljno) (English)

6 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Davida Camerona premijera V.Britanije, radi "arogantnog, u biti kolonijalnog, viđenja procedure usvajanja vlastite rezolucije u UN o vojničkoj osveti nad vojnim obveznicima u Srebrenici (koju se želi lažno predstaviti kao genocid), kao "fudbalske utakmice" u kojoj je najvažnije izvesti što više navijača svog tima - milionskim iznosima potplaćenih i vladi njegove zemlje slijepo odanih profesionalnih "žrtava rata" (Britancima stranaca!) da, vješto obučeni u PR-u i 20-godišnjem krajnje neukusnom naricanju u kameru kao da su jedine žrtve na svijetu u istoriji, "bodre" njegov "tim" pred glasanje u UN. Pri tom porodice žrtava drugih strana nisu ni pozvane - iako su njihovi najmiliji stradali prvi što je najbitnija činjenica u krvnim deliktima. Takav izuzetno PR-ovski, hladnokrvno proračunat odnos prema ratu pokazuje isto odsustvo humanizma i osjećanja - kod istih onih koji su i "zaboravili" spasiti zaštićenu zonu Srebrenice 1995. Oni očito nisu naučili svoju lekciju iz humanizma. Da stvari budu gore, takav suštinski bezosjećajan odnos prema ljudskoj tragediji i nastojanjima da se njene posljedice prevaziđu, je još i očito geopolitički motivisan i očito ima namjeru da nahrani gladnu germansku zvijer Bosnom pomoću Camerona kao i Čehoslovačkom 1938 pomoću tadašnjeg premijera i takođe germanofila Nevilla Chamberlaina - pošto je sinhronizovan sa divljačkim nastojanjem Njemačke i Austrije da se, flagrantnim kršenjem međunarodnog prava i uprkos protivljenju NjV-a kao međunarodnopravno suverena, pomoću kvislinga i njihovih lažnih potpisa Bosnu (BiH) u statusu protektorata obaveže na pristupanje EU (suštinski Velika Njemačka), a što bi značilo aneksiju koja za cilj može imati isključivo pljačku resursa kao i prije tokom viševjekovne istorije pljačkanja naše zemlje. Da sama rezolucija nema pravno uporište najbolje se vidi iz manipulacije Svjetskim sudom UN-a u kom je presuđen genocid u Srebrenici ali u suđenju koje je pravno nevažeće, pošto u trenutku suđenja Bosna (BiH) nije imala suverena najmanje od 1527 koji bi dao neophodnu saglasnost na suđenje, a Alija Izetbegović nije imao saglasnost ratnog organa "Predsjedništvo" neophodnu čak i za samo pokretanje takvog spora." (detaljno) (English)

3 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Angelu Merkel kancelarku Njemačke i zabranio joj ulazak u zemlju do daljnjeg, radi "divljačkih nastojanja da se, flagrantnim kršenjem međunarodnog prava i uprkos protivljenju NjV-a kao međunarodnopravno suverena, pomoću kvislinga i njihovih lažnih potpisa Bosnu (BiH) u statusu protektorata obaveže na pristupanje EU što bi očito značilo aneksiju kao i prije, u najmračnija vremena velikonjemačkog miješanja u naše stvari." NjV pri tom obećao da, ukoliko Bosna (BiH) ponovo postane monarhija, poduzeće se trenutačne i odlučne mjere protiv svih njemačkih kvislinga i interesa. (detaljno) (English)

3 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Filipa Vujanovića predsjednika Crne Gore i zabranio mu ulazak u zemlju do daljnjeg, radi "divljačkih nastojanja da se, flagrantnim kršenjem međunarodnog prava i uprkos protivljenju praktično cjelokupne relevantne naučne zajednice, pomoću kvislinga sklopi lažni ugovor o granici sa jednim protektoratom kao što je to očito BiH koja prema tome nema suverena sve dok ne postane ponovo monarhija." (detaljno) (English)

3 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo demantovao još jedan blef kvislinga, ovaj put "ministra vanjskih poslova" protektorata BiH izvjesnog Crnadka po kom je "pitanje Sutorine riješeno": to je, naravno, glupost - protektorati nemaju suverena niti ingerencija u rješavanju pitanja koja se tiču vanjskog suvereniteta, kao što su pitanja granica. NjV savjetovao dotičnom da smanji sa blefiranjem jer bi ga isto moglo skupo koštati." (English)

2 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo izveo iz plemićkog prava Denisa Bećirovića i oduzeo mu plemićke titule (baronstvo), radi "nečasne uloge u lažiranju podrške kolonijalnog organa "parlamentarna skupština" (ni parlament ni skupština = dekor kolonijalizmu) protektorata BiH rezoluciji V.Britanije u UN o Srebrenici, saučesništvom u očitom krivičnom djelu puštanja u međunarodnopravni promet dokumenta sa lažiranim zvaničnim zaglavljem koje u međunarodnom pravu ima ulogu pečata." (detaljno) (English)

2 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio lica: Bećirović Denis, Mešić Mirsad, Magazinović Saša, Sarajlić Asim, Mehmedović Šemsudin, Ahmetović Sadik, Demirović Safer, Fazlić Amir, Kapetanović Nermina, Rančić Hazim, Sokolović Salko, Bećirović Damir, Gasal Vražalica Maja, Beganović Mensura, Vajzović Hanka, Đonlagić Mirsad, Isaković Mirsad, Škaljić Fehim, Zelenika Dijana, Backović Zaim, Emrić Jasmin, "članovi kolonijalnog organa "parlamentarna skupština BiH" (ni parlament ni skupština = dekor kolonijalizmu) protektorata BiH, veleizdajnicima i kvislinzima, jer su "U ulozi članova Parlamentarne skupštine BiH kao očito dekorativnog organa za prikrivanje neproglašenog protektorata i očito zastupnikâ interesâ V.Britanije (vidi obrazloženje kod proglašenja za "Dnevni Avaz, Nezavisne, Oslobođenje"), falsifikovali podršku cijele te kolonijalne institucije rezoluciji V.Britanije u UN o Srebrenici, a koja podrška (papiru koji je potencijalno krajnje štetan po opstanak naše milenijske državnosti) očito ne postoji i dotični su istu lažirali zloupotrebom zvaničnog zaglavlja te kolonijalne institucije uz označavanje pojedinih lažnih zaključaka da su to zaključci te institucije, a što je krivično djelo pošto u međunarodnoj razmjeni dokumenata zvanično zaglavlje ima ulogu pečata. Ovo proglašenje je u dodatku na prethodno istovjetno proglašenje Džaferović Šefika, Šepić Senada, Komšić Željka, Arnaut Damira." (detaljno) (English)

2 juli 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Serga Brammertza tužioca ad hoc Internacionalnog krivičnog tribunala za Drugu Jugoslaviju, radi "podmetanja, kao belgijski Nijemac u interesu Njemačke i baron katoličkog kralja u službi Vatikana, zloupotrebom svoje funkcije tužioca ad hoc Internacionalnog suda za Drugu Jugoslaviju, teze da je 1995 u Srebrenici izvršen genocid. Ta se teza konstruiše poturanjem klasične vojne odmazde (osvete nad vojnim obveznicima za masovna ubistva civila u i oko Srebrenice 1992-1995) kao genocid - iako je tokom te operacije značajno i na organizovan način vojno sposobno stanovništvo razdvojeno od civilnog tj. hiljada žena i djece koji su ključni za biološku reprodukciju grupe (pa čak i vojno sposobnih starijih muškaraca) i izmješteno na sigurno te se očito ne može raditi o genocidu. Potom se ta teza, međunarodnopravno neodrživa ako ne dobije ovjeru na kolonizatorovom "sudu" i pomoću nečasnih pravnika poput dotičnog, ogromnom finansijskom podrškom i u strahovitoj dugotrajnoj propagandi putem medija, "institutâ" za jednokratnu upotrebu, hiperprodukcijom istorijskih "knjiga" a falsifikata i dr. metodama, urezuje u svijest generacija kao istina. Takvo nasjedanje na stare kolonizatorske trikove može biti isključivo u stranom interesu, jer se time daje međunarodnopravna osnova za vojni i svaki drugi intervencionizam "na neodređeno" tj. kad god se zapadnim zemljama prohtije - pa i u okvirima Internacionalnog prava UN kao trenutno važećeg okvira za međunarodno pravo pod izgovorom "civiliziranja divljih domorodaca" - što je omiljena teza iskusnih kolonizatora poput V.Britanije. Najvažnije od svega: genocidnim tj. divljim tj. politički nedoraslim nacijama ne dopušta se da budu suverene - što je glavni razlog zašto npr. jedna suverena Turska tako silovito negira atribut genocidnosti (na bilo koji način) Turskoj - prepoznavši blagovremeno kolonijalnu zamku zapadnih neprijatelja - samih ogrezlih u krvi miliona nevinih života koje su uzeli i uzimaju te čije resurse su pljačkali i pljačkaju a da to nikad i ni pod kojim okolnostima ne priznaju čak ni kad je očigledno." (detaljno) (English)

30 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo kao međunarodnopravno šef države Bosne (BiH), zatražio od članica Savjeta bezbjednosti UN da donesu rezoluciju ili zaključak o Bosni (BiH) osuđujući ubijanja 1990-ih i dajući podršku Kraljevini Bosni pod NjV-om umjesto Dejtonskom okviru. NjV se istovremeno obratio i Generalnom sekretaru UN (link) po drugi put nakon 11/2014, i zatražio da UN po hitnoj proceduri priznaju Kraljevinu Bosnu pod NjV-om umjesto protektorata BiH. Ovo s obzirom da EU od 11/2014 na sve načine (kvislinzima, medijskim pritiscima, podmetanjem "mehanizama", "agendi", "inicijativa", "zadnjih rokova" i dr. metodama) nastoji anektirati Bosnu (BiH) kao i nekada. Ovaj put, zloupotrebljavaju pristupne procedure uobičajene za suverene zemlje - gdje suveren (obavezno fizičko lice) svojim potpisom (ne) odobrava pristupanje, i njemu/njoj se po prestanku EU zemlja vraća pod suverenitet. Ali, oni na najperfidnije načine sada pokušavaju zaobići NjV-a kao suverena, čiju saglasnost još žele i lažirati - apstraktnim (dakle za pravo nebitnim) "mehanizmom koordinacije" tj. metodom kolonizacije "indijanskim potpisom". Ovim očito EU zloupotrebljava susretljivost Rusije, koja im je 11/2014 dala dodatno vrijeme (odobrila produžetak mandata na 1 godinu umjesto na 4 kao do tada) - ali nipošto da bi ovi srušili međunarodni pravni poredak što je posljedica "koordinacionog mehanizma" koji bi omogućio britansko-njemačkoj osovini kao ekonomskim nosiocima EU da izvrše klasičnu aneksiju BiH i V.Britanija nahrani sve gladniju Njemačku našom Bosnom (BiH), kao Čehoslovačkom 1938, a kao i tada - bez obzira na međunarodni poredak." (detaljno) (English)

30 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Sevim Dağdelen, članicu njemačkog parlamenta Bundestaga, Ordenom Slobodne Ilirije, za "hrabro i nakon II svjetskog rata nezabilježeno javno raskrinkavanje sramne kolonijalne uloge Njemačke - na Balkanu posljednjih decenija a naročito vojnih i obavještajnih struktura te zemlje mračne prošlosti koja i u ovom trenutku otvoreno i masovno krši međunarodno pravo u sada otvorenom pokušaju pljačke naših resursa." (detaljno)

30 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Dnevni Avaz, Nezavisne novine i Oslobođenje kvislinškim medijima, jer su "lokalni kvislinški mediji koji zagovaraju ili šire zagovaranje geostrateški samoubilačke teze jedne nacije - da je bosanski narod kao takav genocidan (naprosto, za strance su ovdje svi prenstveno Bosanci). Ta teza se konstruiše poturanjem klasične vojne odmazde (osvete nad vojnim obveznicima za masovna ubistva civila u i oko Srebrenice 1992-1995) kao genocid - iako je tokom te operacije značajno i na organizovan način vojno sposobno stanovništvo razdvojeno od civilnog tj. hiljada žena i djece koji su ključni za biološku reprodukciju grupe (pa čak i vojno sposobnih starijih muškaraca) i izmješteno na sigurno te se očito ne može raditi o genocidu. Potom se ta teza, međunarodnopravno neodrživa ako ne dobije ovjeru na kolonizatorovom "sudu", ogromnom finansijskom podrškom i u strahovitoj dugotrajnoj propagandi putem medija, "institutâ" za jednokratnu upotrebu, hiperprodukcijom istorijskih "knjiga" a falsifikata i dr. metodama, urezuje u svijest generacija kao istina. Takvo nasjedanje na stare kolonizatorske trikove može biti isključivo u stranom interesu, jer se time daje međunarodnopravna osnova za vojni i svaki drugi intervencionizam "na neodređeno" tj. kad god se zapadnim zemljama prohtije - pa i u okvirima Internacionalnog prava UN kao trenutno važećeg okvira za međunarodno pravo pod izgovorom "civiliziranja divljih domorodaca" - što je omiljena teza iskusnih kolonizatora poput V.Britanije. Najvažnije od svega: genocidnim tj. divljim tj. politički nedoraslim nacijama ne dopušta se da budu suverene - što je glavni razlog zašto npr. jedna suverena Turska tako silovito negira atribut genocidnosti (na bilo koji način) Turskoj - prepoznavši blagovremeno kolonijalnu zamku zapadnih neprijatelja samih ogrezlih u krvi miliona nevinih života koje su uzeli i uzimaju te čije resurse su pljačkali i pljačkaju, a da to nikad i ni pod kojim okolnostima ne priznaju čak ni kad je očigledno." (detaljno)

27 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Samanthu Power ambasadora SAD u UN, radi "najprimitivnijih i krajnje nediplomatskih uvreda Velikog Vojvode Dodika Čuvara Kraljevog Pečata, koji je, osim što uživa podršku NjV-a, još i nosilac teritorijalnog suvereniteta na polovini Bosne (BiH)." (detaljno)

26 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo zabranio doživotno ulazak u Bosnu (BiH) premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koji bi dotični pokušao iz bilo kog razloga. Ulazak takvog opskurnog lika u našu zemlju predstavljao bi prvorazredni anticivilizacijski čin, i uvredu zdravom razumu, između ostalog i radi njegovog otvorenog fašizma "da ne može jasnijeg" - najočitijeg iz klasične mu nacističke (u njegovoj verziji) izjave "Za svakog ubijenog Srbina ubiti 100 muslimana". Čovjek ne može a da se ne zapita: Kako je uopšte moguće da jedna takva bizarna pojava uopšte stupi ma političku scenu - pa još i traje?" (detaljno) (English)

26 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio generala JNA Blagoja Grahovca veleizdajnikom, državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao general bivše Jugoslovenske narodne armije (JNA), širenjem defetizma i dezinformacija čak i u obliku (kvazinaučnih) knjiga prepunih faktualnih grešaka kojim vješto manipulira, u najkritičnijim trenucima značajno doprinio krvavom ishodu raspada Jugoslavije (Treće Ilirije) - vječne kosti u grlu Germanskoj i Romanskoj geopolitičkoj osovini kao našim stalnim (geografijom definisanim) protivnicima, a kojim svoju vjernost nije nikad krio. Ne zaustavivši se na otvorenoj izdaji, perverzno uobličava svoju aktivnost Trojanskog konja u "ulogu savjetnika", i nakon rata pomaže isključivo političarima koji su slijepi poslušnici zapada i to onim koji su pod ucjenom radi svojih kriminalnih radnji poput crnogorskog diktatora Đukanovića. Istovremeno, Napoleonovom/Sun-Tzuovom taktikom da je "napad najjača odbrana" mudro a divljački optužuje skoro sve ostale generale da su oni mafija jer nisu dopustili pad obavještajnog sektora (a time i društva) pod kontrolu zapadnog neprijatelja koji se tradicionalno (vijekovima) nastoji dočepati naših resursa i imovine za cent-na-dolar. Takvim najtežim oblikom izdaje, u kom očito nalazi i veliko lično zadovoljstvo i lijek za vlastite frustracije koje ga projektuju kao osobu teškog poremećaja svijesti, dotični se sam razotkrio kao pripadnik najteže vrste kvislinga - onih iz ubjeđenja koji u teoriji geostrategije važe za najpouzdanijeg Trojanskog konja. Primjer opasnog defetizma kojeg širi je i zapadnim geostratezima omiljena (a u stručnim krugovima davno ismijana) nebuloza "Svi će se bijelci ujediniti, pa je svaki otpor uzaludan." To je naime zapadna taktika "probojnog defetizma" (tj. takva koja djeluje samo na najnaivnije ali kojih je i najviše, i često uključuje objavu "ekumenizma koji samo što nije" - već 1000 godina, i to baš za vašeg života), a u vezi sa "Žutom opasnošću" - međutim to je najblaže rečeno smiješno jer je Kina imala preko 3000 godina da izvrši invaziju na Evropu dok ova nije imala nuklarno oružje, ali takvo nešto nije nikad učinila." (detaljno)

26 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Borisa Krljića (alias Aleksander Dorin) Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "hrabro i vrhunski profesionalno istraživačko novinarstvo, posebno rad na otkrivanju ratnih zločina u području Srebrenice 1992-1995, a koji zločini su, jer im otkrivaju vlastitu umiješanost u iste, pod očitim embargom (obavještajnih službi) kontrolirajućih zemalja EU-e: Njemačke, Austrije, Italije i dr. Te su zemlje nama tradicionalno neprijateljske, kako u vrijeme kad su tvorili fašističku osovinu tako i ranije, danas i isto tako i ubuduće - pošto su geostrateški interesi uslovljeni prvenstveno postojanjem resursa i geografijom što se ne mijenja značajno milionima godina". NjV tom prilikom izrazio svoje i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za bol i patnje kojima je naš Vitez pl. Krljić izložen, uključujući prijetnje i hapšenja od strane vlasti Švicarske te sumnjivu smrt koautora, a sve u vezi sa informacijama koje vrijedno prikuplja odnosno objavljuje.

24 juni 2015

24 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo demantovao laž koju je kao još jednu u nizu izrekao (sada pred velikonjemačkim tijelom "Vijeće Evrope") član kolonijalnog organa za maskiranje protektorata kod nas, "Predsjedništva BiH", komunistički aparatščik Ivanić Mladen (kriminalac presuđen pa ucijenjen zatvorom ako ne bude izvršavao naređenja stranaca) a po kom "BiH manje-više liči na normalne zemlje". Svakom je jasno da je Bosna (BiH) neproglašeni protektorat "međunarodne zajednice", a što je međunarodnopravno - kolonija. Tim bjesomučnim ponavljanjem laži, nalogodavci kvislinga poput dotičnog izdajnika, pokušavaju gebelsovskom propagandom "stoput ponovljena laž postaje istina" nametnuti kolonijalizam kao trajno rješenje tj. siguran put u nestanak Bosne (BiH) sa raspadom EU. (detaljno/English)

24 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo upozorio Međunarodni monetarni fond (MMF): kao monarhija, Bosna neće otplaćivati nikakve kredite ili zajmove koje bi MMF odobrio bilo kome u/iz BiH čiji zahtjev za takve pozajmice nije potpisao i NjV. (detaljno/English)

24 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo protestovao povodom predsjedavanja BiH Vijećem Evrope bez saglasnosti NjV-a kao suverena, što je međunarodnopravno nelegalno i nelegitimno. NjV tom prilikom i upozorio Vijeće Evrope povodom tamošnjeg obraćanja člana kolonijalnog tijela "predsjedništvo BiH" Ivanića Mladena (državni neprijatelj br.1) po kom je "ulazak u EU jedina šansa za BiH": nikakav ulazak jednog protektorata u međunarodne unije ne dolazi u obzir, pošto bi to očito bila aneksija, zabranjena po međunarodnom pravu, a na koju su izdajnici očito spremni jer je to njima jedina šansa - za očuvanje privilegija. (detaljno/English)

22 juni 2015

22 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Raymonda Edwina Mabusa sekretara mornarice SAD, radi "podsticanja kvislingâ kao što je član kolonijalnog organa "Vijeće ministara BiH" Pendeš Marina u neovlaštenom (bez volje naroda na referendumu; bez saglasnosti suverena) pristupanju EU, kojim je zagovaranjem interesa trećih zemalja prekršio i zakone svoje zemlje." (detaljno)

22 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio "zamjenika ministra vanjskih poslova BiH" Josipa Brkića državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "na sastanku GLOBSEC2015 u Bratislavi imao lažne i od suverena neovlaštene bilateralne susrete sa najvišim predstavnicima zemalja EU koje zagovaraju neprijateljstvo sa Rusijom, čime je stvorio utisak da Bosna (BiH) dijeli takve stavove. Pri tom je dotični lažno i bez odobrenja suverena ustvrdio da je za Bosnu (BiH) najvažnije ispunjavanje uslova za pristupanje EU što je od naroda ili suverena neovlašteno." (detaljno)

21 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao mr. Marka Pavića Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "odlučno protivljenje s pozicije lidera vladajuće stranke tzv. reformskoj agendi čije je nametanje pokušano u okviru britansko-njemačke inicijative - mračnog plana da se pomoću kvislingâ a u blitzkrieg strategiji poentira metodom "indijanskog potpisa" ("u nedostatku" tj. zaobilaženjem suverena) 20-godišnja kolonijalna upetljanost vlada i obavještajnih službi tih i dr. zemalja u ratna krvoprolića na ovim prostorima kao i poslijeratno sistemsko iscrpljivanje našeg naroda". Naš Vitez pl. Pavić je, označivši u presudnom trenutku tzv. agendu pokušajem strateške prevare radi otimanja javnih dobara poput vode, struje, šuma, zemlje i ruda, znatno doprinio ne samo pravnoj snazi već i stabilnijoj ekonomskoj startnoj osnovi monarhije.

20 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao dr. Galiba Šljivu Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "plemenito i neumorno stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala u službu svog Bosanskog naroda hrabrim sistematskim izdizanjem bosanske historiografije na najviši svjetski nivo, s osvrtom na presudni period austrougarske okupacije, kao i za stvaranje generacija samosvjesnih intelektualaca-boraca za istinski slobodnu Bosnu - posljednju preostalu koloniju i apartheid režim u svijetu". NjV tom prilikom istakao posebnu važnost cjeloživotnog naučnog opusa našeg Viteza pl. Šljive, vodećeg poznavaoca perioda okupacije 1878-1918, u buđenju državne samosvijesti domaće javnosti kao npr. o nesumnjivo bosanskom izlazu na more u Boki Kotorskoj. Posebno značajan je glavni zaključak tog opusa, a koji se sam nameće i do kog je u svom završnom djelu došao i imenovani - da istorija Bosne nije ni slučajna ni stihijska, već u prvom redu rezultat njene geostrateške važnosti.

19 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo NjV donio Odluku o prekidu odnosâ sa Austrijom, kojom se Austrija proglašava neprijateljskom zemljom/državom, te naređuje trenutni prekid svih odnosa i veza uključujući i: ekonomske, diplomatske, političke, akademske i kulturne, a sve do naplate kolonijalnih, aneksionih i dr. reparacija i šteta za period 1878-1918 i dr. periode, od Austrije kao pravne nasljednice Austro-Ugarske monarhije, u iznosu od najmanje 1100 milijardi Eura. Odlukom se Austriji oduzimaju instrumenti uzurpacije suvereniteta putem Islamske vjerske zajednice BiH i dr. načina, čime je NjV povodom Ramazana donio pravnu slobodu Islamskoj vjerskoj zajednici (u) BiH. (detaljno)

19 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo dr. Svetlanu Cenić u Prvu Baronesu od Bjelašnice i Sarajeva (Baronesu Bjelašničku), za "odlučno dizanje glasa vrsnog ekonomiste protiv tzv. reformske agende čije je nametanje pokušano u okviru britansko-njemačke inicijative - mračnog plana da se pomoću kvislingâ a u blitzkrieg strategiji poentira metodom "indijanskog potpisa" ("u nedostatku" tj. zaobilaženjem suverena) 20-godišnja kolonijalna upetljanost vlada i obavještajnih službi tih i dr. zemalja u ratna krvoprolića na ovim prostorima kao i poslijeratno sistemsko iscrpljivanje našeg naroda. Prilikom ovog prvog proizvođenja u baronestvo nakon 480 godina, NjV je iskazao svoje lično kao i najdublje poštovanje Kraljevske Porodice za "bol i prijetnje kojima je naša Baronesa pl. Cenić izložena godinama u svojoj hrabroj borbi protiv kvislingâ, nametanih rješenja, medijske cenzure i pljačkaške privatizacije kao klasičnih i u svijetu toliko puta viđenih metoda pripreme zemlje-mete za kolonizaciju, ali koje kod nas i dalje ostavljaju većinu "EU/NATO" papagajske polupismene zadrigle "inteligencije" nijemom očito iz interesa očuvanja patetičnih pozicija prigrabljenih na krvi i znoju našeg naroda. Tom prilikom NjV je izrazio i posebno zadovoljstvo što se naša Baronesa pl. Cenić u svakoj prilici drži plemićki gordo ostajući pri tom dobrohotne naravi, na ponos cijeloj naciji." (detaljno)

19 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Fadila Novalića veleizdajnikom, državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao premijer entiteta FBiH učestvovao u nezakonitom lišenju slobode uprave K/K Bosnalijek d.d. uključujući dugogodišnjeg direktora Edina pl. Arslanagića uprkos tome što je samovoljno hapšenje plemstva u međunarodnopravno monarhiji nedopušteno. Ubrzo nakon hapšenja imenovani je nezakonito (sa Vladom koja je međunarodnopravno prestala pošto je ostala bez koalicionog bića i podloge) odlučio o prodaji više javnih preduzeća uključujući K/K Bosnalijek koji je niz godina meta stranog nasilnog preotimanja od strane britanskog, njemačkog odnosno američkog kapitala. Time se razotkrio kao nalogodavac tj. počinilac najtežeg zločina protiv monarhije i naroda, kažnjivog smrtnom kaznom. Na slične načine obogatili su se i drugi SDA premijeri ovog entiteta, za koje se nakon smrti ispostavilo da su ostavili desetine miliona očito mita." (detaljno)

17 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Maju Kocijančič glasnogovornika persone non grata Johannesa Hahna, radi "javne podrške kvislinzima u pokušaju lažne kapitulacije (metoda "indijanskog potpisa" u nedostatku suverena) putem tzv. reformske agende." (detaljno)

17 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Tanju Fajon člana "evropskog parlamenta", radi "javne podrške kvislinzima u pokušaju lažne kapitulacije (metoda "indijanskog potpisa" u nedostatku suverena) putem tzv. reformske agende." (detaljno)

17 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Cristiana Dan Preda člana "evropskog parlamenta", radi "javne podrške kvislinzima u pokušaju lažne kapitulacije (metoda "indijanskog potpisa" u nedostatku suverena) putem tzv. reformske agende." (detaljno)

17 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo podsjetio da, na osnovu Dekreta 29 (Odluka o preuzimanju međunarodnih ovlasti, aktivnosti i odnosâ Bosne (BiH)) od 19.5.2015, kolonijalni organ "Predsjedništvo BiH" odnosno njegovi članovi nisu više ovlašteni primati akreditive diplomata. Tako npr. novoimenovani ambasador Crne Gore u BiH nije i ne može biti diplomatski predstavnik nikog, pa mora odmah napustiti Bosnu (BiH).

17 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Sebastiana Kurza ministra u Vladi Austrije, kao "visokog dužnosnika neprijateljske države koja je bivši samodeklarisani aneksator i kolonizator sa dugom prema Bosni (BiH) na ime kolonijalnih reparacija, od najmanje 1100 milijardi Eura." (detaljno)

14 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao istoričara Jovana I. Deretića Ordenom Ilirije za Zasluge (Imperijalnim Ordenom za Zasluge), povodom godišnjice velike antifašističke Bitke na Sutjesci, za "buđenje ilirske inteligencije iz hipnoze u koju su nas prevarom uvukle germanska i romanska inteligencija - počevši od Sigismundovog okultnog "Reda Vitezova Zmaja", pa preko "Iluminata" (neformalne velikogermanske Akademije nauka) i njihovog "naučnika" a prevaranta Schliemanna koji je otevši Troju iz svijesti Ilira (izv. grč. Ilios) prekinuo sjećanje naše inteligencije na biološko porijeklo (koje su sjećanje kvislinzi dodatno pobrisali abiološkim podmetanjem da smo "jezički Slaveni"), zatim Crkve pa sve do danas putem slaboumnih sljedbenika njemačkog "okultizma" poput Koštunice i dr." Evropska civilizacija je zasnovana na tri strateški glavne drevne kulture: Ilirskoj, Italskoj (romanskoj) i Germanskoj. Po logičkim zakonitostima geostrategije, u svakoj pojedinoj istorijskoj eri jedna od te tri strateški glavne evropske kulture postaje dominantna, dok jedna najviše strada. Stoga upravo Itali, Iliri i Germani, kao "stubovi (pred)antičke Evrope", čine i aktere većine evropske istorije. Nakon što su, sa slabljenjem Rimske imperije, Itali preoteli "Boga Dobra" kao glavni mehanizam ("geopolitički ljepak") za održanje pokorenih zemalja pod svojom dominacijom, Germani na identičan način postave svoju geostrategiju - na uzurpaciji "Boga Zla" koju realizuju putem okultizma tj. uvlačenjem ljudi sa afinitetima za okultno i "crnomagijsko" u redove navodno mističnih udruženja, i zatim postavljanjem takvih ljudi na ključna mjesta u što više segmenata društva ciljanog naroda. To je Ilire dovelo u najnepovoljniji položaj, pošto su obje moguće varijante geostrategije monoteističke hipnoze ("bogom" te "satanom") uzurpirali italski odnosno germanski geostratezi, pa Iliri od tad bivaju rastrgani između pobornikâ lažnih ideologija "dobra" ("religije") i "zla" ("ateizma") u svojim redovima. S druge strane, Itali i Germani nemaju takvih dilema: dok je kod prvih dominantna polutajna institucija Crkva kao nosilac geostrategije prevare - "dobrom", kod drugih to je tajna institucija Iluminati koja iznosi svoju geostrategiju prevare - "zlom". Iliri tako u novije istorijsko doba (od kraja Srednjeg vijeka) najviše stradavaju u međusobnom sukobljavanju upravo ideologijâ, odnosno "religije" nasuprot "ateizmu" - pošto ne shvataju da su to tek imaginarni koncepti krajnje i hipnotički (ritualima) izobličeni u korist geostrategije neprijatelja a u službi dominacije tj. porobljavanja i pljačke resursa (danas manifestirane kao "razmjena dobara" za cent-na-dolar). Iz navedenih razloga se Germani, Itali i Iliri ne smiju strateški ujedinjavati (miješati na strateški bitnom nivou) pošto to uvijek završi geostrateški izuzetno loše po najmanje jednu od te tri drevne kulture i civilizacijski je vraća vijekovima unazad. Da je gore navedena jednostavna istina tačna, govori i to što su geostratezi naših germanskih i romanskih neprijatelja za svoj najnoviji krvavi pir nad Ilirima odabrali upravo antičku geotaktiku Zavadi-pa-vladaj i za istu angažovali arheologa za Rimljane i Ilire Hitchnera. Pri tom oni igraju na vrlo jednostavnu kartu: već postojeće psihološke izdijeljenosti koju su Ilirima nametnuli Rimljani - vještačkom podjelom na "Srbe" (izv.lat. sluge), "Hrvate" (izv.lat. kreteni) i "Bosance" (izv.lat. goveda) odnosno "Bošnjake" (izv.tur. fukara), i koju kartu dodatno pojačavaju podgrijavanjem lažne mržnje putem medija a prije toga i zločina poput onih u Vukovaru i Srebrenici (izveden po istoj okultnoj matrici kao npr. SS-ov masakr đaka u Kragujevcu) za koje su najodgovornije germanske obavještajne službe i njihovi kvislinzi i gdje su glavni izvršioci zvjerstava bili legionari/plaćenici. Od ostalih primjera činjenice da germanski neprijatelj dobro zna koji su mu aspekti neše kontrageostrategije najopasniji (dakle za nas najkorisniji), vrijedi pomenuti zabranu same riječi Ilir od strane Austro-Ugarskog okupatora. I što se savremene nauke tiče, ona je danas takođe saglasna da su naši narodi ustvari Iliri te da se nisu niotkud doselili - što je tako razobličeno kao još jedna sistematska podvala s ciljem oduzimanja nam istorijskog prava na teritoriju i resurse. Odlikovani je zaslužan i svojim neumornim zalaganjem za oslanjanje na sopstvene snage, u čemu nailazi na prepreke i podmetanja kvislinga". (detaljno)

13 juni 2015

9 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo NjV izdao najoštrije upozorenje ikad, za mogućnost terorističkog napada - slijed nevjerovatnih događaja filmskom brzinom: "papine" posjete u subotu, zatim posjete jezuitskog generala Allena eksperta za CIA "terorizam" odmah u ponedjeljak, potom sjednice kolonijalnog organa "PIC" u srijedu-četvrtak, kao i kapitulacije EU-i zakazane potpisivanjem komada papira od strane neovlaštenih osoba u ulozi "opijenih indijanskih poglavica" u četvrtak, kao i kulminacije u vidu još jednog ritualnog susreta (kao kad je ubijan ambasador Stevens) kolonije BiH i Izraela u petak - su do sad najočitija indikacija ikad da slijedi "TERORISTIČI NAPAD" U BOSNI (BiH) odnosno likvidacije a moguće i samog NjV-a radi otimačine njegovih fundamentalnih naučnih otkrića i patenata pošto je na "njegov" (naručen u Zavidovićima kao rodnom mjestu NjV-a) "tron" papa ritualno "posrao". Sve podsjeća na već toliko puta viđen scenario po dizajnu odnosno u izvedbi CIA-e radi zaokruživanja Projekta kolonizacije blitzkriegom - "na prepad" dok se svi spremaju na godišnje odmore da se prašina lakše slegne | HM: ‪#‎pope‬ Sat visit, ‪#‎Jesuit‬-peon Gen Allen Mon visit, Thu capitulation to ‪#‎EU‬, Fri ritual soccer game BiH-Israel = CIA terror attack coming ...as ‪#‎falseflag‬ to finalize Biden's colonization, kill ‪#‎Omerbashich‬ to steal his discoveries (TWITTER). (detaljno)

9 juni 2015

8 juni 2015

8 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo pred sutrašnji tj. ovosedmični sastanak kolonijalnog organa "PIC" u Sarajevu, pozvao članove tog organa da "poslušaju svoju savjest (ako je imaju), okončaju kolonijalnu upravu i posljednji apartheid režim na svijetu te predaju Bosnu (BiH) nazad pod suverenitet NjV-a gdje i pripada po međunarodnom pravu i pravdi".

8 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo objavio zvaničan stav povodom tzv. Njemačko-britanske inicijative za Bosnu (BiH): "To je izuzetno štetna inicijativa koja nije u interesu ni našeg naroda niti Krune".

8 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Heinza Fischera predsjednika Austrije, radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje tj. "predlaganjem" veleizdajniku Ivaniću (dokazanom kriminalcu ucijenjenom presudom za kriminal) Mladenu da se tzv. Ugovor o granici kolonije BiH i Crne Gore (međunarodnopravno očito nelegalan i nelegitiman) što prije potpiše tj. već 27.8.2015, a što je taj izdajnik odmah objeručke prihvatio, u toj očito režiranoj predstavi za olakšavanje izdaje pod maskom "međunarodne kooperativnosti". Ovo samo pokazuje koliko se Austrija boji uskrsnuća naše Kraljevine nakon što je Kralj obećao tužiti Austriju za kolonijalne reparacije od 1878-1914 u iznosu od 1100 milijardi Eura, u tužbi koju je nemoguće izgubiti pošto je Austro-Ugarska (kojoj je Austrija pravna nasljednica) sama tada proglasila aneksiju (misleći da će im carevina trajati vječno), pa se aneksijom tj. na identičan način pokušavaju izvući i sad od plaćanja onog što su nam dužni." (detaljno)

8 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata i državnim neprijateljem Ernsta Reichela njemačkog izaslanika za Balkan i člana PIC-a, radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja u ulozi člana kolonijalnog organa uzurpacije "PIC", dogovorima o "pristupanju EU" (aneksiji ukoliko bi Bosna ušla u EU kao BiH tj. u statusu kolonije) sa entitetskim premijerom (Novalićem) koji je za to nenadležan pošto je to pitanje iz domena vanjskog suvereniteta. Ovim dotični pokušava pred sutrašnji sastanak tzv. PIC-a, a za očito kolonijalne interese svoje geopolitičke osovine, stvoriti lažni utisak da za inicijativu njegove osovine ("njemačko-britansku") postoji "podrška domaćih" a očito je da ne postoji." (detaljno)

4 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo obaviješten: ritualna posjeta jezuitskog ludaka i rimskog pljačkaša "pape Francisa" (kom peta kolona preko medija tepa sa "Franjo" da vam što niže spuste instinkt kao prirodni gard) Bordžijinom Sefardistanu (kog neki greškom zovu Sarajevo) je ustvari tek dio glavnog rituala - u kom na isti dan tj. 6/6 i dan nakon, 7/6, u ženevskom Large Hadron Collideru (najvećem razbijaču čestica na svijetu) treba da se desi novo falsifikovanje naučne istorije - lažiranje otkrića koje bi zamijenilo istrošenu bajku "Velikog praska" (eng. Bing Bang) rimo-katoličkog svećenika Lemaitrea (da, u svijetu sa preko 65% ateista nauku vam kreiraju - popovi!), i istovremeno "dokazala netačnost" fundamentalnog naučnog otkrića dr. Omerbašića - iako je ono očito tačno pošto su u pitanju jednačine odnosno dokaz je egzaktan. Dakle, bizarnost jezuitske stoke je uistinu neprevaziđena: nikad se na svijetu nije ništo slično pojavilo kao što su intelektualno inferiorni žabarski imbecili gladni moći pod svaku cijenu, radi čega (ne, to ne rade "za vaše dobro", niti zato što su "ljudi zli pa ih treba kontrolisati"!) čovječanstvo periodično istrebljuju, bacaju u okove Mračnog doba, smišljaju naučne dogme(!), vrše nepojmljiva masovna zvjerstva čak i nad djecom, recikliraju imperije, itd. - i to sve rade jednom tako bezazlenom čovječanstvu - zajednici ljudi kojih, po podacima UN-a, 95% nikad ne napuste opštinu u kojoj su se rodili tj. u njoj i umru! Pa koga se onda tu treba bojati, i ko je zapravo - praktično jedina opasnost za čovječanstvo? | HM tipped off: new Jesuit forgery at ‪#‎LHC‬ Geneva to replace their ‪#‎BigBang‬ con, "disprove" ‪#‎Omerbashich‬ ritually as "pope" visits BiH on 6/6 (TWITTER). (detaljno)

4 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo, pred nelegalni dolazak "pape Francisa" 6.6.2015 u Sarajevo kao glavni grad neproglašenog protektorata (međunarodnopravno kolonije) Bosne i Hercegovine (gdje je u saradnji sa kvislinzima lažiranjem opštenarodne i političke podrške svojoj očito bespravnoj uzurpaciji suvereniteta pokušao izdejstvovati produžetak te uzurpacije radi novog rentanja Bosne stranim interesima), donio odluku o proglašenju Tropolja za novi glavni grad zemlje bez obzira na njen službeni naziv. Odlukom je prestao status glavnog grada monarhije (i inače) za Jajce, odnosno glavnog grada protektorata (i inače) za Sarajevo. (detaljno)

3 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata, ratnim zločincem i državnim neprijateljem, Johna R. Allena jezuitskog pijuna-generala OS SAD-a, radi "dokazanih globalnih zlodjela: ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti, direktne umiješanosti u masovna ubistva preko milion civila Iraka, a sve u interesu države Vatikan i njenog apsolutnog monarha i njegovih bolesnih ideja. Posebno značajno je što tog penzionisanog oficira papisti žele dotegljiti u papističku koloniju "BiH" odmah uz željenu posjetu njegovog stvarnog suverena, apsolutnog monarha države Vatikan, radi lažnog utiska da i Predsjednik SAD-a priznaje tog monarha za svog suverena pošto je Predsjednik imenovao dotičnog za svog specijalnog međunarodnog izaslanika doslovno da bi ga se otarasio. Dotični je naime odani kadar jezuitskog kvislinga Johna Kerryja." (detaljno)

2 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo u dodatku na lica ranije proglašena: Zvizdić Denis, Osmanović Adil, Crnadak Igor, Mektić Dragan,proglasio lica: Bevanda Vjekoslav, Šarović Mirko, Grubeša Josip, Matanović Slavko, Marina Pendeš, Borovac Semiha (cjelokupan sadašnji sastav tzv. VM), državnim neprijateljima, veleizdajnicima i kvislinzima, jer su "kao članovi međunarodnopravno nelegalnog tijela za maskiranje kolonijalizma tzv. Vijeća ministara (VM), u kom nema istinskih ministara već delegata partija koje izbore namještaju pa tako ni VM ne predstavlja narod nego strane interese, nakon zabrana NjV-a formirali tijela za provođenje nevažećeg Ugovora sa Vatikanom, kao i za izradu dokumentacije "koordinacijskog mehanizma za pristupanje EU" (lažnog suverena). Bosna (BiH) nije član EU niti postoji na referendumu iskazana volja naroda za članstvo niti saglasnost suverena, pa svako diskutiranje i pregovaranje sa predstavnicima EU o pitanjima prenosa ili odricanja od punog ili dijela našeg suvereniteta na stranu vladu ili vlade, predstavlja pregovaranje o uslovima abdikacije Kralja. Tim postupcima dotični (pažljivo izabrani izdajnici) su najavili namjeru izvođenja DRŽAVNOG UDARA, te su izdali zemlju, naroda i suverena direktnim kršenjem Odluke o zabrani prenosa suvereniteta od 15.4.2015. Takva veleizdaja u pokušaju bi, pod okriljem strašnog mraka cenzure medija pod Operacijom Ptica rugalica CIA-e, za rezultat imala međunarodnopravno-lažno davanje alibija od strane kolonijalih marioneta iz "Vijeća ministara", za nastavak (falsifikovanje "produžetka dozvole") kolonijalizma u neproglašenom internacionalnom protektoratu "BiH" kao zadnjem preostalom apartheid režimu na svijetu, ali sada u okviru lažne države "Evropska Unija" čija primarna namjena je pljačka sirovina i dr. resursa zemalja čiji kvislinzi potpišu aneksiju svojih zemalja u tu Uniju." (detaljno)

2 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Sanjina Bogunića tužioca "Kantonalnog tužilaštva Sarajevo", državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao tužilac "kantonalnog tužilaštva u Sarajevu", javnosti opštepoznatog kao jedna od najkorumpiranijih institucija u papskoj koloniji BiH (pod 6 rimo-katoličkih guvernera sa apsolutnim ovlastima), bespravno zatražio lišenje slobode za našeg Viteza Edina pl. Arslanagića. Kraljevsku Kompaniju Bosnalijek, koja je ponos nacije, naš Vitez pl. Arslanagić kao direktor odnosno generalni menadžer, spasio je od nasilnog preuzimanja (eng. hostile takeover) od strane više inostranih uključujući i moćne američke farmaceutske kompanije, za šta plaća visoku cijenu." (detaljno)

2 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Huseina Delalića sudiju "Kantonalnog suda u Sarajevu", državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao sudija "kantonalnog suda u Sarajevu", javnosti opštepoznatog kao jedna od najkorumpiranijih institucija u papskoj koloniji BiH (pod 6 rimo-katoličkih guvernera sa apsolutnim ovlastima), bespravno naredio lišenje slobode za našeg Viteza Edina pl. Arslanagića. Kraljevsku Kompaniju Bosnalijek, koja je ponos nacije, naš Vitez pl. Arslanagić kao direktor odnosno generalni menadžer, spasio je od nasilnog preuzimanja (eng. hostile takeover) od strane više inostranih uključujući i moćne američke farmaceutske kompanije, za šta plaća visoku cijenu." (detaljno)

2 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo temeljem člana 30 Akta o konstituisanju Kraljevine Bosne i dr. zakonskih akata odnosno odluka, oduzeo Orden Bosanskog Viteza 1. reda te time i titulu i plemićka prava Fatmiru Alispahiću, radi "ponovljene javne podrške dolasku u Bosnu (BiH) 6.6.2015 "pape Francisa" u ulozi uzurpatora našeg suvereniteta, a koju je posjetu NjV zabranio kao očit (ritualan) pokušaj ozvaničenja te uzurpacije lažnim priznavanjem apsolutnog monarha države Vatikan od strane našeg naroda za svog suverena aklamacijom. Ritual uključuje između ostalog i jasnu simboliku, poput drvene stolice izrađene u obliku prijestolja i to posebno naručene od stolara (što je zanimanje navodnog Isusa Krista) u Zavidovićima (što je rodno mjesto NjV-a), itd." (detaljno)

2 juni 2015

1 juni 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Mirsada Ćemana predsjednika "Ustavnog suda BiH", državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao rukovodilac "Ustavnog suda BiH" koji je očito kolonijalni organ (u kom sude strani državljani), u izjavi za medije 1.6.2015 obmanuo javnost da se odluke ustavnog suda moraju poštovati, što nije istina u kolonijama i neproglašenim protektoratima kao "BiH" gdje se odluke takvih sudova poštuju na principu dobrovoljnosti. Takav sud ima status ad hoc arbitraže čije odluke trebaju poštovati samo strane koje prihvate jurisdikciju takvog suda u pojedinom predmetu, a time i suverenitet suverena stranca-sudije, koji presuđuje isključivo u interesu svog suverena. Prihvatanje jurisdikcije takvog (suštinski stranog) suda znači odricanje od (bilo teritorijalnog ili vanjskog) suvereniteta po istom principu međunarodnog pravnog poretka po kom su se npr. sjevernoamerički starosjedioci odrekli svog suvereniteta u korist SAD." (detaljno)

31 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio APSOLUTNU MONARHIJU do uvođenja parlamentarne, te vanredno stanje. Tom prilikom NjV potcrtao važnost odredbi o zabrani dolaska, te ponovo zabranio dolazak u Bosnu (BiH) apsolutnom monarhu Kraljevine Vatikan kojim taj inostrani monarh svoju međunarodnopravno nelegitimnu uzurpaciju našeg suvereniteta namjerava predati Evropskoj Uniji ili njenoj nasljednici ili trećoj strani, lažnom preskripcijom (prešutnom saglasnošću, ali kolonijalne uprave u ulozi lažnog suverena koja bi da dočekom lažno u naše ime lažno i legitimira tog monarha-uzurpatora kao suverena Bosne (BiH)), odnosno raskinuti kontinuitet Bosne (BiH) sa srednjovjekovnom državom Bosnom obnovljen 2010 u nadi da će tako izbjeći obavezu plaćanja kolonijalnih i dr. reparacija u današnjoj vrijednosti od više milijardi Eura. (detaljno)

31 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio BNTV i FaceTV kvislinškim medijima, jer su "lokalni mediji koji zagovaraju, kao da su naši, geopolitičke interese strane vlade - države Vatikan i njenog apsolutnog monarha tzv. pape kao uzurpatora našeg suvereniteta vijekovima temeljem lažnog rojalističkog testamenta i putem 6 uvijek rimo-katoličkih guvernera sa apsolutističkim ovlastima koje mogu a ne moraju koristiti i koje ne koriste čime su proizveli nestabilnost radi lakšeg kolonijalizma pljačkom naših resursa i privrede tj. dovršenja krvavog Projekta Dayton razbijanja Jugoslavije (4-te Ilirije)." (detaljno)

29 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo na osnovu međunarodnog i dr. prava donio odluku kojom se farmaceutsku kompaniju Bosnalijek d.d. Sarajevo proglašava Kraljevskom Kompanijom (K/K) (međunarodna oznaka Crown Corporation), nacionalizuje i izvodi van jurisdikcije sudova u BiH". (detaljno)

29 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio N1 TV (ekspozitura jezuitskog CNN) i Al Jazeeru Balkans ("govori London") kvislinškim medijima, jer su "kao regionalni mediji-ekspoziture Jezuita (CNN) odnosno Londona, ubačene u region da potpomognu kvislinzima u Srbiji i Bosni (BiH) u "uljudbi" ("civiliziranju"; kolonizaciji) odnosno lažiranim zajedništvom u "novoj Jugoslaviji koja samo što nije" - Bosnu (BiH) pripreme u statusu kolonije koju su prethodno podijelili, za aneksiju Hrvatskoj bez protivljenja Srbije (pod tamošnjim kvislinzima), a Srbiju predaju Karađorđevićima tj. u kandže Londona. Provode aktivnosti u sklopu operacije CIA-e "Ptica rugalica" (eng. Operation Mockingbird) kao segmentirani vid specijalnog ratovanja izmišljanjem te posebnim načinom plasiranja informacija radi oblikovanja svijesti stanovništva prvenstveno srednje dobi, pri čemu ne prezaju od igranja na sentiment titoizma i jugoslovenstva uopšte." (detaljno)

29 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo dr. Vojislava Šešelja u Velikog Vojvodu Dardanskog (Velikog Vojvodu Šumadijskog), za "neustrašivost i sposobnost u političkoj borbi, sa kojim je nadsistemski i bez obzira na režim(e) ili ideologiju/e, te svojim vrhunskim organizacionim sposobnostima i intelektualnom nadmoći držao i drži naše zajedničke neprijatelje London, Vatikan, Berlin, Beč i Washington u permanentom stanju straha i nervoze, a nakon što im nije uspjelo njegovo fizičko uklanjanje metodama Inkvizicije dok pomoću kvislinga pokušaju dovršiti kolonizaciju započetu krvavim raspadom Jugoslavije na kog su dugotrajno i presudno uticali. Ovim prvim proizvođenjem jednog autentičnog Bosanca nepokorenog duha i oštrog uma, u najviše Ilirsko plemstvo a koje se u pravima izjednačava sa Bosanskim najvišim plemstvom, mi kao jedini suveren Ilirije i svih naših zemalja, pored poštovanja za psiho-fizičke torture i medijski progon našeg Velikog Vojvode pl. Šešelja, izražavamo svoju kao i nadu Kraljevske Porodice u pomirenje i trajnu slogu bratskih plemena odnosno etničkih grupa naše drevne Ilirske civilizacije, koja ovim prostorom suvereno vlada preko tri milenija i koja ne bi mogla niti može opstati bez vođa poput našeg ilirskog “Spartaka” – Velikog Vojvode pl. Šešelja. Ovim proizvođenjem ne izražavamo teritorijalne pretenzije na Srbiju više od onog što nam pripada po međunarodnom privatnom i dr. međunarodnim pravima ili po našem dinastičkom pravu". (detaljno)

29 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Edina Arslanagića (politički uklonjenog od strane kvislinga) direktora Bosnalijek d.d., Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "uzdizanje Bosnalijeka na nivo svjetskog giganta farmaceutske industrije (što je s obzirom na kolonijalnu okupaciju uporedivo sa nekadašnjim uspjehom Emerika Bluma u Energoinvestu), kao i za sabotiranje finansijskih interesa Vatikana sprečavanjem američkih korporacija (jezuitski kapital) da Bosnalijek preotmu najčešće ilegalnim agresivnim metodama (eng. hostile takeover). NjV izrazio svoju i podršku Kraljevske Porodice za bol i poniženja koja pod volšebnim izgovorima poput "zloupotrebe budžeta kompanije na putovanja" neprijatelj nanosi našem Vitezu pl. Arslanagiću i njegovoj porodici u pokušaju da ih psihičkim pritiskom slome i obeshrabre. NjV izrazio i posebno zadovoljstvo plemićkim držanjem našeg Viteza pl. Arslanagića i njegove porodice tokom tog progona od strane kolonijalne pljačkaško-banditske uprave na čelu sa kolonijalnim organom "Tužilaštvo BiH" pod podivljalim izdajnikom Salihovićem Goranom koji je pod kontrolom jezuitskih agenata iz uzurpirane Ambasade SAD-a u Sarajevu te provatikanskog dijela obavještajnog sektora sada već fašističke Hrvatske (sa otvorenom fašistkinjom na čelu)".

28 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Gorana Zubca direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "hrabro pružanje otpora kolonizatoru u vrlo teškim uslovima opšte oružane opasnosti, odbijanjem februara 2014 da u funkciji direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zaštiti tzv. Predsjedništvo BiH - najviši organ i simbol kolonijalne uprave u Vatikanovoj koloniji BiH kao jedinoj preostaloj koloniji i apartheid režimu u svijetu, u kojoj naš narod već 2 decenije pati pod 6 (uvijek rimo-katoličkih) stranih guvernera sa apsolutističkim ovlastima vicekralja i gdje rimo-katolička manjina uzurpira teritorijalni suverenitet (sve najvažnije resore) na pola kolonije kao i na nacionalnom nivou. Svaki direktan otpor, kao u primjeru pl. Zubca sabotažom, iskazan prema kolonijalizmu kao najcrnjem od svih režima koje svijet poznaje, jest sveta obaveza svakog čovjeka bilo gdje da se nalazio/la. Tom prilikom NjV je iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "psihičku bol i prijetnje sudske prisile kojima je naš Vitez pl. Zubac radi takvog svog vrhunski hrabrog zalaganja za koje je bio svjestan da bi mogao biti sankcionisan a što se i desilo u kolonijalnoj lakrdiji "Sud BiH", bio i jeste podvrgnut od strane kolonijalnog nenarodnog režima, njegovog pravosuđa i medija.".

28 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo pomilovao Gorana Zubca direktora Agencije za istrage i zaštitu SIPA, kao nevino osuđenog od strane kolonijalnog režima za najhrabriji patriotski čin, odbijanja zaštite od uništenja tzv. predsjedništvu kao najvećem simbolu kolonijalizma - međunarodnopravno najgnusnijeg oblika pokore i neprijateljstva između narodâ, zemalja i geopolitičkih interesa. (detaljno)

24 maj 2015

Kraljevska pretenzija je s ovom odlukom međunarodnopravno potpuno i pravilno postavljena, a narod i narodni predstavnici sa ovlastima teritorijalnih suverena kao i akademska zajednica pravilno obaviješteni o postojanju Pretenzije. Stoga prestaje potreba za javnim i dr. prigovorima NjV-a na uzurpiranje suvereniteta na Bosnu. Odlukom se još i podsjeća međunarodnu zajednicu na obavezu osiguranja uslovâ za nacionalni konsenzus pomirenja i prenos kraljevskog prerogativa. (detaljno)

20 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo donio Trajni nalog-odluku za sprečavanje posjeta tzv. pape Bosni (BiH), radi "kršenja mjere zabrane posjete Bosni (BiH) koju je mjeru izrekao suveren, kojom se naređuje svim službama za zaštitu i javnu sigurnost, srodnim organima i ostalim organizovanim oblicima zaštite interesâ naroda i suverena primjenom standardnih mjera zaštite i sigurnosti, da svim sredstvima spriječe kakvu posjetu bilo kog tzv. pape Bosni (BiH). Pomenuti i dr. subjekti pružanja zaštite i sigurnosti dužni su sprovesti odredbe ovog naloga-odluke bespogovorno, ne obazirući se pri tom na bilo čije i bilo koje interese osim naroda i suverena, i bez obzira postoji li naredba neposrednog rukovodioca ili kakvog organa teritorijalne vlasti za početak izvršenja ovog naloga-odluke. Sve mjere i aktivnosti poduzete po ovom nalogu-odluci smatraće se nadsistemskim, i neće podlijegati kakvoj zakonskoj ili nadsistemskoj odgovornosti, a svi njeni neposredni izvršioci i njihovi rukovodioci apriori uživaju instrument milosti i zastare u gonjenju i osuđivanju. Po uspješnoj primjeni odredbi ovog naloga-odluke svi neposredni izvršioci automatski stiču plemićki rang viteza, neposredni rukovodioci viši rang nižeg plemstva, a neposredni najviši rukovodioci rang višeg plemstva u zavisnosti od uloge u taktičkom planiranju izvršenja. Tzv. papa poziva se da se povinuje suverenitetu potpisanog suverena Bosne (BiH), i da kao samodeklarisani humanista odustane od posjete/â tj. spriječi neželjene posljedice u ovoj međunarodnopravno legitimnoj samoodbrani naroda i suverena od pravno neodržive situacije u kojoj bi tzv. papa dolaskom i nakon postavljenog pravnog zahtjeva suverena na suverenitet, lažirao legalizaciju uzurpacije suvereniteta uz pomoć kvislingâ u ime naroda, te time i nastavak dejtonskog pakla uz rentanje Bosne novim "investitorima" a zapravo pljačkašima." (detaljno)

19 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo donio Odluku o preuzimanju međunarodnih ovlasti, aktivnosti i odnosâ Bosne (BiH), radi "značajnog broja kvislingâ u organima kolonijalne vlasti, te usljed očigledne neposredne opasnosti od gubitka naših teritorijalnog mora i kopna", a kojom je odlukom prekinuo odnose Bosne (BiH) sa svim zemljama i međunarodnim i inostranim organizacijama i dr. pravnim licima, te preuzeo sva svoja međunarodnopravno zagarantovana prava a napose ona u međunarodnim odnosima i aktivnostima, i kojom odlukom je postao jedini ovlašten da u tim odnosima ratifikuje". (detaljno)

18 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Šefika Džaferovića predsjedavajućeg donjeg doma kolonijalnog "parlamenta" (tzv. parlamentarne skupštine - ni parlament ni skupština), dodatno u odnosu na ranije proglašenje Državnim neprijateljem od 27.4.2015, još i veleizdajnikom i kvislingom, jer je "kao vođa delegacije lažnog parlamenta (u funkciji maskiranja kolonijalizma), na zasjedanju NATO pakta u Budimpešti neovlašteno zastupao narod i zemlju lažno izrazivši želju naroda za pristupanjem tom paktu, iako je visokom funkcijom koju obnaša upoznat sa činjenicom da ne postoji takva volja naroda izražena na referendumu, niti postoji saglasnost suverena za takvo pristupanje, a kojim je lažima i lažnim predstavljanjem direktno prekršio Odluku o zabrani prenosa suvereniteta od 15.4.2015." (detaljno)

17 maj 2015

16 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Maureen Cormack (tzv.) ambasadora SAD-a, radi "Dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, gdje je sa svojim nadređenim predsjednikom SAD-a Barackom Obamom i njegovm jezuitskim mentorima organizovala i planirala pokušaj atentata na dr. Omerbašića pod izgovorom "povratka Kraljevine" (ali što se ne radi tako što - zaboravite obavijestiti pretendenta), za šta je dotegljena i specijalna jedinica Marinaca. Ubistvo je planirano da se desi ritualno tj. u sklopu posjete rimskog "pape" Sarajevu 6/6 za kog je ni manje ni više nego u Zavidovićima (rodnom mjestu dr. Omerbašića) naručena, od tamošnjeg stolara (što je bilo zanimanje "Isusa Krista") drvena stolica nalik tronu s namjerom da istu, a s njom simbolički i suverenitet ubijenog dr. Omerbašića prenesu (vrate) na uzurpatora "papu". Dotična se tokom svog boravka jedva suzdržavala da ne prekrši volju dr. Omerbašića kao punopravnog suverena, kako ne bi ugrozila svoj pravni status poželjne osobe, dok je istovremeno na sve načine djelovala protiv te volje npr. najprimitivnijim i krajnje nediplomatskim uvredama Velikog Vojvode Dodika koji je, osim što uživa podršku NjV-a, i nosilac teritorijalnog suvereniteta na polovini Bosne (BiH). Dr. Omerbašić je ujedno naredio jedinici Marinaca da kao i sve druge inostrane oružane snage odmah napuste Bosnu (BiH). Dr. Omerbašić obaviješten i da su Jezuiti uspjeli podvaliti ovaj scenario pokušaja regicida najneinteligentnijim među Srbima, kao "proročanstvo popa Gavrila (VIDEO) o dolazećem Srbinu-Caru Rusije - čim svrgnu Nemanjića koji je postao kralj po matrilinealnoj liniji" - ili nešto slično ali ko bi raspetljao sav taj nonsens. Valjda misle na, jelte, dr. Omerbašića - ali koji ne samo da nije po ženskoj strani Nemanjić, već nije Nemanjić nikako tj. Omerbašići su nasljednici prava Nemanjića ali nisu potomci Nemanje već Jakšića (udajom za Brankoviće kao zadnje Nemanjiće). Dr. Omerbašić obaviješten i da su Jezuiti bili planirali iskoristiti američke vojnike ("Rimljane današnjice") da pred dolazak "pape" likvidiraju dr. Omerbašića u iščašenom ritualu-reprizi od strane rimskih legija "dok čovječanstvu pred nosom kradu njegova fundamentalna naučna otkrića" kao u slučaju pogubljenja Arhimeda koji se takođe odbio pokoriti (Rimljanima) a napravio je najvažnija naučna otkrića i izume svog doba kao i dr. Omerbašić danas." (detaljno)

16 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Vuka Draškovića bivšeg ministra vanjskih poslova Srbije, radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja javnim veličanjem 15.5.2015 lika i djela ratnog zločinca Draže Mihailovića, gdje je iskazao prezir prema žrtvama fašista i njihovih kvislinga kao što je nesumnjivo bio Mihailović, vrijeđajući pri tom zdravu logiku i intelekt svakog mislećeg čovjeka. Nedjelo dotičnog je posebno teško s obzirom na masovnost, rasprostranjenost, okrutnost i dugotrajnost masovnih zločina četničkih jedinica pod komandom ratnog zločinca Mihailovića na prostoru Bosne (BiH) ali i Srbije. Posebno je indikativno da tzv. presuda kojom se taj zločinac rehabilituje nije bila donesena ni u jednom prethodnom poretku iako je Srbija deceniju i po imala zdravije višestranačko političko uređenje bez značajne zavisnosti od MMF-a koje je završilo u današnjem totalitarizmu (npr. cenzuri), te se desilo u režimu pod predsjednikom i premijerom te zemlje koji su otvoreno četnici i od kojih je najmanje jedan (premijer) javno tokom rata 1992-1995 zagovarao nacističke odmazde poput "100 muslimana za jednog Srbina", i za najmanje jednog (predsjednika) postoje dokazi o izvršenju ratnih zločina u Hrvatskoj (link zabranjen na Facebooku) ali koje radi ostvarenja vlastitih kratkoročnih geostrateških ciljeva skriva Vlada SAD-a u jednoj od najsramnijih epizoda istorije diplomatije te zemlje - što je najbolji dokaz strateške pogreške tolerisanja Jezuita, njihovih legija (SS, Ustaše, Četnici i dr.) i njihovih agenata (kao podanikâ isključivo pape kog smatraju svojim jedinim suverenom) u bilo čijoj diplomatiji, a koji koriste svaku priliku za zadavanje novih udaraca i destabilizaciju anglo-saksonske civilizacije sve većim i okrutnijim ratovima i sl. manje ili više javnim metodama još otkako joj je Elizabetha I u XVI vijeku pokorila rimo-katoličku civilizacija geostrateški i legitimno, potapanjem invazionističke(!) a tada jedine super-sile - Španske flote. Pomenuti zločini kao i ponašanje Draškovića i dr. koji su učestvovali u donošenju tzv. presude, a koji svoje ideološke motive neće ili nisu u stanju potčiniti geostrateškim te bi da radi ličnih interesa i apstraktnog pomirenja (omiljenog sofizma Rimo-katoličke Crkve, uz milenijsku floskulu za naivne - o ekumenizmu, i dr.) rizikuju blaćenje cijele Srbije i razvodnjavanje njene svijetle uloge pobjednice u II svjetskom ratu, najbolja su potvrda da i pomenuta presuda, donesena u stilu u kom su i Hitlerovi sudovi presuđivali po osnovu "rasnih zakona" tj. bez imalo osjećaja za žrtvu, pripada mračnom dijelu istorije Srbije te da kao takva ne može dugo ostati na snazi u budućim režimima tolerancije i istinskih demokratskih vrijednosti. Naprosto, geopolitička istorija Rimo-katoličke Crkve jeste istorija zla i sponzorisanja zla na Zemlji iz pomenutih geostrateških motiva, samo što za razliku od II svjetskog rata kad su ritualna masovna zvjerstva bila javna poput masakra đaka u Kragujevcu, danas se okultna ritualna takva zlodjela odvijaju prikriveno (podmećući krivicu drugima) npr. u Srebrenici, ili u manjim razmjerama npr. obaranje helikoptera u Srbiji 13.3.2015." (detaljno)

13 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Vitalyja Churkina, ambasadora Rusije u UN, Ordenom Kralja Tvrtka Bosanskog, I reda kao najvišim odlikovanjem koje se dodjeljuje licima koja nisu rođena u Bosni, za "hrabro raskrinkavanje i osudu uloge Ujedinjenih Nacija odnosno Vatikanove kancelarije kolonijalne uprave "OHR" u Bosni (BiH) i eksplicitno označavanje BiH kao neproglašenog protektorata (međunarodnopravno: kolonije) uz isticanje da "moraju postojati praktični koraci za ukidanje protektorata koji je vrijeđanje suvereniteta zemlje" što je zvaničan stav Rusije kao jedne od pet veto-sila garanata svjetskog pravnog poretka i Internacionalnog prava UN-a kao trenutno važećeg okvira tog poretka. Stav je iznijet u oštroj kritici godišnjeg obraćanja Savjetu bezbjednosti UN-a rimo-katoličkog guvernera Bosne (BiH) sa apsolutističkim ovlastima vicekralja u ime rimskog pape kao uzurpatora suvereniteta po osnovu lažnog testamenta princeze Kosača koja nije bila niti je mogla biti suveren ili regent Bosne." (detaljno)

13 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Vinka Puljića "kardinala u Rimo-katoličkoj Crkvi", državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao najviši predstavnik Rimo-katoličke Crkve u Bosni (BiH), koja je primarno geopolitička organizacija sa sjedištem u stranoj zemlji i pod suverenitetom apsolutnog monarha-stranca tzv. pape, nastavio i nakon zabrane raditi na organizovanju međunarodnopravno nelegalne i nelegitimne posjete svog stranog suverena Sarajevu 2015. Glavni tj. geopolitički razlog posjete jest potvrđivanje odanosti kolonije "papi" kao njenom stranom suverenu-uzurpatoru čija uzurpacija se temelji na lažnom testamentu princeze Kosača kojom Bosnu ostavlja "papi". Kao supruga predzadnjeg kralja iz ugašene dinastije Kotromanića, ova princeza očito nije imala nikakvih prava na suverenitet tj. raspolaganje Bosnom (BiH), tim prije što su joj djeca zasigurno pogubljena zajedno sa ostalim Kotromanićima. Jedini razlog održavanja mita o tome da su joj djeca nekim čudom preživjela je u omogućavanje održanja uzurpacije, pošto običajno pravo rimo-katoličkih dinastija dopušta i da kraljica-majka maloljetnog prijestolonasljednika bude regent sve dok su joj djeca maloljetna. Da je Crkva priznala da su i njena djeca ubijena izgubila bi i pravo na uzurpaciju Bosne, pa je umjesto toga izgradila mit da su djeca preživjela i čak odgojena na turskim dvorovima što je očito nonsens (Otomani su istrijebili dinastiju pa je nelogično da bi poštedili - nasljednike krune koji bi dinastiju produžili)." (detaljno)

10 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Emira Suljagića "zamjenika ministra odbrane BiH", državnim neprijateljem, veleizdajnikom i kvislingom, jer je "kao član kvislinškog tijela za prikrivanje kolonijalizma "Vijeće ministara BiH" i vođa delegacije u Briselu 7.5.2015 (tek naoko suvišnim) zaklinjanjem na lojalnost NATO-u u kom Bosna (BiH) nije član niti postoji na referendumu iskazana volja naroda za članstvo niti saglasnost suverena, te diskutiranjem i pregovaranjem sa predstavnicima NATO pakta o pitanjima prenosa ili odricanja od punog ili dijela našeg suvereniteta na stranu vladu ili vlade, tj. pregovarajući o uslovima abdikacije Kralja, izdao volju naroda i suverena direktnim kršenjem Odluke o zabrani prenosa suvereniteta od 15.04.2015. Pored toga, dotični putem medija nerijetko širi paniku u javnosti o "neposrednoj opasnosti od genocida", kao očito sastavni dio informacionog specijalnog ratovanja NATO pakta s krajnjim ciljem pokoravanja defetizmom. Svojim najnovijim potezom dotični je omogućio NATO paktu da i on zloupotrijebi incident u Zvorniku od 27.4.2015 i pokušaj zloupotrebe istog od strane jezuitskog (lažno četničkog) rukovodstva Srbije, tako da se NATO pojavi u ulozi "zaštitnika" i "spasitelja" muslimana kojima "očito prijeti genocid iz zle Srbije", pa se radilo o klasičnoj geostrateškoj mišolovci u kojoj i "mačor" i "sir na mišolovci" imaju istog vlasnika u čije šake se nastoji utjerati muslimane. Činjenica je naime da NATO kao i svaka druga vojna sila želi ovdašnje muslimane u svojim redovima isključivo radi "demografskog poravnanja" tj. kao topovsko meso (floskula o "bosanskim junacima koji su bili najcjenjeniji ratnici u tuđim vojskama")." (detaljno)

9 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo povodom Dana pobjede nad fašizmom, odlikovao Raifa Dizdarevića najvišim odlikovanjem, Ordenom Heroja Ilirije I Reda (Imperijalnim Ordenom Heroja I Reda), za "stalnu plemenitu borbu protiv neprijateljâ Ilirije prvo kao pripadnik Pokreta otpora a potom i korištenjem ovlasti najodgovornijih funkcija u SR Bosni i Hercegovini i SFR Jugoslaviji kao i nadsistemski, čime je značajno usporio ili zaustavio ili spriječio naše zajedničke stalne geostrateške neprijatelje i njihove kvislinge da u antičkoj geotaktici Zavadi-pa-vladaj pokore ilirski prostor i ljude, te opljačkaju naše obilne prirodne, ljudske i dr. resurse. Primjer uspješnog kontrageostrateškog djelovanja odlikovanog je njegovo slamanje - s funkcije Predsjedavajućeg Predsjedništva SFRJ - plana kvislinga da u interesu geopolitičke osovine Berlin-Vatikan eskaliraju 1988/89 situaciju na Kosovu kao mikrogeopolitičkom žarištu, u nasilje nepredvidljivih razmjera koje je trebalo poslužiti kao katalizator destabilizacije cijelog prostora te njegovog komadanja. Taj čin odlikovanog je obeshrabrio secesionizam i znatno usporio raspad SFRJ, omogućivši daljne korake i mjere ka očuvanju cjelovitosti našeg ilirskog prostora kao takvog bez obzira na političke okolnosti. Kao neutralna miroljubiva zemlja, SFR Jugoslavija (Treća Ilirija) je vječna kost u grlu usljed naših nepresušnih prirodnih i dr. resursa i potencijala te geopolitičkog položaja. Pored resursa, geografija kao faktor koji ostaje nepromjenjiv milionima godina definira geopolitičke interese i mete osvajača: Egipat, Arabija, Sirija, Babilonija, Perzija, Ilirija... su vječne mete, a njihovi resursi stalni ciljevi." (detaljno)

8 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Johannesa Hahna komesara za evropsku politiku komšiluka i pregovore o proširenju, radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, otvorenim zagovaranjem "pristupanja BiH u EU" tokom posjete kvislingu Crnadak Igoru 8.5.2015, a što s obzirom na status Bosne kao kolonije tj. neproglašenog protektorata (pod stranim guvernerom Rimo-katolikom sa apsolutnim ovlastima vicekralja bez obzira da li se koriste ili ne) predstavlja zagovaranje aneksije po uzoru na onu Austro-Ugarske. Dotični, koji je uz to i Austrijanac, je i čestitao kvislinzima iskazivanje lojalnosti EU (pisanom zakletvom), iako Bosna (BiH) nije član EU niti postoji na referendumu iskazana volja naroda za članstvo niti saglasnost suverenog kralja, obećavši pri tom kvislinškom režimu za njihovu poslušnost mito u vidu materijalnih i nematerijalnih nagrada pri tom kalkulišući u milijardama. Time je suštinski podsticao državljane naše zemlje na odgovornim zadacima da izdaju volju naroda odnosno suverena direktnim kršenjem Odluke o zabrani prenosa suvereniteta od 15.04.2015. Njegovo kršenje međunarodnog prava je utoliko teže što dotični obnaša najvišu funkciju u užoj specijalnosti u vezi sa pridruživanjem, a tipični ugovor EU o pridruživanju neke zemlje je izuzetno precizan u pitanjima predaje suvereniteta - kog se tako može predati samo privremeno a što isključivo može uraditi stvarni suveren kao što je to Njegovo veličanstvo u slučaju Bosne (BiH). Ovo znači i da dotični nesumnjivo razumijeva da suverenitet nije nikakav staromodni pojam pa je naprotiv potpuno svjestan i svog tretiranja Bosne (BiH) kao kolonije koje je onda namjerno. Zla namjera se vidi i iz njegovog poticanja na tzv. koordinaciju nastupa prema EU, tj. virtuelnog (lažnog) suverena koji stavlja "potpis" na tapiju - metodom prevare kojom su npr. zauvijek pokoreni i asimilirani američki starosjedioci "Indijanci"." (detaljno)

8 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Ivu Komšića "gradonačelnika Sarajeva", državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao jezuitski gradonačelnik Sarajeva predao 8.5.2015 kameni ostatak ratnih ruševina Sarajevske vijećnice spržene 1992, lažnoj ambasadorici SAD-a, da se ritualno ugradi u lični spomenik sukreatoru Projekta Dayton u gradu Dayton gdje je izvršen četvrti međunarodnopravno nelegalni prenos uzurpacije našeg suvereniteta (na rimskog papu), nakon Berlina 1878, Pariza 1919, Teherana 1943. Dotični je time izvršio nezakonit izvoz kulturnog nasljeđa iz zemlje, te izveo jedan od najmučnijih srednjovjekovnih okultnih rituala kojim se "Mačem i Ognjem pokoreni Grad i Zemlja zaklinju na vjernost novom gospodaru-uzurpatoru", zabranjen članom 34 Akta o konstituisanju Kraljevine Bosne od 21.08.2010." (detaljno)

3 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo povodom Svjetskog dana slobode medija odlikovao Miroslava Lazanskog Ordenom Ilirije za Zasluge (Imperijalnim Ordenom za Zasluge), za "vrhunski novinarski profesionalizam čudesno spojen sa izuzetnim analitičkim sposobnostima i stilističkim vještinama te velikim znanjem, a pomoću kojih decenijama uspješno sa humanističkog i patriotskog stanovišta prodire u srž ali i "u pozadinske redove" zapadnih osvajača i njihovih stalnih a našim obilatim resursima i geografijom uslovljenih planova za uništenje Treće Ilirije (Jugoslavije) i pokoravanje silom isparcelisane joj teritorije - tzv. "zemalja bivše Jugoslavije", od kojih međunarodnopravno nijedna nema svog suverena što ih čini "ničijim zemljama" (lat. terrae nullius). Odlikovani je jedan od mnogih intelektualaca Ilirije koji zapadnim zavojevačima ne dopuštaju da poentiraju u svom krvavom piru zasnovanom na antičkoj geotaktici Zavadi-pa-vladaj koju je projektovao jezuitski arheolog za Rimsku Imperiju i Iliriju ratni zločinac Hitchner, a pri čemu su računali da će i Srbija i Bosna biti lak zalogaj kad jednom rascijepe ilirsku teritoriju odvajajući većinski katoličke dijelove i bacajući ih u kreditno i dr. ropstvo, u čemu su se preračunali. Odlikovani je zaslužan i svojim neumornim zalaganjem za oslanjanje na sopstvene snage, u čemu nailazi na prepreke i podmetanja kvislinga." (detaljno)

2 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Zorana Stevanovića načelnika Zvornika, Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "plemenito i hrabro zaustavljanje stihije nepovjerenja nastale nakon incidenta u kom je 27.4.2015 oružano napadnuta policijska stanica u Zvorniku. Koristeći funkciju Načelnika opštine, naš Vitez pl. Stevanović je blagovremeno i odlučno presjekao opasno narastajuće i potencijalno razorne glasine koje su poturali mediji i instant-eksperti pod kontrolom ili uticajem Rimo-katoličke Crkve u našim zemljama preko njenih satelita u beogradskim intelektualnim krugovima i politici. Te su glasine i lažne ekspertize za cilj imale iskoristiti incident kao Lažni barjak (eng. False Flag) radi ostvarenja geostrateških ciljeva blitzkrieg metodom, konkretno kulminacije fašističkog Projekta Dayton (ne tek Daytonskog sporazuma, koji je samo dio Projekta) jezuitskog geostratega i arheologa za Rimsku Imperiju i Iliriju, ratnog zločinca Hitchnera. Krajnji cilj Projekta, a nakon ratnog cunamija 1990-ih u sklopu geotaktike Zavadi-pa-vladaj ("svi protiv svih") i potonjeg dvodecenijskog iscrpljivanja naroda u stilu klasičnih/antičkih osvajačkih kampanja, je i dalje podjela Bosne na interesne sfere vanjskih geopolitičkih interesa koji kontrolišu ostrašćene dijelove intelektualne elite kao npr. u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu a koji su, po ko zna koji put glumeći zaštitnike srpskih interesa, pokušali preko svojih proksija u medijima, kvislinškim partijama (prvenstveno SDS) i "ekspertima" izvršiti novu destabilizaciju regiona. Međutim, najsvetiji interes svih Ilira (Srba, Hrvata, Bosanaca odnosno Bošnjaka) je mir i stabilnost, i to ne treba posebno dokazivati.".

2 maj 2015

1 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo dr. Denisa Bećirovića u Prvog Barona od Majevice i Soli (Barona Majevičkog), za "zasluge u očuvanju bosanske političke ljevice kao praktično najzdravije patriotske snage, a koju su kvislinzi sistemski uništili te tako ozbiljno destabilizovali društvo, i koju naš Baron pl. Bećirović titanskim naporima nastoji izdići iz pepela. Pri tom svom strateškom djelovanju, u situaciji kolonijalne porobljenosti naše Bosne na šta je u više navrata javno ukazivao i gdje i inače normalno političko reagovanje zahtijeva veliku hrabrost i požrtvovanost, naš Baron pl. Bećirović je u kolonijalnom tijelu "parlamentarna skupština BiH" (ni parlament ni skupština) koristeći svoju zastupničku funkciju ustao Rezolucijom o Sutorini a protiv namjere manjeg broja snažno uvezanih kvislinga da lažno u ime Bosne (BiH), suverena i naroda predaju naše teritorijalno more i priobalje u vlasništvo stranoj vladi koja tu našu teritoriju uzurpira. Prilikom ovog proizvođenja u baronstvo, NjV je iskazao svoje lično kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "prijetnje kojima je naš Baron pl. Bećirović izložen od oktobra 2014 kad je stao u stratešku zaštitu bosanske političke ljevice kao takve, kao i psihičku bol koju mu od tada sistematski nanose mediji pod kontrolom stranih vlada i interesa dok bezočno siju mržnju i razdor među našim narodom." (detaljno)

1 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo donio Odluku o uređenju odnosa s državom Vatikan (Svetom stolicom; Crkvom), kojom se: osuđuje destruktivna uloga Vatikana na ovim prostorima od pravne uzurpacije našeg suvereniteta 1527 (posredovanje u kupoprodaji uzurpacije - Berlin 1878, Pariz 1919, Teheran 1943, Dayton 1995) a koja se uloga nastavila do danas (kreiranjem Ustaškog i Četničkog pokreta radi zavađanja Srba i Hrvata; skrivanjem činjenice da je Mađarska pravni izvor suvereniteta Bosne a ne Hrvatska i Srbija koje se tako održava u vječnom sukobu i gdje i Bosna strada; zloupotrebom simbola Kotromanića odnosno RBiH koja je poslužila za jednokratnu upotrebu); osuđuje dvodecenijsku apsolutističku upravu stranih rimo-katoličkih guvernera s ovlastima vicekralja; prekidaju svi odnosi s Vatikanom; Jezuitski red proglašava terorističkom organizacijom; zabranjuje bilo kakav kontakt s Vatikanom, raskidaju svi raniji ugovori s Vatikanom, zabranjuje rad 5 kvislinških političkih partija (DF, HDZ1990, SBB, SDS, PDP)..." (detaljno)

1 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Brucea Hitchnera, kreatora nametnutog Projekta Dayton, radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, kreiranjem Projekta Dayton kao sredstva za podjelu naroda Jugoslavije (Treće Ilirije) u antičkoj geotaktici Zavadi-pa-vladaj, a radi lakše pljačke naše Ilirije, konkretno aneksije Bosne (BiH) u EU u statusu kolonije te u NATO kao izvora topovskog mesa za globalne pljačkaške kampanje NATO legija. Većinu svoje geostrategije ostvario zloupotrebom naučnih saznanja o ratovanju Rimske Imperije protiv antičke Ilirije, istovremeno glumeći mirotvorca pored nebrojenih istinskih eksperata iz profesija daleko primjerenijih za postizanje istinskog mira i napretka ako se to želi." (detaljno)

1 maj 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Daniela Serwera, saučesnika u nametanju lažnog Dejtonskog sporazuma, radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, od početka kad je saučestvovao u ratnom zločinu protiv naroda Jugoslavije (Treće Ilirije) namećući im podjele u antičkoj geotaktici Zavadi-pa-vladaj sa ocem lažnog Dejtonskog sporazuma Bruceom Hitchnerom, jezuitskim arheologom specijalistom za geostrategiju Rimske Imperije i Iliriju, pa do danas kad kao konsultant neimenovanog poslodavca zagovara podjelom olakšanu aneksiju Bosne (BiH) u EU u statusu kolonije odnosno u NATO kao izvor topovskog mesa za globalne pljačkaške kampanje NATO legija." (detaljno)

30 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Tonina Piculu, "predstavnika Hrvatske u Evropskom parlamentu", radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, kad je Evropskom parlamentu podmetnuo na usvajanje 30.04.2015 rezoluciju o BiH, kojom se između ostalog otvoreno traži od domaćih kvislinga da našem narodu podmetnu "načela federalizma" (iako Bosna (BiH) nije niti želi biti član EU) tj. kanal na hrvatskom jeziku kao očiti uvod u nove teritorijalne aranžmane konkretno "treći entitet" a što bi predstavljalo daljnje upropaštavanje zemlje i naroda, vjerovatno uz stravična krvoprolića." (detaljno)

30 april 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Javiera Couso Permuya, Potpredsjednika Komisije za vanjske poslove i člana Komisije za ljudska prava Evropskog parlamenta, Ordenom Kralja Tvrtka Bosanskog, I reda kao najvišim odlikovanjem koje se dodjeljuje licima koja nisu rođena u Bosni, za "hrabro raskrinkavanje i osudu uloge Evropske Unije u Bosni (BiH) i eksplicitno označavanje BiH kao kolonije uz isticanje da "Bosna ne smije više biti igračka Evropske Unije", a koju je tešku osudu iznio tokom rasprave (VIDEO) u Evropskom parlamentu 29.4.2015 o anektirajućem kvislinškom "Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju", u funkciji Potpredsjednika Komisije za vanjske poslove Evropskog parlamenta i člana Komisije za ljudska prava Evropskog parlamenta, obraćajući se personi non grata Federici Mogherini." (detaljno)

30 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Dragana Mektića "ministra Vijeća ministara BiH", državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao član kolonijalnog organa "Vijeće ministara BiH" (tzv. ministar) i jezuitski agent zadužen (lažno) za bezbjednost ali bez stvarnih ovlasti u tom domenu, širio paniku među stanovništvom nakon incidenta od 27.4.2015 u kom je mlada osoba isfrustriran teškim ratnim stradanjem svoje porodice iz 1990-ih i možda zaveden od strane obavještajnih službi najvjerovatnije jezuitske CIA-a, djelujući samostalno napao policijsku stanicu u Zvorniku. Dotično lice Mektić je time u ulozi pete kolone kreirao lažno opravdanje najmanje jednoj zemlji trenutno pod kontrolom Jezuita - Srbiji i njenom predsjedniku koji je na vlast došao izbornom prevarom sličnom onoj kojom se Jezuiti doveli G.W. Busha na vlast u SAD - da pokuša iskoristiti incident i posijanu paniku kao opravdanje miješanja u unutrašnje stvari Bosne (BiH) teškom povredom vanjskog i teritorijalnog suvereniteta, konkretno slanjem policijskih i obavještajnih snaga i sredstava na teritoriju Bosne (BiH). Dotični je i kao šef Službe za strance BiH godinama pokazivao nehuman odnos kako prema stranim tako i domaćim licima, čime je izgradio reputaciju kod kolonizatora kao cijenjen i iznad svega slijepo odan sluga koji bespogovorno izvršava sve naloge u stranom interesu pa i one očito nehumane i potencijalno zločinačke (nedjela protiv čovječnosti)." (detaljno)

27 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Jean-Erica Paqueta, "direktora u Direkciji za proširenje EU za Albaniju, BiH, Kosovo i Srbiju", radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, otvorenim zagovaranjem "pristupanja BiH u EU" tokom posjete kvislingu Zvizdić Denisu 27.04.2015, a što s obzirom na status Bosne kao kolonije tj. neproglašenog protektorata (pod stranim guvernerom Rimo-katolikom sa apsolutnim ovlastima vicekralja bez obzira da li se koriste ili ne) predstavlja zagovaranje aneksije po uzoru na onu Austro-Ugarske. Dotični je i čestitao kvislinzima iskazivanje lojalnosti EU u kojoj Bosna (BiH) nije član niti postoji na referendumu iskazana volja naroda za članstvo niti saglasnost suverenog kralja, obećavši pri tom kvislinškom režimu mito u vidu materijalnih i nematerijalnih nagrada za njihovu poslušnost. Time je suštinski podsticao državljane naše zemlje na odgovornim zadacima da izdaju volju naroda odnosno suverena direktnim kršenjem Odluke o zabrani prenosa suvereniteta od 15.04.2015." (detaljno)

27 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio lica: Pandurević Aleksandra (SDS), Arnaut Damir (SBB), Džaferović Šefik (SDA), Krišto Borjana (HDZ), Lovrinović Nikola (HDZ), Prodanović Lazar (SNSD), Šepić Senad (SDA) "članovi kolonijalnog organa "parlamentarna skupština BiH" (ni parlament ni skupština)", državnim neprijateljima i ustaškim kvislinzima, jer su "u ulozi članova Parlamentarne skupštine BiH i očigledno zastupnika interesa velikokatoličke geopolitičke osovine, poticali ili nisu spriječili poticanje na veleizdaju organe teritorijalne vlasti, preporučivši tim organima neargumentovano i širenjem defetizma i panike a nakon sabotiranja široke javne i stručne rasprave koja je zaključila dijametralno suprotno, te nakon nepotrebnog organizovanja dodatne a nejavne i lažne stručne rasprave (sa većinom nestručnim pojedincima koji su se lažno predstavili kao eksperti za međunarodno pravo), da ti organi omoguće prenos suvereniteta nad otvorenim morem i priobaljem na stranu vladu kao međunarodnopravno nezakonitog posjednika-uzurpatora tih teritorija, akvatorija i aerotorija. Time su dotični pokušali značajno narušiti doktrinalnu i milenijsku neutralnost naše Bosne u korist samo jedne geopolitičke osovine (i to one koja nam istorijski već vijekovima otima dio po dio mora takođe uz pomoć kvislingâ, prevara i blefova), prekršivši odredbe Odluke o zabrani prenosa suvereniteta od 15.04.2015. Ovo proglašenje je u dodatku na prethodno istovjetno proglašenje Komšić Željka (DF) od 9.4.2015 a koji se sankcioniše kao član iste grupe i koja od sad pa za vječnost ostaje zapamćena kao "Ustaško cvijeće kolonije BiH, u pokušaju veleizdaje 2015 godine poticanjem na odricanje od dijela pripadajućeg nam vječnog suvereniteta nad otvorenim morem u korist papističkih lojalista na vlasti u Crnoj Gori"." (detaljno)

27 april 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao dr. Envera Imamovića Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "plemenito i strastveno stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala u službu svog Bosanskog naroda hrabrim sistematskim podizanjem svijesti o našoj veličanstvenoj prošlosti i imemorijabilnoj monarhističkoj istoriji Bosne, kao i stvaranje generacija samosvjesnih intelektualaca-boraca za istinski slobodnu Bosnu - posljednju preostalu koloniju i apartheid režim u svijetu".

24 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Josefa Ostermayera, ministra kulture R Austrije, radi "poticanja kršenja člana 43 Akta o konstituisanju Kraljevine Bosne od 21.08.2010, finansijski omogućivši pretvaranje Ratne komande suverena u Konjicu, u tzv. umjetnički prostor odnosno lažni primjer opasnosti Hladnog rata - još jedan blef kolonizatora pošto naša zemlja odnosno Jugoslavija nisu učestvovale u Hladnom ratu. U ovom strateški opasnom pokušaju revidiranja istorije, koje bi da de facto ("samopriznanjem rukovodstva") pobriše naš tradicionalno neutralan i nesvrstan stav, i svrsta nas na samo jednu stranu ("dobrog Zapada" protiv "zlog Istoka") bez saglasnosti naroda i suverena, ovaj predstavnik kolonizatora je pokušao značajno oslabiti suverenitet naroda i njegove Krune širenjem u svijetu nezabilježene količine defetizma, a na veliko zadovoljstvo kolonizatora kao finansijera te podsmijeha vrijedne erupcije izdajstva. Pri tom je posebno uvredljivo što je finansijer Austrija koja Bosni na ime kolonijalnih reparacija duguje u današnjoj vrijednosti preko 1100 milijardi Eura; praktično, Austrija se s nama šprda - našim novcem." (detaljno)

24 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Adila Osmanovića "ministra Vijeća ministara BiH", državnim neprijateljem, kvislingom i veleizdajnikom, jer je "prekršio član 43 Akta o konstituisanju Kraljevine Bosne od 21.08.2010, omogućivši ili ne spriječivši pretvaranje Ratne komande suverena u Konjicu, u tzv. umjetnički prostor odnosno lažni primjer opasnosti Hladnog rata - još jedan blef kolonizatora pošto naša zemlja odnosno Jugoslavija nisu učestvovale u Hladnom ratu. U ovom strateški opasnom pokušaju revidiranja istorije, koje bi da de facto ("samopriznanjem rukovodstva") pobriše naš tradicionalno neutralan i nesvrstan stav, i svrsta nas na samo jednu stranu ("dobrog Zapada" protiv "zlog Istoka") bez saglasnosti naroda i suverena, ovaj kvisling je pokušao značajno oslabiti suverenitet naroda i njegove Krune širenjem u svijetu nezabilježene količine defetizma, a na veliko zadovoljstvo kolonizatora koji je tu podsmijeha vrijednu erupciju izdajstva finansirao. Pri tom je posebno uvredljivo što je finansijer Austrija koja Bosni na ime kolonijalnih reparacija duguje u današnjoj vrijednosti preko 1100 milijardi Eura; praktično, Austrija se s nama šprda - našim novcem." (detaljno)

23 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Hoyt Yeea, "zamjenika pomoćnika sekretara vanjskih poslova SAD-a za evropska i evroazijska pitanja", radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja traženjem od EU na tzv. Bledskom strateškom forumu u Sloveniji 23.04.2015, da zemlje regiona koje su se navodno na to obavezale, EU jasnim prijetnjama prinudi da uđu u EU. Tzv. Bledski strateški forum, poznat i kao "mali Bilderberg" je vježbalište za dresuru izdajnika manjih zemalja, koji tu dobiju priliku da pred kamerama odglume "suverene" dok primaju svježe upute od svojih gospodara (suverena "velikih" zemalja). Upute su zapravo blef, a daju se uglavnom o tome kako da svoju izdaju nastave u narednom periodu a s obzirom na krupna geopolitička kretanja na koje se njima ne dopušta da utiču - iako su po međunarodnom pravu sve nacije jednakopravne (osim ako se same ne odreknu tog prava i uloge)... Svakom okupatoru u istoriji je bilo vrlo lako pronaći šaku bijednika koji bi "velikim" igračima rasprodavali narodne resurse u bescijenje, u zamjenu za lično bogaćenje izdajnika odnosno sadaku opljačkanom narodu - koja se danas zove "fondovi", "grantovi" i sl. sofizmi za umirivanje inteligencije koja tako praktično više ne postoji kao mozak svog naroda već tek kao dresirani dvonošci koji, iako još u stanju da spretno sricaju rečenice, jako paze da ne uvrijede ruku stranca koja ih doslovno hrani." (detaljno)

23 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Rosena Plevnelieva, "predsjednika Bugarske", radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, otvorenim zagovaranjem "pristupanja BiH u EU" tokom posjete 23.04.2015, a što s obzirom na status Bosne kao kolonije tj. neproglašenog protektorata (pod stranim guvernerom Rimo-katolikom sa apsolutnim ovlastima vicekralja bez obzira da li se koriste ili ne) predstavlja zagovaranje aneksije po uzoru na onu Austro-Ugarske. Dotični je i čestitao kvislinzima iskazivanje lojalnosti EU u kojoj Bosna (BiH) nije član niti postoji na referendumu iskazana volja naroda za članstvo niti saglasnost suverenog kralja, obećavši pri tom kvislinškom režimu pomoć u lojalnosti stranim suverenima. Time je suštinski podsticao državljane naše zemlje na odgovornim zadacima da pregovaraju o uslovima abdikacije Kralja te izdaju volju naroda i suverena direktnim kršenjem Odluke o zabrani prenosa suvereniteta od 15.04.2015." (detaljno)

22 april 2015

 • Njegovo veličanstvo obaviješten da su Ustavni amandmani od 11.04.2015 "potpuno šokirali EU" te je EK u tajnom komunikeu priznala da je "de jure izgubila Bosnu u korist Kralja" a EU iz očaja odlučila da pojača fabrikovanje de facto argumenata za pravdanje kolonijalizma. Primjeri ovih nečasnih aktivnosti su postali uočljivi već od 12-13 aprila, pa građani prisustvuju grotesknoj medijskoj kampanji obmana i laži: od 3-4 posjete dnevno na "najvišem nivou" (naravno tek kolonijalnom pošto je sve gluma za sklapanje 4. Reicha) koja svaka obeća barem "1 milijiardicu" (gore-dole), pa preko Zvizdićevog doslovnog potpisivanja zakletve u Briselu (ko je služio JNA sjetiće se da se zakletva suverenu prvo polaže usmeno, pa onda i potpisuje pismeno), do komičnog čeprkanja stranih ambasadora (lažnih, kao npr. SAD-a Cormackova) po - đubretu da se "dokaže" da ne znamo sami održavati svoju zemlju ni čistom pa nam treba tutor(i). Naravno, sve su to blefovi koji su i opet namijenjeni za "Indijance".

22 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Pietra Grassoa, "predsjednika senata Italije", radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, otvorenim zagovaranjem "pristupanja BiH u EU" tokom posjete 22.04.2015, a što s obzirom na status Bosne kao kolonije tj. neproglašenog protektorata (pod stranim guvernerom Rimo-katolikom sa apsolutnim ovlastima vicekralja bez obzira da li se koriste ili ne) predstavlja zagovaranje aneksije po uzoru na onu Austro-Ugarske. Dotični je i čestitao kvislinzima iskazivanje lojalnosti EU u kojoj Bosna (BiH) nije član niti postoji na referendumu iskazana volja naroda za članstvo niti saglasnost suverenog kralja, obećavši pri tom kvislinškom režimu mito u vidu materijalnih i nematerijalnih nagrada za njihovu poslušnost. Time je suštinski podsticao državljane naše zemlje na odgovornim zadacima da pregovaraju o uslovima abdikacije Kralja te izdaju volju naroda i suverena direktnim kršenjem Odluke o zabrani prenosa suvereniteta od 15.04.2015." (detaljno)

22 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Denisa Zvizdića predsjedavajućeg "Vijeća ministara BiH", državnim neprijateljem, kvislingom i veleizdajnikom, jer je "kao član delegacije u Briselu 21.04.2015 (tek naoko suvišnim) polaganjem pisane zakletve na lojalnost EU u kojoj Bosna (BiH) nije član niti postoji na referendumu iskazana volja naroda za članstvo niti saglasnost suverena, te diskutiranjem i pregovaranjem sa predstavnicima EU o pitanjima prenosa ili odricanja od punog ili dijela našeg suvereniteta na stranu vladu ili vlade, tj. pregovarajući o uslovima abdikacije Kralja, izdao volju naroda i suverena direktnim kršenjem Odluke o zabrani prenosa suvereniteta od 15.04.2015. Pored toga, dotični lažno predstavlja sebe (kao premijera) kao i kolonijalno tijelo kojim predsjedava (kao vladu) a u koje političke partije delegiraju svoje činovnike koji onda služe kao lažni ministri, ili ništa ne čini da zaustavi i spriječi takvo lažno predstavljanje, a koje u konačnici, uz njegovo polaganje zakletve EU, za rezultat ima međunarodnopravno-lažno davanje alibija za nastavak (falsifikovanje "produžetka dozvole") kolonijalizma u neproglašenom internacionalnom protektoratu "BiH" kao zadnjem preostalom apartheid režimu na svijetu." (detaljno)

21 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Gorana Salihovića glavnog tužioca "Tužilaštva BiH", državnim neprijateljem, kvislingom i veleizdajnikom, jer je "kao Glavni tužilac "Tužilaštva BiH" 21.04.2015 diskutiranjem i pregovaranjem sa predstavnicima EU o pitanjima prenosa ili odricanja od punog ili dijela našeg suvereniteta na stranu vladu ili vlade putem harmonizacije zakonodavstva sa stečevinom EU u kojoj Bosna (BiH) nije član niti postoji na referendumu iskazana volja naroda za članstvo, tj. pregovarajući o uslovima abdikacije Kralja, direktno prekršio Odluku o zabrani prenosa suvereniteta od 15.04.2015. Osim toga, počinio je dotični veleizdaju opstrukcijom pravde u predmetu Geodetski zavod BiH, gdje je lažnim tumačenjem Krivičnog zakona BiH neovlašteno oslobodio odgovornosti sudiju nižeg suda (tvrdnjom da se veleizdaja može goniti samo ako je učinjena aktom terorizma, što je podvala izdajnika koji su sekciju KZ-a o veleizdaji pravno beznačajno naslovili sa "Terorizam"), a koja je neovlašteno odlučila o prodaji te državne institucije koja je od najvišeg državnog značaja (za lojalno utvrđivanje postojanja teritorijalnog obuhvata suvereniteta)." (detaljno)

21 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Valeriju Galić predsjednika "Ustavnog suda BiH", državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao rukovodilac "Ustavnog suda BiH" koji je očito kolonijalni organ (u kom sude strani državljani), u izjavi za medije 20.4.2015 obmanula javnost da se odluke ustavnog suda moraju poštovati, što nije istina u kolonijama i neproglašenim protektoratima kao "BiH" gdje se odluke takvih sudova poštuju na principu dobrovoljnosti. Takav sud ima status ad hoc arbitraže čije odluke trebaju poštovati samo strane koje prihvate jurisdikciju takvog suda u pojedinom predmetu, a time i suverenitet suverena stranca-sudije, koji presuđuje isključivo u interesu svog suverena. Prihvatanje jurisdikcije takvog (suštinski stranog) suda znači odricanje od (bilo teritorijalnog ili vanjskog) suvereniteta po istom principu međunarodnog pravnog poretka po kom su se npr. sjevernoamerički starosjedioci odrekli svog suvereniteta u korist SAD." (detaljno)

20 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Igora Crnadka ministra u kolonijalnom organu "Vijeće ministara BiH", državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao član delegacije "Bosne i Hercegovine" u Luxembourgu 20.04.2015, diskutiranjem i pregovaranjem sa predstavnicima EU o pitanjima prenosa ili odricanja od punog ili dijela našeg suvereniteta na stranu vladu ili vlade, tj. pregovarajući o uslovima abdikacije Kralja, direktno prekršio Odluku o zabrani prenosa suvereniteta od 15.04.2015, čime se u veleizdaji pridružio ucijenjenom nelustriranom komunističkom rukovodiocu Ivanić Mladenu proglašenom za Državnog neprijatelja br.1 ranijom odlukom od 29.01.2015 i koji je, ne i iznenađujuće, činio drugog člana delegacije." (detaljno)

17 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Ivana Del Vechia, "ambasadora Hrvatske" (papskog službenika Teritorije okupirane lažiranim referendum radi lakše kolonijalne eksploatacije), radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja gdje je (1) u ulozi "đavoljeg advokata" neargumentovano branio neprijateljsko ponašanje ministrice svoje vlade Pusić svega dan nakon što je ista proglašena personom non grata. Pored toga, dotični se (2) umiješao u unutrašnje stvari naše zemlje blefom da se "odluke ustavnog suda trebaju poštovati" što nije istina u kolonijama i neproglašenim protektoratima kao "BiH", gdje se odluke takvih sudova poštuju na principu dobrovoljnosti tj. takvi sudovi imaju status ad hoc arbitraža i njihove odluke trebaju poštovati samo strane koje prihvate jurisdikciju takvih sudova dakle suverenitet stranaca (u tzv. Ustavnom sudu BiH prvenstveno zato sjede sudije-stranci!). Prihvatanje jurisdikcije takvog suda znači odricanje od (bilo teritorijalnog ili vanjskog) suvereniteta po istom principu međunarodnog pravnog poretka po kom su se npr. američki starosjedioci odrekli svog suvereniteta u korist SAD-a, ili po kom su baltički narodi sačuvali svoj suverenitet odbivši pritiske SSSR-a zasnovane na tek privremenom Internacionalnom pravu UN-a ("pravu jačeg" tj. pravu veto-članica UN-a, ali koje pravo kao i svako nasilje nema stalnost). Suverenitet je pravo koje se ne dobija priznavanjem od nekog drugog, a niti se gubi nepriznavanjem od nekog drugog. Može se izgubiti isključivo dobrovoljnim odricanjem tj. samovoljnim priznanjem da vam to pravo više ne pripada. Drugi primjeri tog principa uključuju Kosovo, gdje Srbija u svom interesu ispravno ne dopušta SAD da nametnu stalnost sile (prednost stečenu bombardovanjem), pa SAD kao ni SSSR nekad nema nikakvih šansi da Kosovo stalno odvoje od Srbije ako Srbija sama na to ne pristane (bilo na papiru - kad Kosovo gube odmah i zauvijek, ili "na terenu" - kad Kosovo gube za stalno ako takvo stanje kao ono definisano Briselskim sporazumom potraje 50-100 godina) makar i sve članice neke organizacije priznale Kosovo (UN za pitanja suverenosti ima isti značaj kao i npr. Savez izviđača, tj. služi veto-zemljama kao SAD ili SSSR tek kao mehanizam blefa u trajnom/vječnom međunarodnom pravnom poretku koji se zasniva na pravilima pisanim tokom proteklih 3000 godina)." (detaljno)

16 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Internet portal KLIX kvislinškim medijem, "kao izdajničku vatikansku ekspozituru osnovanu od strane operativaca jezuitske imperijalističke organizacije državnog terora CIA, radi dugogodišnjeg štićenja ekspanzionističkih interesa specijalnim ratovanjem kroz lažnu slobodu govora i zloupotrebu psiholoških nauka radi preoblikovanja kolektivne svijesti i širenja defetizma u sklopu serije operacija Ptica rugalica (eng. Operation Mockingbird). Ove operacije jezuitska CIA primjenjuje u zemljama-metama kolonijalizma u nastojanju da se ovlada sviješću ciljanog stanovništva, a naročito mladih. "Portale" osnovane u tu namjenu se prepoznaje po tom što im vojno-obavještajno nadzirani Internet od njihovog osnivanja direktivnim osmatranjem/preusmeravanjem Internet saobraćaja (pod kontrolom NSA) osigurava najveću posjećenost u zemlji-meti." Građani i privredni subjekti se pozivaju na bojkot ove fašističke kvislinške ekspoziture. (detaljno)

16 april 2015

 • Njegovo veličanstvo dodatno proglasio tzv. specijalnog predstavnika EU Lars-Gunnara Wigemarka i Državnim neprijateljem u Bosni (Bosni i Hercegovini), jer je "i po nelegalnom dolasku u koloniju "BiH" pokazao izuzetno divljaštvo u ophođenju prema "domorocima", bezobzirno prejudicirajući da će Bosna biti pod svaku cijenu prisajedinjena EU u statusu kolonije, tj. bez obzira na narodnu te volju suverena". (detaljno)

16 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo Nebojšu Radmanovića u Podgrofa Sprečanskog, za "hrabru upotrebu položaja člana kolonijalnog tijela "predsjedništvo BiH" kao jedne od najviših funkcija kolonizirane Bosne da rovareći kolonizatorov sistem iznutra, u više navrata i to pred cjelokupnom domaćom javnošću oštroumno a otvoreno označava poredak kolonijalnim a Bosnu porobljenom, čime je učinio ogroman pomak u probijanju medijske blokade odnosno praktično samostalno omogućio značajno povećanje interesovanja naroda za naše kraljevsko pravo i pretenziju. Prilikom ovog, u Bosni prvog proizvođenja u viskonstvo nakon 480 godina, NjV je iskazao svoje lično kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "psihičku bol i prijetnje kojima je naš Podgrof pl. Radmanović bio podvrgnut od strane kolonijalnog nenarodnog režima i njegovih medija. Tom prilikom NjV je izrazio i posebno zadovoljstvo što se naš Podgrof pl. Radmanović u svakoj prilici drži plemićki gordo ostajući pri tom dobrohotne naravi, na ponos cijeloj naciji." (detaljno)

16 april 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Nihada Aličkovića Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "plemenito ulaganje ogromne energije i hrabro stavljanje svojih nesumnjivo velikih organizacionih sposobnosti u službu Bosanskog naroda neumornim zagovaranjem povrata suvereniteta Bosne nad kopneno-pomorskim teritorijama koje uzurpira Crna Gora, čime je u značajnoj mjeri pomogao našem Vojvodi pl. Kurtćehajiću da animira najširu društvenu i relevantnu naučnu zajednicu radi zajedničkog dobra čime su doprinijeli i raskrinkavanju kolonijalnog statusa naše zemlje - posljednje preostale kolonije i apartheid režima u svijetu". Tom prilikom NjV je iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "psihičku bol i prijetnje kojima je naš Vitez pl. Aličković radi takvog svog zalaganja bio podvrgnut od strane kolonijalnog nenarodnog režima i njegovih medija".

15 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio Željka Obradovića direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove FBiH, državnim neprijateljem i kvislingom, jer je "kao "vječiti" tj. 20-godišnji direktor (uvijek nadsistemski tj. lažiranim stručnim ispitom pa je tajni Ženevski sporazum Tuđman-Izetbegović o Konfederaciji Hrvatske i FBiH bio sve do sad na snazi tako da Rimo-katolici uvijek kontroliraju teritoriju i finansije) entitetske javne Geodetske uprave u više navrata sabotirao strateške interese Bosne (BiH). Konkretno, djelujući s pozicije stručnog lica za (tehnička) pitanja utvrđivanja državne granice, dotični je kod razgraničenja u akvatoriju Neuma lažno tumačio pomorsko pravo UN-a ustvrdivši u više navrata da se linija prema Hrvatskoj može povući isključivo nepravolinijski čime bi Bosna (BiH) uz planiranu rutu mosta Pelješac-kopno ostala bez izlaza na otvoreno more koje joj (nam) bez sumnje pripada. Pored toga, kod razgraničenja prema Crnoj Gori i djelujući s iste pozicije, dotični je u više navrata tvrdio neovlašteno, nestručno i bez argumenata da naša zemlja Bosna (BiH) iz nekog misterioznog razloga ne smije koristiti svoje pravo utuživanja za povrat teritorija u Boki Kotorskoj koje joj naša zemlja Crna Gora bez sumnje uzurpira. Ovakvim svojim kontinuiranim i protivdržavnim djelovanjem dotični se prokazao kao veleizdajnik s predumišljajem te je, uz kvislinga Ž. Komšića, jedan od ključnih papskih agenata u regiji." (detaljno)

15 april 2015

 • Njegovo veličanstvo amandmanski poništio Ženevski tajni sporazum Tuđman-Izetbegović o Konfederaciji između (buduće) FBiH i Hrvatske, od 14.9.1993, kao i sve tajne i javne sporazume o stupanju bilo kojih od naših zemalja u konfederalni odnos sa bilo kojim dežavama ili državnim zajednicama.

15 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Vesnu Pusić, "ministricu vanjskih poslova Hrvatske" (papsku službenicu Teritorije okupirane lažiranim referendum radi lakše kolonijalne eksploatacije), radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, bjesomučnim otvorenim zagovaranjem "pristupanja BiH u EU" što s obzirom na status Bosne kao kolonije tj. protektorata (pod stranim guvernerom Rimo-katolikom sa apsolutnim ovlastima vicekralja koje može a ne mora koristiti), predstavlja zagovaranje aneksije po uzoru na onu Austro-Ugarske. Dotična je član izdajničke zločinačke organizacije sastavljene uglavnom od pripadnika porodica nelustriranih komunističkih obavještajnih rukovodilaca u regionu (najviše u Sloveniji i Hrvatskoj), koji su sa papom trgovali našom slobodom i suverenitetom u zamjenu za izostanak lustracije (jedino ovdje od 30+ komunističkih zemalja) te zadržavanje privilegija prelaskom njihovih krvnih loza u novu kapitalističku "aristokratiju"." (detaljno)

14 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Kolindu Grabar-Kitarović, "predsjednicu Hrvatske" (papsku guvernerku Teritorije okupirane lažiranim referendum radi lakše kolonijalne eksploatacije), radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja miješanjem u unutrašnje stvari naše zemlje, skrnavljenja lika i djela NjIV Broza, te profašističkih stavova kao što je radni angažman ratnih zločinaca na mjestu savjetnika, gdje je svakom mislećem čovjeku jasno da su to plaćenici odgovorni za protjerivanje (genocid) pola miliona nekatolika". (detaljno)

12 april 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Emira Spahića Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za ""viteški hrabro spašavanje života ili zdravlja članova porodice u rasistički motivisanom napadu u sklopu mogućeg pokušaja ritualnog prinošenja ljudske žrtve, a od strane uniformisane njemačke spodobe koja nije organ države već privatni zaštitar neovlašten za neselektivnu upotrebu sile, i pri čemu je štiteći porodicu naš Vitez pl. Spahić kao javna ličnost odbranio i ugled Bosne u ovom očito (prema brzini izricanja najveće moguće sankcije kluba) isprovociranom incidentu čiji su naručioci računali i na njegov temperament". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za posljedice koje je naš vitez pl. Spahić radi svog viteškog postupka pretrpio od nasilnika iz germanskog roda koji se redovno i organizovano iživljavaju nad strancima (nebrojena rasistički motivisana ubistva Roma, Turaka i dr.; kao nekad Jevreja i dr. koja su takođe uvijek okultna npr. likvidacija đaka u Kragujevcu 1941), a na šta tamošnje vlasti redovno zatvaraju oči i čak sankcionišu strance koji nakon rasističkog fizičkog napada ne kažu i "Hvala". Posebno je porazno to što su se ovom pokušaju linča našeg Viteza pl. Spahića, pridružili i kolonijalni nenarodni režim i podivljali mediji.

11 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo Vojvodu pl. Čovića dr. Dragana u Velikog Vojvodu Zahumskog (uzdignućem iz vojvodstva), "kako bi se omogućilo nastavak jačanja doktrine Kraljevske Porodice o mirnoj i neutralnoj Bosni". (detaljno)

11 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio šefa Ureda Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Tatianu Proskuryakovu personom non grata, radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja otvorenim zagovaranjem tj. nagovaranjem kolonijalnih vlasti 10.4.2015 da kolonija "BiH" založi naša podzemna odnosno energetska bogatstva za dobijanje stranih kredita kod Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i dr. čime bi kolonijalne vlasti i vanjski interesi kršili zakone Kraljevine Bosne i međunarodno pravo npr. Hašku konvenciju iz 1907 (1899) koja u zemljama nasilno uzurpiranog suvereniteta kao što je BiH dopušta stranim interesima da profitiraju samo od eksploatacije nadzemnih prirodnih resursa kao što su žitarice i trupci." (detaljno)

11 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio ustavne amandmane, po prvi put od donošenja Akta o konstituisanju Kraljevine Bosne 2010. Amandmanima se:
  • poništava suverenitet Svete stolice i papa nad Bosnom (BiH),
  • ukida prethodne pravne poretke na teritoriji Bosne (BiH),
  • imenuje prethodne režime kojima je Kraljevina Bosna pravna nasljednica,
  • reguliše zakonsku (krivičnu i dr.) odgovornost plemića u skladu sa odredbama međunarodnog pravnog poretka,
  • usklađuje eksploataciju podzemlja i energije sa Haškom konvencijom iz 1907 (1899) i dr. odredbama iz međunarodnog prava.

9 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio političara Željka Komšića, kvislingom i državnim neprijateljem, jer je "kao svršenik visoke političke škole Georgetown Univerziteta (glavnog geopolitičkog sjemeništa Jezuitskog militantnog reda Rimo-katoličke crkve), djelujući kao "krtica" značajno doprinio slomu ljevice kod nas što je strateški destabilizovalo cijelu zemlju. Pod vješto spinovanom maskom "spasioca", dotični je potom u Mostaru osnovao novu stranku pod sponzorstvom Crkve. Tim putem uzurpirao je suverenitet kad je 9.4.2015 u svojstvu zastupnika u kolonijalnom organu (pod rimo-katoličkim guvernerom sa apsolutnim ovlastima) "parlamentarna skupština", sazvao lažni sastanak eksperata za pitanja vraćanja našeg uzurpiranog teritorijalnog mora pravnim putem. Tim lažiranim sastankom kreirao je uz pomoć uglavnom nestručnih lica lažni utisak da je potraživanje naših prava sudskim putem protivno interesima naše zemlje na neki misteriozan način. Takvim svojim kontinuiranim subverzivnim djelovanjem dotični se prokazao kao jedan od najsistematskijih izdajnika u našoj milenijskoj istoriji" (detaljno)

7 april 2015

7 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio slovenačkog (EU) aparatščika Jelka Kacina personom non grata, radi "dokazanog neprijateljskog djelovanja pred nasilje februara 2014, kad se otkrio kao neko ko je unaprijed znao da će se desiti nasilje i to predznanje pokušao iskoristiti za političku dobit svoje organizacije "EU" a ne za spašavanje ljudskih života i imovine. Pored toga, ovaj aparatščik je i demonstrirao svoj animozitet za naša suverena prava kao i za prosperitet našeg naroda kad je aprila 2015 agitirao pretjeranim prijetećim rječnikom protiv namjere naše zemlje Bosne (BiH) da od naše zemlje Crne Gore pravnim putem i uz naš blagoslov izuzme privremeno nam uzurpirano teritorijalno more i pripadajuće priobalje u području Boke Kotorske. Ovakvim svojim kontinuiranim djelovanjem i agitovanjem imenovani se dokazao kao naš i narodni strateški neprijatelj istorijskih razmjera." (detaljno)

6 april 2015

 • Njegovo veličanstvo povodom velikog praznika 70-godišnjice oslobođenja Sarajeva od fašizma 5-6 aprila 1945, pomilovao lica koja se terete za povezanost sa Februarskim protestima 2014. Njegovo Veličanstvo tom prilikom naglasio da Pomilovanje za cilj ima opšte pomirenje, i ne znači podršku upotrebi nasilja - kako onog iz februara 2014, tako ni ubuduće.

4 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo dr. Safeta Halilovića u Grofa Sarajpoljskog (Grofa of Sarajpolja), za "vrhunsko organizovanje bosanskih patriota upotrebom svog nemalog intelektualnog potencijala i velikog politološkog znanja za sabotiranje tzv. Aprilskog paketa ustavnih promjena i sprečavanje pokušaja da se Bosni nametne parapredsjednički sistem. Takav sistem vlasti u uslovima neprovedene lustracije obavještajnog sektora i doušničke mreže koji su većinom pod kontrolom V. Britanije, omogućio bi "preko noći" uskrsnuće krnje Kraljevine Jugoslavije pod jugoslovenskom (dvaput) abdiciranom dinastijom Karađorđevića, što je trajni geostrateški interes V.Britanije kod nas.". Prilikom ovog, u Bosni prvog proizvođenja u grofovstvo nakon 480 godina, NjV je iskazao svoje lično kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "psihičku bol i prijetnje kojima je naš Grof pl. Halilović bio podvrgnut od strane kolonijalnog nenarodnog režima i njegovih medija". (detaljno)

4 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personama non grata sve uposlenike, osobolje i saradnike britanske tajne službe MI6 i dr. tajnih, bezbjednosnih ili obavještajnih službi i angažmana V.Britanije i njihovih saveznika ili plaćenika, te naredio Vladi V.Britanije da ih bez odlaganja povuče iz Bosne ("BiH") i više nikad ne šalje/angažuje uposlenike niti saradnike svojih, unajmljenih niti savezničkih im i dr. tajnih/javnih sigurnosnih, vojnih, obavještajnih i sl. službi u naše zemlje i ni pod kakvim izgovorima.

4 april 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo dr. Harisa Silajdžića u Velikog Vojvodu Uskopskog, za "izvanrednu hrabrost i vještinu u neviđenoj patriotskoj borbi za pravu Bosnu protiv interesa Londona (i dr. centara moći) u Iliriji (na "Balkanu"), plemenitim stavljanjem sveg svog političkog uticaja i ovlasti koje je dobio od naroda u službu svih Bosanaca tj. cijelog naroda Bosne očuvanjem uzurpacije našeg suvereniteta u izvornom tj. očitom obliku punih 5 godina - po prvi puta od 1463/1535, čime je zaustavio kolonijalnu mašineriju Londona i njihove pete kolone koja vijekovima izdajnički operira iz Beograda, a nama omogućio njeno raskrinkavanje pravnim zahtjevom. Između ostalog, te osim što je spriječio i novo krvoproliće lažnom reformom policije, svojim djelovanjem Veliki Vojvoda Uskopski pl. Silajdžić zaustavio je i tzv. Aprilski paket ustavnih promjena kojim se nastojalo uvesti lažno suvereni (parapredsjednički) poredak koji bi tako u cijelosti tj. hijerarhijski odozgo-na-dole bio u službi Londona i obavještajnih službi koje su ovdje mahom pod kontrolom Britanske Krune, te kao takav omogućio reinkarnaciju krnje Kraljevine Jugoslavije "preko noći" i pod Karađorđevićima što je trajni interes Londona uslovljen između ostalog i njihovim porodičnim vezama sa britanskom vladajućom dinastijom". ... (detaljno)

2 april 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio Ambasadora EU Lars-Gunnara Wigemarka personom non grata u Bosni (Bosni i Hercegovini), radi "nepostojanja međusobnog priznanja ili drugačije regulisanog diplomatskog odnosa između Kraljevine Bosne i Evropske Unije, što bilo kakvo prisustvo jednog ambasadora te tvorevine u našoj zemlji čini međunarodnopravno nelegalnim i nelegitimnim. Ova mjera, koja se odnosi i na sve buduće predstavnike EU u Bosni ili BiH, neophodna je radi uloge tvorevine EU kao jedinog činioca međunarodnog prava koji uporno i besprizorno, direktno i indirektno putem kvislinga, agituje prisajedinjenje naše uzurpirane Kraljevine u svoj teritorijalni sastav u statusu kolonije, što bez ikakve sumnje predstavlja namjeru aneksije po uzoru na austrougarsku." (detaljno)

31 mart 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio Davida M. Robinsona, Zamjenika Visokog predstavnika i jezuitskog teologa, personom non grata u Bosni (Bosni i Hercegovini), radi "neprijateljskih aktivnosti kolonijalne uprave koje su kulminirale zvaničnim mu stavom od 30.03.2015 da se "nisu stekli uslovi za zatvaranje OHR-a" premda su taj i svi drugi oblici kolonijalne uprave postali međunarodnopravno nelegalni i nelegitimni odlukama i zakonima o povratu Kraljevine Bosne. Ovdje posebno treba napomenuti, a kako su to već oštro i mnogo puta napadali i brojni strani i domaći eksperti za međunarodno pravo, da nikakvi takvi precizni kriteriji ne postoje, pa se očito radi o igri riječi s krajnjim ciljem porobljavanja našeg naroda anektiranjem u tzv. EU (današnji pandan papinoj Austro-Ugarskoj nekad) u statusu nesuverene Teritorije radi lakše nepravedne eksploatacije naših dobara i resursa." (detaljno)

31 mart 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Rajka Vasića Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "plemenito i hrabro stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala i vrhunski jasnog izražaja u službu cjelokupnog naroda Bosne neumornim raskrinkavanjem njenog statusa posljednje preostale kolonije i apartheid režima u svijetu, kao i organizacionim sposobnostima uspješno oblikovanim u kontrageostrategiju, čime je značajno doprinio otupljivanju oštrice stranih interesa kod nas". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za posljedice koje je naš vitez pl. Vasić radi takve svoje borbe trpio i trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima i podivljalih medija pod kontrolom jezuitske CIA-e u invazionističkoj kolonijalnoj operaciji inforatovanja "Ptica rugalica" (eng. Operation Mockingbird), poput BNTV i dr.

28 mart 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao François Mitterranda Ordenom Slobodne Ilirije sa Ukrštenim Mačevima kao najvišim odlikovanjem koje se dodjeljuje licima koja nisu rođena u Bosni, za "neviđeni diplomatski i lični napor na očuvanju Treće Ilirije (Jugoslavije), uz najdirektnije miješanje u planove Crkve da uništi Jugoslaviju a po osnovu lažnog testamenta princeze Kosača prigrabi Bosnu i naše resurse kao kolateral za ogromne kredite katoličkoj Hrvatskoj. Pri tom je dolaskom u Sarajevo rizikovao vlastiti život, spriječivši tako jezuitsku imperijalnu lozu Bushovih da Jugoslaviju okupiraju vojnom intervencijom. Rimski papa u odgovoru na očekivanu Mitterandovu odlučnost, naređuje bratoubilački rat pomoću pete kolone koja je baštinila tradiciju fašista: četnika, ustaša i handžarovaca. Tu su petu kolonu Jezuiti kreirali za istu namjenu (osvajanja resursa u osvit industrijalizacije) još u praskozorje svjetskih ratova kao sredstva za preraspodjelu kolonija - kad počinju pljačku i afričkih, azijskih i dr. bogatstava pa npr. kreiraju Tutsi i Hutu "narode" u Rwandi kad i "Srbe" i "Hrvate" u Bosni..." (detaljno)

12 mart 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio Francisa Boylea i Michaela Turnera, personama non grata u Bosni (Bosni i Hercegovini), radi "dokazanih neprijateljskih aktivnosti - lobističkih (u interesu stranih vlada) zavaravanja patriota i intelektualaca - te širenja laži, straha i defetizma u domaćoj javnosti". (detaljno)

12 mart 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo dr. Suada pl. Kurtćehajića u Vojvodu Podrinjskog, za "izvanrednu požrtvovanost u borbi za pravu Bosnu protiv unutrašnjih i vanjskih faktora, gdje je predvođenjem ogromne većine stručne akademske javnosti u oblastima međunarodnog prava i geostrategije značajno doprinio doktrini Kraljevske Porodice o neutralnoj i jakoj Bosni". Prilikom ovog proizvođenja u više plemstvo, Njegovo veličanstvo iskazao svoje lično kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "bol i prijetnje kojima je naš Vojvoda Podrinjski pl. Kurtćehajić podvrgnut od strane kolonijalnog nenarodnog režima i njegovih i stranih plaćenićkih podivljalih medija poput fašističkog lista "Slobodna Bosna" koji je čak javno pozvao na linč pl. Kurtćehajića". Naš Vojvoda pl. Kurtćehajić je hrabro i plemenito stavio svoj nemali naučni kredibilitet i ogromno pravničko znanje i vještinu u službu svih Bosanaca buđenjem svijesti o postojanju uzurpacije našeg suvereniteta u izvornom tj. očitom obliku - čime je značajno usporio kolonijalnu mašineriju i direktno pomogao te i sam učestvovao u pravnom raskrinkavanju velikokatoličke geopolitičke osovine i njene pete kolone koja izdajnički operira u koloniji Bosni i Hercegovini - posljednjem apartheid režimu na svijetu, pod apsolutističkom stranom upravom (uvijek katoličkih) guvernera sa ovlastima vicekralja koje mogu i ne moraju koristiti... (detaljno)

12 mart 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio novine lažno-patriotskog imena Slobodna Bosna kvislinškim medijem "radi dugogodišnjeg štićenja velikokatoličkih interesa (finansiran od strane hrvatskih obavještajnih službi lažnim sponzorima/reklamiranjem), što je kulminiralo do sad nezabilježenim pozivom 12.03.2015 akademskoj zajednici na linč pl. Kurtćehajića povodom njegovog zalaganja za povrat našeg uzurpiranog mora." Građani i privredni subjekti se pozivaju na bojkot ove fašističke kvislinške ekspoziture.

4 mart 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio Jorgea Bergoglia poznatog kao "papa Francis" i Josepha Ratzingera poznatog kao "papa Benedict XVI", personama non grata u Bosni (Bosni i Hercegovini), radi očite uzurpacije našeg predwestfalskog suvereniteta koju vrše u ulozi samodeklarisanih apsolutnih monarha putem stranih kolonijalnih guvernera (svih šest rimokatolici) sa apsolutističkim ovlastima vicekralja koje mogu a i ne moraju koristiti. Ovim se imenovanim licima zabranjuje ulazak u zemlju pod bilo kojim izgovorom.

23 februar 2015

 • Njegovo veličanstvo proizveo Josipa Broza posthumno u Princa Ilirskog, što je prvo proizvođenje u Ilirsko plemstvo nakon više od 2000 godina. Ovim proizvođenjem je na teritoriji i širom interesa Ilirije zabranjeno skrnaviti i uklanjati uspomenu na NjIV Broza - najvećeg ilirskog sina ikad. (detaljno)

22 februar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Federicu Mogherini, Potpredsjednika Evropske komisije i Visokog predstavnika Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku, radi "Neprijateljskih aktivnosti (nametanja neovlaštene izjave raspuštenog kolonijalnog organa tzv. Parlamentarna skupština BiH, kojom se međunarodnopravno nelegalno i nelegitimno obavezuje cijelu naciju da se pridruži organizaciji EU, čije interese dotična zastupa)".

10 februar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personom non grata Renza Daviddija, chargé d'affaires EU delegacije, radi "Subverzivnih aktivnosti - nametanja neovlaštene izjave kolonijalnog organa tzv. Predsjedništvo BiH, kojom se međunarodnopravno nelegalno i nelegitimno obavezuje cijelu naciju da se pridruži organizaciji EU, čije interese dotični zastupa".

9 februar 2015

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personama non grata sve uposlenike, osobolje i saradnike američke Centralne obavještajne agencije (CIA) i dr. tajnih, bezbjednosnih ili obavještajnih službi i angažmana SAD-a i njihovih saveznika ili plaćenika, te naredio Vladi SAD-a da ih bez odlaganja povuče iz Bosne ("BiH") i više nikad ne šalje/angažuje uposlenike niti saradnike svojih, unajmljenih niti savezničkih im i dr. tajnih/javnih sigurnosnih, vojnih, obavještajnih i sl. službi u naše zemlje i ni pod kakvim izgovorima.

6 februar 2015

 • Njegovo veličanstvo odlikovao dr. Suada Kurtćehajića Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "plemenito i hrabro stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala i vrhunskog znanja iz oblasti međunarodnog prava i poretka, u službu Bosanskog naroda neumornim zagovaranjem povrata suvereniteta Bosne nad kopneno-pomorskim teritorijama koje uzurpira Crna Gora, za šta je praktično samostalno animirao široku društvenu zajednicu radi zajedničkog dobra čime je doprinio i raskrinkavanju kolonijalnog statusa naše zemlje - posljednje preostale kolonije i apartheid režima u svijetu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za posljedice koje je naš vitez pl. Kurtćehajić radi takve svoje borbe trpio i trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima i okoštalih kvaziintelektualnih struktura.

6 februar 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio povrat prava Kraljevske Porodice a time i prave Bosne ("BiH") na Boku Kotorsku i pripadajuće more. Time je Bosni zakonski vraćeno pravo na trenutno uzurpirane opštine Herceg Novi, Kotor i Tivat, uključujući pripadajuće teritorijalno more bivše SFRJ sa direktnim izlazom u međunarodne vode. Njegovo Veličanstvo je pojasnio da je značaj danas donesenog Akta o Boki Kotorskoj između ostalog i u tome što je nedavnim usvajanjem zakona o statusu dinastije Petrovića, Crna Gora pored rješavanja pravnog statusa crnogorske kraljevske porodice, priznala po međunarodnom pravu i sve važeće dinastičke zakone i prava u svijetu pa time i (starije) pravo Bosanske Kraljevske Porodice na teritorije koje Crna Gora uzurpira.

29 januar 2015

 • Njegovo veličanstvo proglasio nelustriranog komunističkog rukovodioca Mladena Ivanića, kvislingom i državnim neprijateljem br.1, jer je "kao član kolonijalnog kolektivnog organa za lažno rukovođenje "Bosnom i Hercegovinom" (alibi za kolonizatore i kvislinge), diktatorski uticao da taj lažni organ donese međunarodnopravno ništavan akt-izjavu kojim nelegalno i nelegitimno obavezuje cijelu naciju da će u lažno suverenom statusu ući, a zapravo kao kolonija biti prisajedinjena Evropskoj Uniji. Ovim je dotični uzurpirao vanjski suverenitet na šta nema nikakva prava" (detaljno)

29 decembar 2014

 • U sklopu Novogodišnjih zaslužnih imenovanja, Njegovo veličanstvo proizveo dr. Dragana Čovića u Vojvodu Zahumskog, za "izvanrednu požrtvovanost u borbi za pravu Bosnu protiv vanjskih faktora čime je značajno doprinio doktrini Kraljevske Porodice o mirnoj i neutralnoj Bosni". (detaljno)

29 decembar 2014

 • U sklopu Novogodišnjih zaslužnih imenovanja, Njegovo veličanstvo proizveo Bakira Izetbegovića u Vojvodu Vrhbosanskog, za "izvanrednu požrtvovanost u borbi za pravu Bosnu protiv vanjskih faktora čime je značajno doprinio doktrini Kraljevske Porodice o mirnoj i neutralnoj Bosni". (detaljno)

28 decembar 2014

 • Najveća globalna novinska agencija, GoogleNews, nakon decenije cenzure tj. odbijanja da bilo šta o otkriću Njegovog veličanstva objavi kao agencijsku vijest, napokon prisiljena objaviti vijest o potvrdi tog epohalnog otkrića, pri tom pokušavši istu obezvrijediti navođenjem prvo linka ka pljuvačkom siteu koji očito nema nikakve veze sa agencijskim vijestima. Ovo je jedan od očitijih primjera kako Google manuelno uređuje rezultate pretrage za pojedince tj. kakvom je specijalnom ratovanju dr. Omerbašić izložen.

20 decembar 2014

 • Biblioteka Američkog Kongresa (eng. The Library of Congress) koja ima ulogu nacionalne biblioteke SAD-a, cenzurisala (izbrisala) dana 15.12.2014 iz svoje baze autoritetâ svoj unos za naučni i dr. doprinos Njegovog veličanstva, tj. samo 1 dan nakon što je 14.12.2014 dr. Omerbašić obznanio da je pariški Internacionalni biro za utege i mjere, kao vodeća svjetska institucija za fizikalne veličine, potvrdio njegovu teorijski predviđenu vrijednost Newtonove gravitacijske konstante G. I naučni žurnal Nature se pridružio ovoj nezapamćenoj cenzuri pa mu se tako brišu čak i kratki naizgled bezopasni doprinosi poput komentara na popularne članke. Očito je naučni doprinos dr. Omerbašića daleko opasniji za zapad od njegove kraljevske pretenzije koju su do sad shvatali kao šalu a njega neozbiljnim. Naime, 20.12.2014 kompanija za distribuciju saopštenja za medije www.prlog.org, očito pod pritiskom američkih vlasti, je datum na originalnom saopštenju (o jednom od najvećih otkrića ikad) objavljenom 14.12.2014, prepravila u 15.12.2014 kako bi sakrila više nego očitu cenzuru Nacionalne biblioteke SAD-a radi naučnog otkrića. Manipulacija sa datumom originalnog saopštenja za medije se čak ponovila više puta. Istraga Biblioteke Kongresa SAD-a je na traženje dr. Omerbašića pokazala da su njegov profil u toj Biblioteci kreirali katolici iz Britanske nacionalne biblioteke (British Library), da bi potom profil uklonila ta ista britanska Biblioteka, pa se s obzirom na tempiranost (uoči Božića) vjerovatno radilo o nekoj vrsti rituala i/ili psihološkog pritiska na dr. Omerbašića. (Detaljnija objašnjenja mogu se naći ovdje i ovdje.)

14 decembar 2014

28 novembar 2014

 • Njegovo veličanstvo presedanski temeljem člana 30 Akta o konstituisanju Kraljevine Bosne oduzeo Orden Bosanskog Viteza 1. reda, te time i titulu i plemićka prava, sudiji Vladi Adamoviću "radi njegove ponovljene histerične agitacije putem kolonijalnih medija u kojoj je širio nemir i strah kod naroda od "terorista svugdje", "zgrada koje će uskoro biti rušene" i sl., čime je direktno i svjesno obezvrijedio svoju poziciju uglednika te oblatio ugled Krune kojoj je mir u neutralnosti i ravnopravnosti isključivi stalni interes i politika".

10 novembar 2014

 • Njegovo veličanstvo NjV proglasio člana Predsjedništva SFRJ Bogića Bogićevića zvanog "Balkanski Morsi", kvislingom i ratnim zločincem, jer je "Kao član kolektivnog organa rukovođenja Jugoslavije samostalno odlučio da se ne spriječe neustavne aktivnosti kvislinških snaga na uništenju zemlje kojom je rukovodio. Jedinstvo ilirskih naroda je stalna prijetnja jezuitsko-anglo-germanskoj osovini koja sačinjava geopolitički Zapad. Kao miroljubiva i neutralna Treća Ilirija, Jugoslavija je prirodno postala kost u grlu geopolitičkom Zapadu, i jedinstvo Ilira kao takvo jest vječnom smetnjom Zapadu od Antike do danas. Geografija se ne mijenja milionima godina, što trajno definira geopolitičke interese i mete osvajača: Egipat, Arabija, Sirija, Babilonija, Perzija, Ilirija... su vječne mete, a njihovi prirodni i ljudski resursi stalni ciljevi. Imenovani je sprečavanjem hapšenja par stotina odmetnutih kvislinških rukovodilaca njegovog mentalnog sklopa, najdirektnije odgovoran za nasilnu smrt stotina hiljada nevinih civila kao i progone i neviđene patnje i stradanja miliona ljudi. Za svoju krvavu ulogu u narodu prozvan "Balkanski Morsi", imenovani je za uspjeh svoje veleizdajničke aktivnosti odlikovan najvišim ordenima zapadnih marioneta - vlada Slovenije i Hrvatske."

7 novembar 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao dr. Vojislava Šešelja najvišim ilirskim odlikovanjem - Ordenom Heroja Ilirije sa Zvijezdom Sjevernjačom, za "neviđene intelektualne i pravničke bravure istinskog ilirskog sina, kojim je do kraja prozreo igru zapadnih osvajača na uništenju Treće Ilirije (Jugoslavije), te svojim herojskim prkosom raskrinkao i praktično uništio anglo-germanske uništavače Treće Ilirije (Jugoslavije) koja im je kao neutralna miroljubiva zemlja bila kost u grlu". (detaljno)

7 novembar 2014

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio personama non grate sve bivše rimokatoličke "Visoke predstavnike" kao eksponente Vatikanovog kolonijalizma: Carlosa Westendorpa, Wolfganga Petritscha, Paddyja Ashdowna, Christiana Schwarz-Schillinga i Miroslava Lajčáka. Svim imenovanim je doživotno zabranjen ulazak u Bosnu (BiH). U cilju uklanjanja imenovanih iz Bosne (BiH), NjV odobrio upotrebu sile od strane bilo kog patriote bez posebnog odobrenja.

7 novembar 2014

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio ambasadora V. Britanije Edwarda Fergusona i ambasadora Njemačke Christiana Hellbacha personama non grate, radi "miješanja u unutrašnje stvari npr. pritiskom "za mapu puta sa EU" (pitanje vanjskog suvereniteta) i time davanja alibija kolonijalizmu". U cilju uklanjanja imenovanih iz Bosne (BiH), NjV odobrio upotrebu sile od strane bilo kog patriote bez posebnog odobrenja.

6 novembar 2014

 • Njegovo veličanstvo trajno zabranio državljanima Bosne (BiH) prihvatanje stranih plemićkih titula i trajno poništio sve takve titule dodijeljene Bosancima u prošlosti ili u budućnosti, kao i naredio svim organima i državljanima Bosne (BiH) da prekinu sve veze i odnose s genocidnim Nizozemskom i V. Britanijom pošto je sad van svake sumnje riječ o smrtnim neprijateljima ne samo naše zemlje već i čovječanstva u cjelini, odnosno neprijateljima napretka civilizacije kao takve (osim njihovog društva na uštrb svakog drugog i po svaku cijenu), kao i nesumnjivo gnijezdu zla na Zemlji.

6 novembar 2014

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio otpravnika poslova ambasade SAD Nicholasa Hilla personom non grate, radi "miješanja u unutrašnje stvari npr. pritiscima na domaće političare i time davanja alibija kolonijalizmu". U cilju uklanjanja imenovanog iz Bosne (BiH), NjV odobrio upotrebu sile od strane bilo kog patriote bez posebnog odobrenja.

6 novembar 2014

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio Tomislava Nikolića zvani "Toma grobar" i Aleksandra Vučića zvani "Žvaljavi" personama non grate, radi "učešća i podstrekavanja na ratne zločine na Jevrejskom groblju iznad Sarajeva, i dr. lokacijama, te Hrvatskoj". Detaljno" (link zabranjen na Facebooku).

28 oktobar 2014

 • Njegovo veličanstvo trajno proglasio Jonathana Moora (OSCE) personom non grate, radi "ovjere bojkotovanih, neodobrenih i manipulacijama namještenih "izbora" 2014." Kao i prethodnoproglašeni Raffi Gregorian, i imenovani ima napustiti Bosnu (BiH) trenutno. U cilju uklanjanja imenovanog iz Bosne (BiH), NjV odobrio upotrebu sile od strane bilo kog patriote bez posebnog odobrenja.

2 novembar 2014

 • Iznenada (zvanično infarkt) umro vodeći jugoslovenski patriot General Veljko Kadijević, protivnik povratku Karađorđevića na vlast i koji je taj povratak bio spreman zaustaviti oružano ali je spriječen od strane jezuitskih agenata poput Stipe Mesića i Bogića Bogićevića. Ubijen je na zadnji dan trodnevne Beogradske konferencije globalne osovine zla tzv. Trilateralne komisije, u okultnom ritualu prinošenja ljudske žrtve "za uspjeh" tog sastanka. Tako su tokom protekle godine dana smaknuti i brojni drugi patrioti sa ovih prostora, poput Jovanke Broz, Generala Jove Kapičića, velikog novinara Aleksandra Tijanića. čuvenog advokata Srđe Popovića i dr. - a svi odreda bili su protivnici povratku dva puta abdicirane dinastije Karađorđević na vlast. Istovremeno se kriminogeni tipusi poput "Balkanskog Morsija" Bogića Bogićevića, u izdajničkim odnosno režimskim medijima kolonizatora slave kao mirotvorci, dok je isti Bogićević za svoje zasluge krvavog raspada u istoriji tek treće države Ilira (Jugoslavije) dobio najviše ordene jezuitskih satelita Slovenije i Hrvatske.

31 oktobar 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao sudiju Vladu Adamovića, Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "izuzetno hrabro stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala i pravničkog znanja u službu svog Bosanskog naroda neumornim raskrinkavanjem V.Britanije kao kolonizatora naše Bosne, otkrivši da su Englezi sistematski instalirali doslovce intelektualno ograničene ljude-imbecile na najviše sudačke i tužilačke pozicije, čime je pokazao kako se bori za slobodu svih Bosanaca u istinski slobodnoj Bosni - posljednjoj preostaloj koloniji i apartheid režimu u svijetu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "posljedice koje je naš vitez pl. Adamović radi takve svoje borbe trpio i trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima".

25 oktobar 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao mr. Fatmira Alispahića, Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "plemenito i hrabro stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala i vrhunski jasnog izražaja u službu svog Bosanskog naroda neumornim raskrinkavanjem kolonijalnog statusa naše Bosne, kao i upornim zalaganjem za politički egalitarizam tj. ravnopravnost svih Bosanaca u istinski slobodnoj Bosni - posljednjoj preostaloj koloniji i apartheid režimu u svijetu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "posljedice koje je naš vitez pl. Alispahić radi takve svoje borbe trpio i trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima".

21 septembar 2014

 • Biblioteka Američkog Kongresa (eng. The Library of Congress) koja ima ulogu nacionalne biblioteke SAD-a, potvrdila u svojoj bazi autoritetâ kraljevsku pretenziju Njegovog veličanstva dr. Omerbašića, koji je svoj diplomatski protest protiv uzurpacije suvereniteta stoga odlučio svesti na minimum. Naime, u skladu s pravilima međunarodnog pravnog poretka za restaurisanje nepravedno uzurpirane monarhije, a s obzirom na izuzetno tešku situaciju u zemlji, Kraljev diplomatski protest je tokom proteklog izbornog ciklusa od četiri godine nužno bio sveobuhvatan. Kao takav, uključivao je komentiranje dnevnopolitičkih zbivanja, aktera na društvenoj sceni, i dr. Diplomatski protest je neophodan za priznavanje validne kraljevske pretenzije i od strane međunarodne zajednice. Takav protest protiv preskripcije tj. ovjekovječenja uzurpacije, sastoji se u javnom te izražavanju neslaganja s mogućom trajnošću uzurpacije direktno na adrese uzurpatorâ. Da nije bilo navedenog protesta, pravo na prijestolje tj. puni suverenitet prave Bosne (eng. Bosnia proper; današnje Bosne i Hercegovine i dr. zemalja), kao i sva vezana međunarodna prava kao što su pravo na nezavisnost, neutralnost, teritorijalni integritet itd., bi zauvijek propala.

13 avgust 2014

 • Njegovo veličanstvo proizveo našeg Viteza generala Jusufa Prazinu u Prvog Barona od Igmana i Sarajeva (posthumno) i odlikovao ga najvišim ratnim priznanjem neprekinute monarhije Ordenom Heroja Kraljevine (posthumno), za "najviše zasluge u očuvanju teritorijalnog integriteta i identiteta Bosne dobronamjernim organizovanjem i predvođenjem glavnine inicijalnog oružanog otpora, tako omogućivši stvaranje jezgre i ustroj Oružanih snaga za koje je dobronamjerno vjerovao da su bile legalne i legitimne". Prilikom ovog, u Bosni prvog proizvođenja u baronstvo nakon 480 godina, NjV je iskazao svoje lično kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "težinu žrtve koju je naš Baron pl. Prazina podnio, uključujući mučko ubistvo od strane nepoznatih počinilaca". NjV je podsjetio da je naš Baron pl. Prazina bio meta neskrivenog neprijateljstva stranih lica i poslušnika u diplomatskoj i dr. službama stranih vlada, koji bezočno siju mržnju i razdor među našim narodom dok se lažno predstavljaju da govore u ime civilizacijskih vrijednosti dok rade uglavnom na materijalnom bogaćenju svojih geopolitičkih interesnih osovina. (detaljno)

11 juni 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao dr. Aleksu Milojevića Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "plemenito i hrabro stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala i znanja iz oblasti ekonomije u službu svog Bosanskog naroda stalnim javnim raskrinkavanjem kolonijalnog statusa naše Bosne, kao i za zalaganje za neutralnost tj. istinski slobodnu Bosnu - posljednju preostalu koloniju i apartheid režim u svijetu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "posljedice koje je naš vitez pl. Milojević radi takve svoje borbe trpio i trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima".

18 maj 2014

 • Iznenada (zvanično infarkt) umro vodeći srpski intelektualac Dobrica Ćosić, najveći protivnik povratku Karađorđevića na vlast i otvoreni mrzitelj te porodice. Njegovom smrću otklonjena je velika prepreka za povratak Karađorđevića na vlast "na mala vrata" tj. inicijativom da se monarhistička "mini Jugoslavija" (Srbija + Bosna, pošto su Karađorđevići bivša jugoslovenska a ne srpska dinastija) usvoji u Parlamentu Srbije. Naime, usljed nepopularnosti među srpskim narodom šanse Aleksandra Karađorđevića za dobijanje vlasti referendumom su minimalne, a prema pravilima međunarodnog pravnog poretka, dinastija čiji je monarh abdicirao kao što je to uradio Petar II više nije kraljevska već obična građanska porodica koja samo na referendumu i ravnopravno sa bilo kojom drugom građanskom porodicom može ponovo postati kraljevska. Postoje indicije da se stogodišnja poplava u Crnomorskom slivu regiona 2014, pokušava putem medija iskoristiti za stvaranje sentimenta zajedništva Srba i Bosanaca radi kreiranja te nove mini-Jugoslavije. Međutim takva država (sa abdiciranom tj. nelegitimnom dinastijom) bi imala problematičan međunarodnopravni status i kao takva u dogledno vrijeme ponovo postala plijenom moćnih geopolitičkih faktora, što je u skladu s dugoročnom geostrategijom Rima za održavanje Ilirije u stanju "kriznog žarišta" tj. stalne nestabilnosti.

5 maj 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao dr. Dubravka Lovrenovića Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "plemenito i neumorno stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala u službu svog Bosanskog naroda hrabrim sistematskim izdizanjem bosanske historiografije na najviši svjetski nivo, kao i za stvaranje generacija samosvjesnih intelektualaca-boraca za istinski slobodnu Bosnu - posljednju preostalu koloniju i apartheid režim u svijetu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "posljedice koje je naš vitez pl. Lovrenović radi takve svoje borbe trpio i trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima i Crkve".

28 april 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao velikog umjetnika dr. Marka Vešovića Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "plemenito i neumorno stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala čudesno spojenog s nepresušnim književnim talentom, u službu našeg naroda nizom prigovora savjesti kojima je cijeli život upozoravao na zlo, beskompromisno se boreći za istinski slobodnu Bosnu - posljednju preostalu koloniju i apartheid režim u svijetu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "posljedice koje je naš vitez pl. Vešović radi takve svoje borbe trpio i trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima".

27 april 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao dr. Midhata Riđanovića Ordenom Bosanskog Viteza 2. reda, za "plemenito stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala u službu svih Bosanaca nizom prigovora savjesti kojima je cijeli život štitio svoj Bosanski narod, beskompromisno se boreći za istinski slobodnu Bosnu - posljednju preostalu koloniju i apartheid režim u svijetu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "posljedice koje je naš vitez pl. Riđanović radi takve svoje borbe trpio ili trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima".

12 april 2014

28 mart 2014

 • Njegovo veličanstvo proizveo našeg Viteza Milorada pl. Dodika u Velikog Vojvodu Krajiškog za "izvanrednu hrabrost u borbi za pravu Bosnu protiv Vatikana i njegovih plaćenika". Prilikom ovog, u Bosni prvog proizvođenja u više plemstvo odnosno prvog uvođenja u plemićko pravo višeg reda nakon 480 godina, Njegovo veličanstvo je iskazao svoje lično kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "psihičku bol i prijetnje kojima je naš Veliki Vojvoda Krajiški pl. Dodik podvrgnut od strane kolonijalnog nenarodnog režima i njegovih podivljalih medija". Njegovo veličanstvo je tom prilikom podsjetio i da je naš Veliki Vojvoda Krajiški pl. Dodik meta sada neskrivenog neprijateljstva stranih lica, uglavnom rimo-katolika u diplomatskoj i dr. službama stranih vlada, koja bezočno siju mržnju i razdor među našim narodom dok se lažno predstavljaju da govore u ime cijelog zapada - iako očito rade uglavnom na materijalnom bogaćenju svoje Rimo-katoličke Crkve te Vatikana.

17 mart 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Milorada Dodika Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "hrabro i plemenito stavljanje sveg svog političkog uticaja i ovlasti koje je dobio od naroda u službu svih Bosanaca očuvanjem uzurpacije našeg suvereniteta u izvornom tj. očitom obliku punih 5 godina - a po prvi puta od 1463/1535, čime je zaustavio kolonijalnu mašineriju (a nama omogućio pravno raskrinkavanje) Vatikana, Beča i njihove pete kolone koja vijekovima izdajnički operira iz Sarajeva kao utočišta tih sefardskih kvislinga otkad ih je na sarajevske obronke 1500 doveo Bordžija - najozloglašeniji papa u istoriji jedne ionako krajnje iskvarene i zle Crkve, i inače jedan od najvećih zlikovaca koje je čovječanstvo upamtilo - radi čega ni njegovi petokolonaši ne mogu biti ništa bolji ljudi, naprotiv.". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najdublje poštovanje Kraljevske Porodice za "posljedice, prijetnje i uvrede koje radi takve svoje borbe naš uzvišeni vitez pl. Dodik trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima i njegovih povampirenih medija, pete kolone, lažne opozicije, korumpiranog nevladinog sektora i pravosuđa te službi sigurnosti u službi stranih vlada..." Njegovo veličanstvo i Kraljevska Porodica zahvaljuju i čestitaju uzvišenom vitezu pl. Dodiku na nadljudskoj borbi te "pozivaju sve patriote u zemlji i van nje da pl. Dodiku daju najveću podršku.".

12 mart 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Jasmilu Žbanić Ordenom Bosanske Dame 1. reda, za "hrabro i plemenito stavljanje ugleda širom svijeta slavljene umjetnice, u službu svih Bosanaca u oslobađanju Bosne - posljednje preostale kolonije i apartheid režima u svijetu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najdublje poštovanje Kraljevske Porodice za "posljedice i uvrede koje naša Dama pl. Žbanić trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima".

25 februar 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao dr. Esada Bajtala Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "hrabro i plemenito stavljanje svog nemalog intelektualnog potencijala u službu svih Bosanaca u oslobađanju Bosne - posljednje preostale kolonije i apartheid režima u svijetu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "posljedice i uvrede koje naš vitez pl. Bajtal trpi od strane kolonijalnog nenarodnog režima".

24 februar 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Fadila Duranovića Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "izvanrednu hrabrost i nesebičnu požrtvovanost u podršci opštenarodnom protestu za istinski slobodnu Bosnu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "bol i prijetnje kojima je vitez pl. Duranović podvrgnut od strane kolonijalnog nenarodnog režima".

14 februar 2014

 • Njegovo veličanstvo odlikovao Aldina Širanovića Ordenom Bosanskog Viteza 1. reda, za "iskazanu hrabrost i nesebičnu požrtvovanost u organizovanju opštenarodnog protesta za istinski slobodnu Bosnu". Tom prilikom NjV iskazao svoje kao i najviše poštovanje Kraljevske Porodice za "bol i mučenje kojima je vitez pl. Širanović podvrgnut od strane kolonijalnog nenarodnog režima".

22 decembar 2013

09 decembar 2013

 • Iznenada (zvanično infarkt) umro narodni heroj general Jovo Kapičić, medijski najeksponiraniji komunista u regionu i protivnik povratku Karađorđevića na vlast.

29 oktobar 2013

 • Iznenada (zvanično infarkt) umro advokat iz Beograda Srđa Popović, vodeći liberal u regionu i protivnik povratku Karađorđevića na vlast.

28 oktobar 2013

 • Iznenada (zvanično infarkt) umro generalni direktor RTV Srbije Aleksandar Tijanić, koji nije dopuštao da se RTV koristi za propagandu kao za Miloševića, sada za povratak Karađorđevića na vlast.

20 oktobar 2013

 • Iznenada (zvanično infarkt) umrla Jovanka Broz, opšteslavljena i u narodu omiljena supruga Josipa Broza Tita kom je Petar II Karađorđević abdicirao čime su Karađorđevići prestali biti kraljevska porodica.
 • Uredi
Dobavljeno iz "http://wiki.royalfamily.ba/index.php?title=Početna_strana&oldid=5882"